Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Συμπλήρωσε δέκα βδομάδες λόξυγγα

13ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συμπλήρωσε δέκα βδομάδες λόξυγγα


Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται το πρόβλημα του λόξυγγα μιας 13χρονης Βρετανής, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 10 εβδομάδες και λύση δεν έχει βρεθεί.

Όπως αναφέρεται στην Huffington Post, το κορίτσι από το Σάρεϊ, έχει λόξυγγα κάθε δύο δευτερόλεπτα και είναι τόσο εξαντλημένη που πολλές φορές φεύγει νωρίτερα και από το σχολείο.

Η κοπέλα έκανε όλων των ειδών τις εξετάσεις στο νοσοκομείο: ακτινογραφία, μαγνητική, υπέρηχο κλπ, ωστόσο, ακόμα και οι γιατροί ομολογούν ότι η περίπτωσή της είναι σπάνια και περίεργη.

Πήρε φάρμακα, αλλά δοκίμασε ακόμα και πιο παραδοσιακές μεθόδους, όπως ένα κουταλάκι ξύδι. Κρατά επίσης την αναπνοή της, ενώ στο σχολείο τα παιδιά δοκιμάζουν συνεχώς να την τρομάξουν.

«Θα δοκιμάσουμε τα πάντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στερεύουμε από ιδέες» είπε η μητέρα της Κάθι Μπέρετ.
http://www.politis-news.com/
06/04/2013 - 15:49

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Προς πώληση έβαλαν οι Τούρκοι την ιστορική σχολή Taş Mektep (Stone School) στην βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, Tiriliye. Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο πήγε δημοτικό ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Μακάριος.

