Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

"Συννεφιασμένη" Ανάσταση στην Αντιόχεια, λόγω της απαγωγής των δυο μητροπολιτών


Φωτογραφία για Συννεφιασμένη Ανάσταση στην Αντιόχεια, λόγω της απαγωγής των δυο μητροπολιτώνΗ φωτογραφία από την Ανάσταση στην Αντιόχεια (Ραντικάλ)Σε κλίμα θλίψης και προσδοκίας για το αίσιο τέλος της περιπέτειας που ζουν οι δυο μητροπολίτες τις τελευταίες 14 ημέρες, όσες έχουν περάσει από τότε απήχθησαν από εγκληματική ομάδα ισλαμιστών, λίγο μετά την αναχώρησή τους από την Αντιόχεια και μόλις πέρασαν στο έδαφος της Συρίας, που ελέγχεται από εγκληματικές ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών, που χρηματοδοτούνται, ελέγχονται και εξοπλίζονται από την Τουρκία.

Στην Αναστάσιμη ακολουθία χοροστάτησαν οι Ιωάννης Ντελιουλέρ και Δημήτριος Ντογούμ, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, Φαντί Χουριγκίλ, ο οποίος στην ομιλία που έκανε, απευθυνόμενος στους πιστούς, είπε ότι η θλίψη τους είναι μεγάλη λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των Μητροπολιτών Παύλου και Αβραάμ.

Ο Χουριγκίλ ευχήθηκε με την Ανάσταση του Κυρίου να απελευθερωθούν και οι δυο απαχθέντες μητροπολίτες, και να βρουν την ησυχία τους οι χριστιανοί της περιοχής.

Ο ιερέας Δημήτριος ανέφερε ότι φέτος δεν θα γίνει η πατροπαράδοτη επίσημη γιορτή το πρωί της Κυριακής, λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των δυο μητροπολιτών Χαλεπίου.
InfoGnomon

ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ,ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

6 ακόμα πολεμικά από τον Στόλο του Ειρηνικού στέλνει εσπευσμένα η Μόσχα στην Α.Μεσόγειο


Έξι πολεμικά και αποβατικά πλοία από τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού θα ενωθούν μέχρι το τέλος του μήνα με την Μοίρα των άλλων έξι ρωσικών σκαφών που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή της Α.Μεσογείου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις στην Συρία "Όχι κατ'ανάγκη εκκένωσης" όπως δήλωσε στο defencenet.gr πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από την Μόσχα. Που σημαίνει ότι αυτή η μεγάλη δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γενικότερη "προστασία των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή", όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά σε περίπτωση που οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία επιχειρήσουν επέμβαση.
Σήμερα απέπλευσε από το λιμάνι τις Χάϊφα (φωτό) το αποβατικό πλοίο Azov που βρισκόταν εκεί από την 1η Μαΐου σε μία ιστορική πρώτη επίσκεψη και ανεφοδιασμό ρωσικού πλοίου στο Ισραήλ. Το πλοίο μεταφέρει μέχρι 350 πεζοναύτες και 35 τροχοφόρα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, όλων των κατηγοριών.
Οι Ρώσοι συνολικά έχουν μεταφέρουν στα πλοία ή έχουν εγκατεστημένους από τον περασμένο Αύγουστο στο συριακό έδαφος περίπου 1300 πεζοναύτες, οι οποίοι προορίζονται για την ασφάλεια της βάσης στην Ταρτούς και των ρωσικών Α/Α συστημάτων που ελέγχονται από ρωσικά πληρώματα.
Βέβαια να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν μεταφερθεί εκτός Συρίας τα πλέον προηγμένα Α/Α συστήματα προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών σε περίπτωση που ανατραπεί τελικά το καθεστώς, κάτι που πλέον είναι πολύ δύσκολο να συμβεί: Όχι τόσο λόγω της ρωσικής υποστήριξης, αλλά των μαζών μελών της Χεζμπολάχ και των Ιρανών που αγωνίζονται πλέον μαζί με τον συριακό Στρατό και έχουν ανατρέψει τα επιχειρησιακά δεδομένα σε πολλές περιοχές.
Χθες στις βορειοδυτικές αλεβίτικες περιοχές οι αντάρτες συνετρίβησαν με μαζικές αεροπορικές προσβολές μαχητικών MiG-23 και επιθετικών ελικοπτέρων Mi Mil-24, ενώ στο έδαφος άρματα μάχης Τ-72 σκόρπισαν τον όλεθρο σε σουνιτικά χωριά που αποτελούν προπύργιο των ανταρτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΡωσικός "δάκτυλος" πίσω από τη νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Συρία;


