Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΕΛΛΑΣ Η.......ΜΑΣΩΝΙΑ ΣΟΥ !!!

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ .

Πηγή: Anonymous

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ "007" - ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Πριν μερικές ημέρες άφυγε από την ζωή ο Λουκάς Χρηστίδης, ο Έλληνας κατάσκοπος που έμεινε φυλακισμένος 30 χρόνια στα κολαστήρια του Ε.Χότζα ξεχάστηκε (και αυτός) για την Ελλάδα. Ο επονομαζόμενος και "Έλληνας 007", λόγω της πλούσιας δράσης του στο Παραπέτασμα μεταξύ 1950 και 1960, οπότε και συνελήφθη.

Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΛΕΙΨΑΝΟΝ ΤΟΥ ΑΓ.ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
1του αιδεσιμολ. Δημητρίου Λυμπερόπουλου

''Η ιστορική Τριπολιτσά υπεδέχθη το Ιερόν Λείψανον, του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά του ιατρού και ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ρώσου''.

''Ιατρόν και ποιμένα, Λουκάν τιμήσωμεν,
Συμφερουπόλεως  ποίμνης, Αρχιερέα λαμπρόν
τον βαστάσαντα Χριστού τα θεία στίγματα,
τας εξορίας, τα δεινά, εγλεισμούς εν φυλακαίς,
τας θλίψεις και τα ονείδη,
τον επ' εσχάτων φανέντα,
εν τη Ρωσία νέον Άγιον''.
Περισσότερα...
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ»
Μένουν ή φεύγουν οι Ρώσοι;


Απάντηση στο ερώτημα αυτό θα δώσει ο χρόνος. Οι Ρώσοι είναι ανήσυχοι και θυμωμένοι, αλλά στο Προεδρικό Μέγαρο ήδη εκπονούν σχέδια για να κρατήσουν τους Ρώσους στην Κύπρο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ρώσος τραπεζίτης Μιχαήλ Κουζαβλιόφ συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που προκύπτουν για τα ρωσικά τραπεζικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της Κεντρικής Τράπεζας μετά το κούρεμα των καταθέσεων. Την ίδια στιγμή στην Αρχιεπισκοπή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας παρέθετε γεύμα σε δεκάδες Ρώσους επιχειρηματίες ή εκπροσώπους τους, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού τους από το δυσμενές κλίμα το οποίο καταρχάς δημιουργήθηκε για αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.

Πλήρης παράλυση
Ο Μιχαήλ Κουζαβλιόφ δεν είναι ο οποιοσδήποτε τραπεζίτης. Είναι ο πρόεδρος της Russian Commercial Bank στην Κύπρο, αλλά και πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Διατελεί επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BTV, δηλαδή της Τράπεζας Αναπτύξεως της Ρωσίας, μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Ο Ρώσος τραπεζίτης ζήτησε να δει τον νέο υπουργό σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα μεγάλα προβλήματα της τράπεζας που εκπροσωπεί, αφού έχει σχεδόν σταματήσει κάθε δραστηριότητά της με τη Ρωσία από τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Κύπρος για να αντιμετωπίσει τις πρώτες δύσκολες μέρες της μεγάλης κρίσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές τραπεζικές αρχές, και όχι μόνον, εκφράζουν έντονη ανησυχία από το γεγονός ότι έχουν πλήρως ακινητοποιηθεί οι συναλλαγές τους με τη Ρωσία και με άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και επομένως θεωρούν ότι η στάση της Κύπρου θα πρέπει να αναθεωρηθεί αμέσως, ενώ ήδη στη Ρωσία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, κυρίως τις πρώτες μέρες της κρίσης, αλλά και τώρα, αφού τα μέτρα συνεχίζονται χωρίς να παίρνουν ξεκάθαρες απαντήσεις από κυπριακής πλευράς για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πελάτες κολοσσοί
Οι Ρωσικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο έχουν πελάτες κολοσσούς κρατικών ρωσικών συμφερόντων και για αυτό εξηγείται και ο τρόπος με τον οποίο η ρωσική ηγεσία αντέδρασε στο μπλοκάρισμα των ρωσικών κεφαλαίων όχι μόνο στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, αλλά και στις ρωσικές τράπεζες. Κολοσσοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η μεταλλουργία, οι επικοινωνίες, η ναυτιλία και άλλοι κρίσιμοι τομείς. Η αντίδραση για το μπλοκάρισμα των κεφαλαίων ήταν εντονότερη από τις αντιδράσεις για τις απώλειες των ρωσικών κεφαλαίων - υπολογίζεται ότι στην Κύπρο χάθηκαν από την κρίση περίπου 4 με 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εξήγηση είναι απλή. Τα κρατικών συμφερόντων κεφάλαια δεν έχουν πληγεί ιδιαιτέρως, για τον απλούστατο λόγο ότι πολλά εξ αυτών είναι κατατεθειμένα στις ρωσικές τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο.