Η τοπική αυτοδιοίκηση υποστηρίζει πως δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την αποκατάσταση του κτηρίου, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο κάτι τέτοιο θα κόστιζε περίπου 8 εκατ. Τουρκικές λίρες.
Περισσότερα...
04/05/2013 - 14:10
Σαφή προειδοποίηση δια της διπλωματικής οδού απευθύνει πλέον η Μόσχα στην κυβέρνηση όσον αφορά με τις συνεχείς αναβολές στηνημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.
Η ημερομηνία κατάθεσης τελικών προσφορών αναβλήθηκε για τρίτη φορά για τις 29 Απριλίου και στη Μόσχα θεωρούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική λόγω των πιέσεων που δέχεται από την πλευρά της Ουάσιγκτον.
Εδώ να σημειώσουμε ότι αντίθετα με τις ΗΠΑ η Γερμανία έχει "κατεβάσει" τους τόνους, και συνεπώς δεν υφίσταται στο βαθμό που υπήρχε η αντίθεση των Βρυξελών στο θέμα.
Προφανώς τα γεγονότα καταδεικνύουν μια καταρχήν συννενόηση των δύο πρωτευουσών σε αυτά τα επίπεδα.
Η Μόσχα θεωρεί ότι οι προσφορές των δύο εταιρειών δεν μπορούν να πλησαστούν και είναι αισιόδοξη.
Να θυμίσουμε ότι πίσω από το θέμα των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ κρύβεται μεγάλος αριθμός ρωσικών επενδύσεων ακόμα και στον τουρισμό.
Μην ξεχνάμε και την αυστηρή προειδοποίηση του Βλάντιμιρ Πούτιν  όταν είπε «μάθημα» στην Ελλάδα να γίνει η κυπριακή τραγωδία τοποθετούμενος δημόσια για το ζήτημα μετά τη τηλεφωνική συνομιλία που είχε προ ημερών με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιτ Κάμερον ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι «Θα πρέπει να γίνει μάθημα στην Ελλάδα η κυπριακή κρίση και να προσέξουν ιδιαίτερα την κατάληξη του διαγωνισμού των εταιρειών ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα όπου η Ρωσία έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα», εννοώντας ότι τυχόν απόρριψη της ρωσικής πρότασης κατόπιν την πιέσεων της ΕΕ ή της τρόικα, θα προκαλέσει την ρωσική απόσυρση ενδιαφέροντος σε σειρά επενδυτικών σχεδίων. Αλλά και την μη επάνοδο της Ρωσίας αν καταρρεύσει η Ελλάδα.
Άρα είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευτυχής κατάληξη για τις ρωσικές εταιρείες στο διαγωνισμό.
Το γεγονός ότι τα στελέχη της Gazprom «στάθηκαν» ιδιαίτερα στο θέμα των χρεών της ΔΕΠΑ, συνδέεται από παράγοντες του χώρου και με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει σε κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν αποκλείεται το αρχικό τίμημα που είχαν καταθέσει οι Ρώσοι ως ενδεικτική προσφορά, να είναι χαμηλότερο στη δεσμευτική τους προσφορά.
Οι λόγοι που φέρονται να επικαλούνται οι Ρώσοι είναι, αφενός μεν η αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν την απόκτηση της ΔΕΠΑ από τη Gazprom, αφετέρου τα υψηλά χρέη που οφείλονται στη ΔΕΠΑ από ιδιώτες (κυρίως ηλεκτροπαραγωγούς) καθώς και τη γενικότερη επισφάλεια που δημιουργεί το μεγάλο έλλειμμα ρευστότητας (και κερδών) στην ελληνική ενεργειακή αγορά.
Παράγοντες, πάντως, που γνωρίζουν τις συζητήσεις αυτές, εκτιμούν ότι το «κατέβασμα» των Ρώσων σχετίζεται και με το γεγονός ότι στην πραγματικότητα παίζουν χωρίς αντίπαλο. Δεν έχουν επομένως λόγο να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη, όταν πλέον γνωρίζουν πως – με οικονομικά τουλάχιστον όρους- είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί…
Κατά τα λοιπά, εκτός από το θέμα των χρεών, στην παρουσίαση που έκανε την Τετάρτη προς τη Gazprom η διοίκηση της ΔΕΠΑ, η ρωσική πλευρά ενημερώθηκε τόσο για τα οικονομικά της επιχείρησης όσο επίσης για το επιχειρησιακό της σχέδιο μέχρι και το 2016 οπότε και λήγει η σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου που έχει με τη ρωσική εταιρεία.
Το θέμα της εγγύησης που ζητούσε ο Αλεξέι Μίλερ από την κυβέρνηση έχει λυθεί, και οι Ρώσοι μετά από τις συνεχόμενες αναβολές από Φλεβάρη σε Μάρτη, από Μάρτη σε 12 Απρίλη,και τέλος στις 29 Απριλίου έχουν δώσει τελεσίγραφο. Θεωρούν ότι έχουν την καλυτερη προσφορά και περιμένουν να διακαιωθούν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

The Holy Trinity - Ντοκιμαντέρ για τους Αγιοταφίτες (Greek language)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

ΧΑΡΑΓΜΑ; ΠΟΙΟ ΧΑΡΑΓΜΑ;

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 15
2 Φεβρουαρίου 2012

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039
Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση
ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή.

ιε) Αρμόδιος Φορέας Εκτέλεσης της σήμανσης και της
καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών
τους στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση είναι ο κτηνί−
ατρος, που με βάση προβλεπόμενη διαδικασία, με την
υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στη Διεύθυνση Πλη−
ροφορικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, πιστοποιείται, αποκτά ειδικό κωδικό πρόσβα−
σης στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και
καταγραφής ζώων συντροφιάς, διενεργεί τη σήμανση
και καταγράφει τα ζώα συντροφιάς και τους ιδιοκτήτες
τους στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση
, εκδίδει το βι−
βλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου σε περίπτωση
που το ζώο θα μεταφερθεί στο εξωτερικό και ενημερώ−
νει τη βάση με τις απαραίτητες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΔΩ: http://www.minagric.gr/


ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ 
Κεφάλαιο 1

 10Eκεί με συνεπήρε το Πνεύμα την ημέρα της Kυριακής και άκουσα πίσω μου μια φωνή δυνατή σαν της σάλπιγγας, 11που έλεγε: “Ό,τι βλέπεις γράψε το σε βιβλίο και στείλε το στις εφτά εκκλησίες: στην Έφεσο, στη Σμύρνη, στην Πέργαμο, στη Θυάτειρα, στις Σάρδεις, στη Φιλαδέλφεια και στη Λαοδίκεια”.    
ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ  ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ,
ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ" !!! ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΛΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ !!! ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ
666 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, ΠΑΡΟΤΡΥΝΩΝΤΑΣ ;;; ΤΟΥΣ
ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!
ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.122 προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

122 προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
1. «Αυτό μια μέρα θα γίνη Ρωμαίικο και καλότυχος όποιος ζήση σε κείνο το βασίλειο».
(Συνήθιζε να λέγη εις διάφορα μέρη της υποδούλου Ελλάδος, τα οποία μετά ταύτα απηλευθερώθησαν)
2. «Ω ευλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θα σώσης όταν έλθουν τα χαλεπά χρόνια ! «
(Είπε την προφητείαν αυτήν εν Σιατίστη και αλλαχού αντικρύζων τα βουνά, τα οποία κατά τους χρόνους της Ελληνικής Επαναστάσεως έγιναν κρησφύγετα των γυναικοπαίδων).
3. «Καλότυχοι σεις, οι οποίοι ευρέθητε εδώ πάνω εις τα ψηλά βουνά, διότι αυτά θα σας φυλάξουν από πολλά δεινά. Θα ακούτε και δεν θα βλέπετε τον κίνδυνο. Τρεις ώρες η τρεις μέρες θα υποφέρετε».
(Ελέχθη εις την περιφέρειαν Σιατίστης)
4. «Το ποθούμενο θα γίνη στην τρίτη γενεά. Θα το ιδούν τα εγγόνια σας».
(Ελέχθη εν Χειμάρρα – Η σπουδαιοτάτη αυτή προφητεία του Αγίου, η οποία έτρεφε την γλυκυτέραν ελπίδα του υποδούλου Γένους, έλαβε καταπληκτικήν επαλήθευσιν. Διότι οι χρόνοι της απελευθερώσεως του Έθνους είναι πράγματι η τρίτη γενεά από των χρόνων που προεφήτευσεν αυτήν ο Άγιος, καθόσον, ως γνωστόν, εκάστη γενεά υπολογίζεται εις 25 έτη)
5. «Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστι σας, όπως θα κάμνουν οι άλλοι».
(Ελέχθη εν Σιατίστη)
6. Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θάρθή μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους».
(Ελέχθη εις το χωρίον Άγιος Δονάτος Σουλίου)
7. «Θάρθουν οι κόκκινοι σκούφοι κι ύστερα οι Άγγλοι επί 54 χρόνια, και κατόπιν θα γίνη Ρωμαίικο».
(Ελέχθη εν Κεφαλληνία περί της απελευθερώσεως της Επτανήσου – «Κόκκινοι σκούφοι» ονομάζονται οι Γάλλοι στρατιώται ως εκ του χρώματος των καλυμμάτων της κεφαλής κατά τους ναπολεοντείους χρόνους. Η προφητεία αυτή εύρε καταπληκτικήν εκπλήρωσιν. Διότι μετά τους Ενετούς εις την Επτάνησον εγκατεστάθησαν οι Γάλλοι, και μετά την αναχώρησιν τούτων ήλθον οι Άγγλοι, των οποίων η παραμονή διήρκεσε 54 έτη, δηλαδή όσα και προεφήτευσεν ο Άγιος. Τω 1810 κατέλαβον ουσιαστικώς οι Άγγλοι την Επτάνησον (εκτός της Κερκύρας, η οποία παρεδόθη τω 1815 εις τον Κάμπελλ), και τω 1864 παρέδωκαν αυτήν εις την Ελλάδα.)
8. «Τα όρια του Ρωμαίικου θάνε η Βωβούσα (ο ποταμός Αώος)».
(Ελέχθη εν Παλαιά Άρτη)
9. «Εκείθε θάρθη το Ρωμαίικο».
(Την προφητείαν ταύτην είπεν ο Άγιος εν Πρεβέζη δεικνύων το μέρος της Στερεάς, από το οποίον θα προήρχετο ο στρατός της ελευθερίας. Η προφητεία επραγματοποιήθη τω 1912).
