Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Παραιτούνται οι περισσότεροι δήμαρχοι αν γίνουν απολύσεις.

"Λουκέτο" στους δήμους Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη......


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στους Δήμους της χώρας. Τις παραιτήσεις τους υποβάλλουν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι δήμαρχοι, κατά τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Δεν παραιτείται ο Καμίνης
Τις παραιτήσεις τους έθεσε στη διάθεση του προεδρείου της ΚΕΔΕ η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων, που μίλησαν στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι σήμερα.
Η συνέλευση διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα μετά τα προβλεπόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.
Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.
Κλειστοί οι Δήμοι Δευτέρα - Τρίτη και Τετάρτη
Η πλειοψηφία των Δημάρχων παραιτούνται αν δεν αλλάξουν τα μέτρα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κλειστοί όλοι οι Δήμοι εκτός της Καθαριότητας, σύμφωνα με την τελική απόφαση της ΚΕΔΕ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα έχουν προγραμματίσει δικές τους κινητοποιήσεις για εκείνες τις τρεις ημέρες.
Back To Top