Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ "ΜΑΝΑΔΩΝ" ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από το Παιδικό Χωριό Λύρειο, το ίδρυμα που βρίσκεται ανάμεσα στην Νέα Μάκρη και την Ραφήνα και έχει γίνει σπίτι για 76 αθώες ψυχές, που έχουν υποφέρει πολύ.
Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από μερικών ημερών έως και 18 ετών, τα οποία μέσα στην ατυχία τους είχαν την τύχη να βρεθούν στο κατώφλι του σπιτιού των τεσσάρων πολύ ξεχωριστών γυναικών.
Οι αδερφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη αποτελούν μια «γροθιά» από την ηλικία των 21 ετών. Η ιστορία τους ξεκινάει πριν από 40 χρόνια, όταν το έσκασαν από τα σπίτια τους για να γίνουν καλόγριες και να μεγαλώνουν ορφανά παιδιά.
Μετά τις πολλές προσπάθειες που έκαναν, οι κοπέλες αναγκάστηκαν να κρυφτούν για αρκετό καιρό. Η αστυνομία τις εντόπισε τρεις φορές και τις γύρισε στις οικογένειες τους. 

Κάποια στιγμή οι γονείς τους το πήραν απόφαση και τους έδωσαν την ευχή τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά που τόσο πολύ ήθελαν.
Τα 76 παιδιά του ιδρύματος τις αποκαλούν «μάνες» και εκείνες προσπαθούν να τα μεγαλώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Στο ίδρυμα τα παιδιά κάνουν μαθήματα, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες, κυρίως από εθελοντές δασκάλους.
Οι γυναίκες αυτές στηρίζουν τα παιδιά μέχρι να αποκατασταθούν.
Πρόκειται για ένα πραγματικό σενάριο ζωής το οποίο θα γίνει ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μάνα». Αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους.

Πηγή
: newsbomb.gr
Back To Top