Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ 1241 ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ 1241 ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ


.Η ηρωική πόλη μας, η Νάουσα, καυχάται για τους αγώνες και την προσφορά της για την ελευθερία.

Ήρωες και αγωνιστές Ναουσαίοι θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία στην επανάσταση του 1822 και έπεσαν μαχόμενοι στο Ολοκαύτωμα της πόλης.

Η ηρωική Νάουσα καυχάται όμως γιατί έχει και το μοναδικό προνόμιο να πλουτεί 1300 Ναουσαίους Αγίους Νεομάρτυρες που προτίμησαν τον θάνατο από τον εξισλαμισμό μετά την κατάληψη της πόλης.

Όλους αυτούς τους ήρωες και τους Αγίους σας καλώ να τιμήσουμε χρεωστικώς, όπως και πέρυσι, συμμετέχοντας όλοι μας στον πανηγυρικό Εσπερινό της μνήμης τους που θα τελεστεί το Σάββατο 11 Μαίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και στην πάνδημη Λιτανεία που θα ακολουθήσει και θα κατευθυνθεί από το Ναό στο Χώρο Μαρτυρίου, στο Κιόσκι, με τη συμμετοχή των αρχών, όλων των φορέων και συλλόγων της πόλης.

Η παρουσία όλων των Ναουσαίων στη μνήμη των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για τη δική μας ελευθερία, είναι επιβεβλημένη.

Μετ’ ευχών εν Κυρίω
Ο Μητροπολίτης

† Ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ.

 ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟ.....


  •   Ιησούς

  •  Χριστός

  •  Θεού

  •  Υιός

  •  Σωτήρ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney.

ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ, ΤΟΝ ΕΚΛΑΨΑΝ ΚΑΙ 50 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ... ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ!

ΚΟΜOΤΗΝΗ: ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ, ΤΟΝ ΕΚΛΑΨΑΝ ΚΑΙ 50 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ... ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ!


15Μακάβριο λάθος, από τα ευτράπελα που καταγράφονται ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, σημειώθηκε πρόσφατα σε οικισμό της Κομοτηνής. Ο μουσουλμάνος Ρομά, γνωστός σε όλους σχεδόν τους κατοίκους του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως Κομοτηνής, εξαφανίστηκε, κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες και οι συγγενείς του άρχισαν να τον αναζητούν, με τη βοήθεια συγχωριανών του. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε και στις τοπικές αστυνομικές αρχές και πριν από δύο μήνες περίπου το μυστήριο λύθηκε. Οι συγγενείς του ειδοποιήθηκαν ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου της Κομοτηνής βρισκόταν η σορός ενός άντρα και τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά του άτυχου Ρομά.
Back To Top