10. «Τα βάσανα είναι ακόμη πολλά. Θυμηθήτε τα λόγια μου προσεύχεσθε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά. Έως ότου να κλείση αυτή η πληγή του πλατάνου, το χωριό σας θάνε σκλαβωμένο και δυστυχισμένο».
(Ελέχθη εις Τσαραπλανά, το σημερινόν Βασιλικόν της Ηπείρου. Η πληγή του πλατάνου έκλεισε τω 1912, έτος απελευθερώσεως της Ηπείρου)
11. «Πότε θαρθή το ποθούμενον;» ηρώτησαν τον Άγιον εις Τσαραπλανά της Ηπείρου. «Όταν σμίξουν αυτά», απήντησεν ο Άγιος δεικνύων δύο δενδρύλλια.
(Τα δενδρύλλια εμεγάλωσαν, επάχυναν και έσμιξαν τω 1912)
12. «Το ποθούμενον θα έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί».
(Πράγματι τω 1912 αι εορταί Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν)
13. «Άμα κλείση το δένδρον και κλεισθή μέσα το παλούκι, τότε θα έλθη το ποθούμενον. Θα γίνη κάποιο σημάδι και να μη φοβηθήτε. Να πηγαίνετε βασίλεμα ηλιού σ εκείνα τα βουνά (της Ομάλιας και της Μερόπης), όπου θα γλυτώσουν πολλές ψυχές. Μαζί σας μη πάρετε τίποτε, μόνον τις ψυχές σας να γλυτώσετε. Και δεν θα βαστάξη το κακό περισσότερο από 24 ώρες».
14. «Τα χωριά του κάμπου θα πάθουν χαλάστρα, ενώ στις ποδιές του Κισσάβου θα κοιμηθούν σκλάβοι και θα ξυπνήσουν ελεύθεροι».
(Ελέχθη εν Λαρίση)
15. «Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθή·αν ξεραθή από κάτω, δεν θα ελευθερωθή».
(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας)
16. «Με δυσκολία θάρθη».
(Εννοείται το ποθούμενον)
17. «Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη».
18. «Οταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη».
19. «Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της Πόλης».
20. «Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίση φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας».
21. Στην Αυλώνα θα γίνη χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο».
22. «Στο Μπουκορμέ θα χυθή πολύ αίμα».
23. «Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι».
24. «Όσα χωριά είναι κοντά σε δρόμο πολλά θα τραβήξουν».
25. «Η Δρόπολις θα πάθη, διότι ο τόπος είναι γυμνός».
26. «Η Δρόπολις θα είναι γεμάτη στρατεύματα».
27. «Θα χαθή η σοδιά της χρονιάς από την εύφορη Δρόπολι και – μάνα μου ! – αίμα πολύ που έχει να χυθή».
28. «Λάκκοι και βράχοι στη Δρόπολι θα είναι γεμάτοι φεύγοντας».
(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον, η προφητεία αυτή έχει ως εξής: «Τα βουνά, οι χαράδρες και οι κάμποι της Δρόπολης θα γεμίσουν προσφυγιά»).
29. «Εις τα χωριά Πέπελη σεις άδικα θα φοβάσθε τίποτε δεν θα πάθετε. Μόνον τα παιδιά σας που θα είναι στους δρόμους τα κλαίτε».
30. «Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά».
31. «Θαρθή όταν έρθουν δυό καλοκαίρια και δυό πασχαλιές μαζί».
32. «Ξένος στρατός θα έλθη, Χριστό θα πιστεύη, γλώσσα δεν θα ξέρη…».
33. «Θαρθή και μια φορά ασκέρι ξένο που το Χριστό θα πιστεύη. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε».
34. «Με άλλους θα κοιμηθήτε και με άλλους θα ξημερώσετε».
35. «Θα ιδήτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι».
36. «Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας».
37. «Θα δήτε 40 άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι».
38. «Πολλοί θα χάνωνται από την πείνα».
39. «Οι πλούσιοι τα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν».
40. «Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι».