Κινητά αντιαεροπορικά συστήματα BUK-M2 και προηγμένα φορητά (MANPADS) συστήματα SA-21 τα οποία προορίζονταν για την Χεζμπολάχ, φαίνεται ότι ήταν ο στόχος των ισραηλινών F-15 τα οποία προσέβαλαν χθες τα ξημερώματα κτίριο έξω από την Δαμασκό (γεγονός που μετέδωσε πρώτο στην Ελλάδα το defencenet.gr), αλλά το ενδιαφέρον φαίνεται ότι βρίσκεται αλλού: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τόσο στη νυν επιδρομή όσο και στην προηγούμενη που έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο, υπάρχει ρωσική εμπλοκή! Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν ότι η Ρωσία δεν εοιθυμεί σε καμία περίπτωση να αποκτήσει πρόσβαση στα ρωσικά Α/Α συστήματα η Χεζμπολάχ και κατ'επέκταση το Ιράν.
Τα πλέον προηγμένα όπως τα Pantsir S1 κι συστοιχίες S-300 PMU2, έχουν μεταφερθεί από την Συρία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αλλά έχουν μείνει πολλά άλλα τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν στην Χεζμπολάχ "πλεονέκτημα" απέναντι στην ισραηλινή Αεροπορία.
Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, οι ρωσικές υπηρεσίες να έχουν ενημερώσει το Ισραήλ για την συγκέντρωση και τον τόπο φύλαξης των Α/Α συστημάτων πριν αυτά ταξιδέψουν στον Λίβανο, σε μια αποθέωση της ρεαλιστικής διπλωματίας.
Οι Ρώσοι δεν μπορούν να ελέγξουν την διαχείριση και την πιθανή μεταφορά τέτοιων συστημάτων στον Λίβανο, καθώς στην Συρία, οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ έχουν πλέον το "πάνω χέρι".
Ούτε μπορούν οι Ρώσοι να εμποδίσουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχουν κάποιοι άλλοι που έχουν μεγαλύτερο συμφέρον να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
Και αυτοί είναι οι Ισραηλινοί, με τους οποίους η Μόσχα έχει έρθει "Πολύ κοντά" τον τελευταίο καιρό, με χαρακτηριστική απόδειξη την επίσκεψη και τον ανεφοδιασμό του ρωσικού αποβατικού Azov στο ισραηλινό λιμάνι της Χάϊφα.
Η ισραηλινή επιδρομή "λύνει" αναίμακτα το πρόβλημα και όλοι είναι ικανοποιημένοι πλην της Χεζμπολάχ και του Ιράν, φυσικά.
Πιθανότατα η επιδρομή έγινε με όπλα stand-off από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και δεν χρειάστηκε καν να εισέλθουν τα ισραηλινά μαχητικά στον συριακό εναέριο χώρο, έτσι ώστε να κατηγορηθούν οι Ρώσοι που χειρίζονται ακόμα κάποια αντιαεροπορικά συστήματα να κατηγορηθούν ότι "Άφησαν να περάσουν τα ισραηλινά μαχητικά".
Πριν λίγο Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την επιδρομή μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press.
Σύμφωνα με τις πηγές του AP, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, στόχος της επίθεσης ήταν ένα φορτίο προηγμένων πυραύλων, κι όχι χημικών όπλων, που προωθούνταν προς την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Οι πηγές ανέφεραν πως η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, δίχως να αποσαφηνίσουν την ακριβή τοποθεσία όπου επλήγησαν οι στόχοι.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε μυστική συνομιλία με αξιωματούχους πριν την επιδρομή στη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη Βρετανός για λαθρεμπόριο όπλων

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη Βρετανός για λαθρεμπόριο όπλων


Για λαθρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη, ένας 48χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε στρατιωτικό υλικό, χωρίς ο ίδιος να έχει άδεια της αρμόδιας αρχής, ή τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν τον 48χρονο και σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγάκι του βρήκαν τρεις σκοπευτικές διόπτρες, έντεκα φορητούς πομποδέκτες και δεκαπέντε φορτιστές, δεκαπέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρία δορυφορικά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι κιάλια νυκτός και εννέα στρατιωτικές στολές.
Τα υλικά κατασχέθηκαν καθώς και το αυτοκίνητο, ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συρία: Tο Ισραήλ μάς κήρυξε τον πόλεμο – Θα προβούμε σε αντίποινα
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό συνιστούν μια «κήρυξη πολέμου», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ. 
Φωτογραφία για Συρία: Tο Ισραήλ μάς κήρυξε τον πόλεμο – Θα προβούμε σε αντίποινα
Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.


Η Συρία,
Back To Top