Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

EKTAKTO: ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

“Νεκρός ο ένας από τους δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί στην Συρία”


κατάλογοςΑυτό που πολλοί φοβόντουσαν ότι οι δύο μητροπολίτες που απήχθησαν από ισλαμιστές Τσετσένους μισθοφόρους δεν είναι πλέον ζωντανοί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ:
Σήμερα στην αραβόφωνη εφημερίδα Σάρκ ελ Αούσσαντ δημοσιεύεται μαρτυρία αξιωματούχου του Ελεύθερου Συριακού

Στρατού, δηλαδή της επίσημης ανταρτικής οργάνωσης, ο οποίος ομολογεί ότι ο ένας (τουλάχιστον) από τους δύο Ελληνορθόδοξους μητροπολίτες δολοφονήθηκε από τους ισλαμιστές.
Πρόκειται για τους Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και τον Συρο-ορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Yohanna Ibrahim. Και οι δύο απήχθησαν στα τουρκοσυριακά σύνορα στις 22 Απριλίου.
Βεβαίωσε ότι ένα παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νόσρα (Μέτωπο της Νίκης) με την επωνυμία Αμπού Μπανέτ, βρίσκεται πίσω από των υπόθεση της απαγωγής.
Αυτή η ομάδα λειτουργεί κάτω από τις εντολές και την καθοδήγηση της Αλ Νόσρα και ο ηγέτης της Αμπού Μπανέτ είναι παράλληλα και ένας από τους επικεφαλήςς της.
Η Αμπού Μπανέτ έχει υπό τις διαταγές της 150 Μουτζαχεντίν των οποίων η πλειοψηφία δεν είναι Σύροι, αλλά Τσετσένοι.
Τα περισσότερα μέλη της είναι εγκατεστημένα στο χωριό Ελ Μεσέντ κοντά στην τουρκική πόλη Άτνα και πλησίον της Ντέεναρ.Εκεί εντοπίζει τους επισκόπους.
Ο ίδιος υψηλόβαθμος του FSΑ εξηγεί ότι έγινε αποδέκτης μαρτυρίας ατόμου που βρισκόταν στην φυλακή της ως όμηρος της Αμπού Μπανέτ  και κατόρθωσε να δραπετεύσει.
Αυτός ο πρώην όμηρος τον διαβεβαίωσε ότι είχε δει στη φυλακή που διατηρούσε η οργάνωση, τους δύο επισκόπους.Τους αναγνώρισε από τους μεγάλους χαρακτηριστικούς σταυρούς που έφεραν. Ο ίδιος πρώην κρατούμενος δήλωσε ότι τον έναν από τους δύο επισκόπους τον σκότωσαν.
Back To Top