41. «Θα έρθη καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην».
42. «Θα ιδήτε και τακτικό στρατό, θα ιδήτε και ρέμπελο (αντάρτικο) από αυτούς πολλά θα υποφέρετε».
43. «Θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια να έχετε διπλά·να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. Ένα ντουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώση».
44. «Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα».
(«Τα άλαλα και τα μπάλαλα» – Εννοεί τα άψυχα μηχανήματα των διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν και ολονέν αντικαθιστούν τας εργατικάς χείρας και κυριαρχούν εις την ζωήν των ανθρώπων, ως νεώτερα είδωλα προσκυνούμενα υπό του υλόφρονος κόσμου.)
45. «Η αιτία του γενικού πολέμου θα είναι από τη Δαλματία».
46. «Η αιτία του γενικού πολέμου θάρθη από τη Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθή η Αυστρία και ύστερα η Τουρκία».
47. «Ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη».
(Η προφητεία εις το αλβανικόν χειρόγραφον φέρεται ως εξής: «Ο χαλασμός θάρθη από τυφλό και κασσιδιάρη»)
48. «Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα».
49. «Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε».
50. «Αν το ζήτημα λυθή με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές σε τρεις χώρες μια θα μείνη…»
51. «Θα έρθη καιρός που δεν θα ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε».
52. «Ότι σας ζητούν, να δίνετε·ψυχές μόνον να γλυτώνετε».
53. «Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνωνται ποιός να το πρωτοπάρη…».
54. «Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους».
55. «Η τρεις μέρες η τρεις μήνες η τρία χρόνια θα βαστάξη».
56. «Θάρθη καιρός που δεν θα υπάρχη αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου».
57. «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».
58. «Στην Πόλι θα χυθή αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (=πλεύση)».
59. «Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. Θα τρώγη με ασημένιο κουτάλι…».
60. «Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ’ αρνί».
61. «Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίικο·να μη το πιστέψετε·θα φύγη πίσω».
62. «Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (Άγιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας».
63. «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθή, το άλλο τρίτο θα βαπτισθή και μονάχα το 1/3 θα πάη στην Κόκκινη Μηλιά».
(«Κόκκινη Μηλιά». Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας).
64. «Τόσα πολλά θα γίνουν, που οι μανάδες θα γεννήσουν πρόωρα από το φόβο τους».
65. «Ζώα δεν θα μείνουν θα τα φάνε. Φάτε και σεις μαζί μ’ αυτούς. Στα Τζουμέρκα θα πάρετε σπόρο».
(Εις το αλβανικόν χειρόγραφον διαβάζομεν: «Άλογα δεν θα μείνουν. Θα πάτε και σεις μαζί μ’ αυτά. Από τα Τζουμέρκα θα ξαναπιάσετε τη ράτσα τους»)
66. «Σπίτια μεγάλα μη κάμνετε. Λιάσες να κάμνετε να μη σας έρχωνται μέσα».
67. «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν».
68. «Θα βάλουν φόρο στις κόττες και στα παράθυρα».
69. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφθάσουν όμως».
70. «Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς».
(Το αλβανικόν χειρόγραφον έχει την προφητείαν ως εξής: «Οι Τούρκοι θα το καταλάβουν τρεις ημέρες γρηγορώτερα από τους Χριστιανούς»)
71. «Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι».
