Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Μικρά παιδάκια, ηλικίας μόλις οκτώ ετών, στη «λίστα» τους - Ανήλικοι μαστιγώνονται και φυλακίζονται μαζί με τους ενηλίκους σε "απάνθρωπες" συνθήκες, καταγγέλλει η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα μια

τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα, για απαγωγές, βασανιστήρια και φόνους κρατουμένων σε μυστικές φυλακές που έχει εγκαταστήσει στα εδάφη τα οποία ελέγχει στη Συρία.
Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζει πως μεταξύ των ανθρώπων που κρατούνται από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) περιλαμβάνονται παιδιά, μερικά από τα οποία είναι ηλικίας μόλις 8 ετών, και πως οι ανήλικοι μαστιγώνονται και φυλακίζονται μαζί με τους ενηλίκους σε "απάνθρωπες" συνθήκες.
Οι κρατούμενοι απάγονται από μασκοφόρους, κρατούνται επί εβδομάδες στην απομόνωση και στη συνέχεια δικάζονται από δικαστήρια που εφαρμόζουν τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) και καταδικάζουν σε θάνατο ή σε μαστίγωση χωρίς σχεδόν καμιά διαδικασία, προσθέτει η Αμνηστία.
Σύμφωνα με την Αμνηστία, ορισμένα πρόσωπα κρατούνται για εγκλήματα, άλλα επειδή κάπνισαν, είχαν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου ή επειδή ανήκουν σε άλλες ένοπλες οργανώσεις.
Η Αμνηστία επικαλείται την περίπτωση ενός δικαστή που εγκαθίδρυσε μια "βασιλεία του τρόμου": ανακοινώνει τις ετυμηγορίες του φορώντας στη μέση μια ζώνη με εκρηκτικά και μοιράζει τις ποινές μέσα σε μερικά λεπτά.
Η οργάνωση αναφέρει επίσης την περίπτωση δύο 14χρονων που καταδικάσθηκαν σε μαστίγωση και αυτή ενός πατέρα που υποχρεώθηκε να ακούει τις κραυγές του γιου του, ο οποίος βασανιζόταν σε γειτονικό δωμάτιο.
Η Αμνηστία ζήτησε από την Τουρκία και από τις χώρες του Κόλπου --που υποστηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση-- να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τις παραδόσεις όπλων στο ΙΚΙΛ και στις άλλες οργανώσεις που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. 


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Back To Top