Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΛΕΒΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Συγκλόνισε η τραγική ιστορία του 40χρονου ληστή τραπεζών της Θεσσαλονίκης, που έγινε γνωστή μετά την απολογία του. «Δεν είμαι ληστής. Ήμουν απελπισμένος», είπε ο κατηγορούμενος και ξεκαθάρισε πως το μόνο που ήθελε ήταν απλά να επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί από γνωστούς και φίλους για τον καρκινοπαθή πατέρα του.
Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης τεσσάρων (!) χρόνων, καθώς πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος «χτύπησε» τις τράπεζες, επειδή βρέθηκε σε απόγνωση λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.Ο 40χρονος στην απολογία του είπε πως είχε βρει - από γνωστούς και φίλους - 55.000 ευρώ προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για τον καρκινοπαθή πατέρα. Όμως ο πατέρας του δεν τα κατάφερε και έτσι ο 40χρονος βρέθηκε σε απόγνωση, αφού δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα που είχε δανειστεί.
«Δεν είμαι ληστής. Ήμουν απελπισμένος. Την ημέρα που με συλλάβανε είχα δεχτεί 104 κλήσεις στο τηλέφωνό μου από ανθρώπους στους οποίους χρωστούσα. Δεν ήθελα να κάνω ληστεία σε σπίτι, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κακό σε κάποιον άνθρωπο και προτίμησα την τράπεζα, επειδή είναι απρόσωπη», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετά τη σύλληψή του, επέστρεψε και τα χρήματα που είχε αρπάξει από τις ληστείες που έκανε στις δύο τράπεζες.

Τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους τόσο ο αδερφός του, ο οποίος αναφέρθηκε στην ασθένεια του πατέρα τους, όσο και φίλοι του. «Εγώ προσωπικά είχα δανειστεί για να του δώσω χρήματα, επειδή γνώριζα ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας ο πατέρας του και έπρεπε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για μόσχευμα από τη Γερμανία», κατέθεσε χαρακτηριστικά μάρτυρας στο δικαστήριο.

Πηγή
; newsbomb.gr
Back To Top