72. «Αν ο πόλεμος πιαστή από κάτω, λίγα θα πάθετε·αν πιαστή από πάνω, θα καταστραφήτε».
73. «Οι βράχοι και οι λάκκοι θα είναι γεμάτοι κόσμο».
74. «Θάρθη ξαφνικά·η το βόιδι στο χωράφι η το άλογο στ’ αλώνι».
75. «Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί».
76. «Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό».
77. «Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι».
78. «Θα γίνη ένα χαρτοβασίλειο, που θα έχει μέγα μέλλον στην Ανατολή».
79. «Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύση, που θα ζώνεται με κληματσίδες».
80. «Η αιτία θα έλθη από τα Δελειατά».
81. «Η Γαλλία θα ελευθερώση πολλά ελληνικά μέρη και ιδίως οι Ιταλοί».
82. «Η Γαλλία θα λευτερώση την Ελλάδα, την Ήπειρο η Ιταλία».
83. «Από τρία μπουγάζια στενά, Κρα, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλι·
εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φθάση στην Πόλι, στη μέση του δρόμου θα μάθη ότι ο πόλεμος ετελείωσε».
84. «Θα έρθη καιρός, που θα φέρη γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του».
85. «Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω».
86. «Η λευτεριά θαρθή από κάτω από όπου χύνονται τα νερά».
87. «Από πάνω και από τη σκάλα χαλασμό μη περιμένετε».
88. «Ένα ψωμί θα χαθή το μισό, και ένα ολόκληρο».
89. «Θα έρθη καιρός που μια γυναίκα θα διώχνη δέκα Τούρκους με τη ρόκα».
90. «Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία».
91. «Ο χαλασμός στον τόπο θα γίνη από ένα όνομα αξιωματούχου … (δυσανάγνωστον)».
92. «Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρεις χώρες θα γίνουν μία».
93. «Να έχετε τρεις θύρες·αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη».
94. «Πίσω από τη μια θύρα να κρυφθή κανείς, γλυτώνει· θα είναι βιαστικό».
95. «Να παρακαλήτε να είναι μέρα και όχι νύκτα, καλοκαίρι και όχι χειμώνας».
96. «Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα».
97. «Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες».
98. «Από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θάρθη ο χαλασμός».
99. «Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν».
100. «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς».
101. «Εσείς θα φύγετε απ’ τ’ αριστερά βουνά· από τη δεξιά μεριά όχι· από τις σπηλιές μη φοβάστε».
102. «Θαρθή ξαφνικά· τ’ άλογα θ’ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε».
103. «Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά». (Δηλαδή κατά την διάρκεια της όγδοης χιλιετίας από τον Αδάμ)
104. «Να κρυφθήτε η κοντά στην πόρτα η κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο».
105. «Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες».
106. «Θαρθή καιρός που θα βγη ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του».
107. «Θαρθή μια φορά ένας ψευτοπροφήτης· μη τον πιστέψετε και μη τον χαρήτε. Πάλι θα φύγη και δεν θα μεταγυρίση».
108. «Θάρθή καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου».
109. «Νάχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είσθε χριστιανοί».
110. «Δεν θα φθάση ο στρατός στην Πόλι· στη μέση του δρόμου θάρθη το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».
111. «Πήγαινε και στο δρόμο θ’ ανταμειφθής».
(Ελέχθη εν Δερβιστάνη περί τινος, όστις ειρωνεύθη τον Άγιον. Ούτος μετ’ ολίγν ετραυματίσθη καθ’ οδόν υπό τινος εχθρού του)
112. «Ειπέ εις τα είδωλα εκείνα να μην έρθουν εδώ, αλλά να γυρίσουν εις τα οπίσω».
