Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αγία Τράπεζα : (ή τράπεζα, ή θυσιαστήριον, ή θεία καθέδρα). Το ιερότερο σημείο του ναού και βρίσκεται στο κέντρο του ιερού βήματος. Συμβολίζει τον τόπο της ταφής του Χριστού. Πάνω στην Α.Τράπεζα τοποθετούνται το Ευαγγέλιο, το Αντιμήνσιο, ο σταυρός ευλογίας, το Αρτοφόριο και τα κηροπήγια. Κατασκευάζεται στό τέλος της ανοικοδόμησης του ναού μέ δύο τρόπους. Ή στηριζόμενη σέ ένα πόδι συμβολίζοντας τον Χριστό ή μέ τέσσερα πόδια συμβολίζοντας τους 4 ευαγγελιστές. Στά εγκαίνια του ναού "καθαγιάζεται". Δηλαδή στην υπάρχουσα στο μέσον της Αγ.Τραπέζης οπής, τοποθετούνται λείψανα αγίων, γεμίζει την οπή, ο τελών τά εγκαίνια αρχιερέας, με γνήσιο μελισοκέρι και αρωματικές ουσίες. Εν συνεχεία πλένεται η πλάκα, αλείφεται μέ ιερό μύρο, τοποθετούνται στις γωνίες οι εικόνες των ευαγγελιστών και καλύπτεται ολόκληρη η πλάκα με μονοκόματο άραφο ύφασμα το ονομαζόμενο κατασάρκιο. Μετά τον καθαγιασμό της Αγ. Τραπέζης δεν επιτρέπεται η μετακίνηση και μεταφορά της. Πάνω στην Αγία Τράπεζα τελείται η Θεία Λειτουργία. Ο 7ος κανών της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου διατάσσει: " όσοι ούν σεπτοί ναοί καθιερώθησαν, εκτός αγίων λειψάνων μαρτύρων, ορίζομεν εν αυτοίς κατάθεσιν γενέσθαι λειψάνων μαρτύρων......" Η συνήθεια αυτή επεκράτησε από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια όπου κατά την εποχή των διωγμών ετελείτο η Θ. Λειτουργία στις κατακόμβες πάνω στους τάφους των πρώτων μαρτύρων.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ CHIPακι σας ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ. THE NUMBER OF THE BEAST !!!

Δεν πονάει, απαιτεί ελάχιστο χρόνο, εγκρίνεται από την μαμά και τον μπαμπά, και …κάνει ένα σωρό δουλειές. Τι είναι; Το εμφυτευμένο microchip!
(Υπουργείο Παιδείας)
(actively involved in projects in over 150 countries around the world, helping to improve the lives of the children of our global village) μέσω του Ελληνικού Υπουργείου (πρώην Εθνικής) Παιδείας στοUnit 4 ενός από τα εγκεκριμένα βιβλία αγγλικών της Α’ Γυμνασίου
“After school, I wasted two hours at the doctor’s, waiting to have my new microchip implanted. The procedure itself (a quick injection into my thumb) took just a few seconds and barely hurt at all. The microchip looks like a tiny tube, and there’s lots it can do. Besides unlocking the house and my bike, it can by used on all the key readers to open doors and access things at school, and it also has my computer passwords on it. What is more, I can use the microchip like a credit card to buy things, as long as Mum and Dad upload my pocket money every week”.
Για όσους δέν γνωρίζουν την αγγλική σας μεταφράζουμε το κείμενο....
"Μετα το σχολείο την Πέμπτη, εφαγα δύο ώρες στον γιατρό, περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία (μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρα μου) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με ενα μικρόσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτα που μπορεί να κάνει. Εκτός απο το οτι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιώνγια να ανοίξει πόρτες και να εχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου., και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική καρτα για να αγοράσω πράγματα, οσο η Μαμα και ο Μπαμπάς ανεβαζουν στην τσέπη μου χρηματα κάθε εβδομάδα"
Ειναι λοιπόν προφανές τί μήνυμα θέλουν να περάσουν στα παιδιά μας.

ΦΡΙΚΗ...

ΦΡΙΚΗ...
04/08/2013 - 16:29
Φρικτό θάνατο βρήκε το Σάββατο ένας 17χρονος άστεγος στο Λουξεμβούργο, ο οποίος είχε κοιμόταν σε κάδο απορριμμάτων. Οι υπάλληλοι του δήμου δεν τον κατάλαβαν και δίχως να ακούσουν έγκαιρα τις φωνές του άτυχου νέου, τον έριξαν  στον μηχανισμό σύνθλιψης των απορριμμάτων.
Όπως ήταν φυσικό ο ανήλικος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, πέθανε ακαριαία.
Σοκ προκαλεί το γεγονός πως οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του νεαρού την ώρα που εκείνοι άδειαζαν τον κάδο στο απορριμματοφόρο, ήταν όμως πολύ αργά. Κυριολεκτικά τον "μάσησε" το μηχάνημα τεμαχισμού των σκουπιδιών του απορριματοφόρου.
«Φώναξε, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά», δήλωσε σήμερα-Δευτέρα εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λουξεμβούργου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο άγιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από φανατικούς σιωνιστές Εβραίους

Ο Αγιος Φιλούμενος ο Κύπριος

Άγιος Φιλούμενος
Ο άγιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από φανατικούς σιωνιστές Εβραίους οι οποίοι τον κατακρεούργησαν την ώρα του εσπερινού στο Φρέαρ του Ιακώβ στο οποίο διέμενε, πιστός φύλακας αγίων τόπων και τρόπων αιωνίων.
Ο άγιος ιερομάρτυρας του 20ού αιώνος Φιλούμενος ο Κύπριος καταγόταν από το χωριό Ορούντα της επαρχίας Μόρφου. Από μικρός μαζί με τον αδελφό του Ελπίδιο μαθήτευε κοντά στη γιαγιά του Λωξάντρα τα ιερά γράμματα του Χριστού. Ήτοι βίους αγίων και ύμνους της Εκκλησίας. Ο άγιος κάποια στιγμή μαζί με τον αδελφό του πηγαίνουν στη Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και εκεί

Ο πατέρας της ήταν και ιερέας εκκλησίας Μεθοδιστών.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 87 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

Το πατρικό της όνομα ήταν Margaret Hilda Roberts. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1925 και μεγάλωσε στην πόλη Grantham της κομητείας Λίνκολνσάιρ. Ο πατέρας της ήταν παντοπώλης και αναμιγνυόταν στην τοπική πολιτική ζωή, ενώ ήταν και ιερέας εκκλησίας Μεθοδιστών. Η οικογένειά της ανήκε στο Εργατικό Κόμμα. Είχε και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Muriel (1921-2004). Ανατράφηκε ως ευσεβής Μεθοδίστρια.
Περισσότερα...
Back To Top