Για τη ρωσική κυβέρνηση και τους Ρώσους επιχειρηματίες το πρώτιστο που πρέπει να γίνει σε σχέση με τη δράση τους στην Κύπρο είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων το συντομότερο δυνατόν. Ο Μιχαήλ Κουλαβλιόφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν ξεκάθαρος στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών σε αυτό το θέμα.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του "Π"

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
του Χρίστου Γεωργίου
07/04/2013 - 09:47
ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
04/07/2013 - 11:06
Τη δύσκολη και μακρά περίοδο, που ανοίγεται μπροστά στην Κύπρο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, επισημαίνει ο Φίλιπ Σατλ, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και ένας από τους επικεφαλής αναλυτές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.
Σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τις επιπτώσεις της ευρωπαϊκής απόφασης, αποκαλύπτει στον "Τύπο της Κυριακής" ότι δεν βλέπει φως ούτε στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας.
«Η ελληνική οικονομία έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο, χωρίς ιδιαίτερα σημάδια ανάκαμψης, αλλά τα χειρότερα μάλλον είναι πίσω πια», εκτιμά ο κ. Σατλ.
«Η κυπριακή οικονομία θα έχει μια πολύ δύσκολη περίοδο μπροστά της. Θεωρούμε ότι θα υπάρξει ύφεση στο ίδιο ποσοστό, αν όχι μεγαλύτερο, από αυτό της ύφεσης που σημειώθηκε στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει.
«Ο λόγος για τον οποίο η Κύπρος βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι εξαιτίας των απωλειών που σημειώθηκαν από τα ανοίγματα προς την Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει το πολύ ευαίσθητο ζήτημα των καταθέσεων που, πολλές από αυτές, προέρχονται από μη διασφαλισμένες πηγές της ευρωζώνης», συμπληρώνει.
Ο Φίλιπ Σατλ εκτιμά ότι πλησιάζουμε κοντά σε ενδεχόμενο εξόδου του Κύπρου από το ευρώ. Στην περίπτωση της Ελλάδας, εξηγεί ο κ. Σατλ, το μέγεθος της οικονομίας είναι μεγαλύτερο και το πολιτικό κόστος έμοιαζε υψηλότερο.
«Στην περίπτωση της Κύπρου, το ερώτημα είναι να δούμε το κόστος αυτής της διακοπής με κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος (κλείσιμο των τραπεζών για μεγάλο χρονικό διάστημα και μεγάλοι περιορισμοί) και μαζικές απώλειες για τους καταθέτες. Είναι το αποτέλεσμα της εξόδου μιας χώρας από μια νομισματική ένωση σε μια χαοτική κατάσταση».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΦΟΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF
altΤουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής
 Νέα περιστατικά θρησκευτικής βίας συγκλονίζουν την αιγυπτιακή πρωτεύουσα από το βράδυ της Παρασκευής.
Τα αιματηρά επεισόδια ξεκίνησαν, όταν, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, μια ομάδα παιδιών χριστιανών σχεδίασε σκίτσα πάνω σε τοίχο ενός μουσουλμανικού θρησκευτικού ινστιτούτου.
Η ένταση κλιμακώθηκε μεταξύ των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων, με αποτέλεσμα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να πυροβολούν αλλήλους στο Χούσους, μία πόλη έξω από το Κάιρο.
Πέντε Αιγύπτιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χριστιανοί και ένας Μουσουλμάνος, σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων.
Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ!

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ!

E-mail Εκτύπωση PDF
altΦαίνεται πως η νεοοθωμανική μανία που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία θα μας επιφυλάσσει συνεχώς και νέες εκπλήξεις.
Έτσι, αφού βαπτίσαν τούρκικο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έκαναν ...Τούρκους τους αρχαίους φιλοσόφους, τώρα προχώρησαν και στο Βυζάντιο και σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις τους, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης είναι... τούρκικο κτίσμα.
Όπως αποκαλύπτει στην μηνιαία τούρκικη επιθεώρηση Ιστορίας και Πολιτισμού, «Yedikta Dergisi», τεύχος Απριλίου 2013, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης, Suphi Saatçi, το σημερινό κτίσμα της Αγιας Σοφιας δεν είναι βυζαντινό αλλά... δημιούργημα του γνωστού Οθωμανού αρχιτέκτονα, Mimar Sinan, στον οποίο οφείλονται πολλά μουσουλμανικά κτίσματα σε όλη την Βαλκανική χερσόνησο.
Περισσότερα...

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΤΣΕΡΙ (VIDEO)

E-mail Εκτύπωση PDF
1του Κώστα Σάββα

Εικόνες που δεν περιποιούν τιμή, άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι στην εκκλησία των Αγίου Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Τσέρι.

Οι δράστες, κατά πάσαν πιθανότητα νεαροί, έδρασαν χθες το βράδυ.

Τα έργα τους όμως έγιναν αντιληπτά με το πρώτο φως της ημέρας, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Τσερίου.
Περισσότερα...
Back To Top