(Καθώς ο Άγιος εδίδασκεν εις Άσσον της Κεφαλληνίας, διέκοψε μίαν στιγμήν το κηρυγμά του και απέστειλεν ένα ακροατήν του εις την οικίαν του άρχοντος του τόπου ειπών τους λόγους τούτους. Ούτος απελθών εύρε 4 κυρίας της αριστοκρατίας ασέμνως ενδεδυμένας, αι οποίαι ήσαν έτοιμοι να έλθουν και παρακολουθήσουν το κήρυγμα του Αγίου)
113. «Φτιάνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ’ αυτά».
(Είπε τους λόγους τούτους ο Άγιος εις Άσσον της Κεφαλληνίας, όταν μίαν ημέραν διήρχετο προ μιας νεοκτίστου οικίας. Μετ’ ολίγον όλοι οι ιδιοκτήται απέθανον πλην μιας μοναχής).
114. «Το παιδί αυτό θα προκόψη, θα κυβερνήση την Ελλάδα και θα δοξασθή».
(Ελέχθη περί του Ιωάννου Κωλέττη).
115. «Θα γίνης μεγάλος άνθρωπος, θα κυριεύσης όλη την Αρβανιτιά, θα υποτάξης την Πρέβεζα, την Γάργα, το Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κουρτ πασά. Θα αφήσης μεγάλο όνομα στην οικουμένη. Και στην Πόλι θα πας, μα με κόκκινα γένεια. Αυτή είναι η θέλησι της θείας προνοίας. Ενθυμού όμως εις όλην την διάρκειαν της εξουσίας σου να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι τους χριστιανούς, αν θέλης να μείνη η εξουσία εις τους διαδόχους σου».
(Ελέχθη εν Τεπελενίω περί του Αλή πασά)
116. «Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται».
117. «Θα δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχη γρηγορώτερα από τον λαγό».
118. «Θάρθη καιρός που θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή».
(Ελέχθη εν Άσσω της Κεφαλληνίας).
119. «Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα ομιλούν από ένα μακρυνό μέρος σε άλλο, σαν νάνε σε πλαγινά δωμάτια, π.χ. από την Πόλι στη Ρωσία».
120. «Θα δήτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάξουν: Εβγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπούμε μεις οι ζωντανοί».
(Αι πέντε κατά σειράν προφητείαι (116η – 120η) του Αγίου αναφέρονται προφανώς εις τας μεγάλας εφευρέσεις του αιώνός μας. Το αμάξι χωρίς άλογα είναι οι σιδηρόδρομοι και τ’ αυτοκίνητα. Η κλωστή που θα ζώση όλον τον κόσμον είναι τα καλώδια των τηλεγραφείων. Με τας συσκευάς της τηλεπικοινωνίας η φωνή ακούεται εξ αποστάσεως χιλιάδων χιλιομέτρων ως να προήρχετο εκ γειτονικής οικίας. Τα μαυροπούλια, που θα ρίψουν το πυρ εις την γην, είναι τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας. Αυται αι προφητείαι του αγίου Κοσμά είναι γεγραμμέναι εις τα βιβλία χρόνους πολλούς, αιώνα περίπου πριν γίνουν αι σχετικαί εφευρέσεις)
121. «Το κακόν θα έλθη μέχρι τον Σταυρόν και δεν θα μπορέση να πάη κάτω. Μη φοβηθήτε. Μη φύγετε από τα σπίτια σας».
(Ελέχθη εις την περιοχήν Πολυνερίου Γρεβενών. Πράγματι τω 1940 οι Ιταλοί έφθασαν μέχρι την τοποθεσίαν Σταυρός, όπου είχε κηρύξει ο Άγιος, και εσταμάτησαν)
122. «Όταν θα πέση ο κλώνος (που είναι στημένος ο Σταυρός), θα γίνη μεγάλο κακόν, που θα έλθη από το μέρος όπου θα δείξη ο κλώνος· και όταν θα πέση το δένδρον, θα γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν».
(Ελέχθη εις το χωρίον Τσιράκι (σήμερον Άγιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι τω 1940 έπεσεν ο κλώνος και ο Σταυρός προς το μέρος της Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, και τω 1947 το δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τον συμμοριτοπόλεμον)
Πηγή: Από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη
Back To Top