Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

ΟΜΑΔΑ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

               ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΙΣ 3000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ 

                                           ΟΜΑΔΑ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ

                                           ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

 

7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ “ΦΩΤΙΑ”... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ!

7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ “ΦΩΤΙΑ”... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ!


1Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Πέρασε το πρώτο δεκαήμερο από την απαγωγή του Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου και του συροιακωβίτου μητροπολίτου κ. Ιωάννου και η αγωνία για την τύχη τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο.

Μετά τις πρώτες μέρες,  όταν όλος ο πλανήτης είχε ενσκύψει πάνω στο θέμα, οι αντιδράσεις μειώνονται. Κυρίως οι πολιτικές αντιδράσεις γιατί οι θρησκετυτικοί ηγέτες λόγω και των ημερών του Αγίου Πάσχα δεν σταμάτησαν ούτε στιγμη΄να μνημονεύουν τους απαχθέντες Μητροπολίτες κα να ζητούν την απελευθέρωσή τους. Τόσο η διεθνής κοινότητα όμως όσο και η ελληνική πολιτεία δείχνουν να έχουν βάλει το θέμα στα...συρτάρια, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους δύο Ιεράρχες!

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή γεννιούνται επτά πολύ σημαντικά ερωτήματα, τα οποία μέχρι  στιγμής ούτε η παγκόσμια κοινότητα ούτε η ελληνική κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται πως έχει επιληφθεί του θέματος, δύνανται να απαντήσουν.


1)Είναι ζωντανοί οι Μητροπολίτες;
Οι ενδείξεις συγκλίνουν προς την κατεύθυνση πως είναι ακόμη ζωντανοί-και οι προσευχές όλων είναι να παραμείνουν-πλην όμως άλλο ενδείξεις και άλλο έμπρακτες αποδείξεις. Επικοινωνία δεν έχει υπάρξει  και οι κρουνοί της πληροφόρησης από το στρατόπεδο των απαγωγέων΄ παραμένουν κλειστοί.

2)Ποιοι τους έχουν απαγάγει;
Από τη μέρα της απαγωγής δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι η ταυτότητα των απαγωγέων και κυρίως τι ζητούν! Είναι Τσετσένοι, είναι συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάιντα; Τι είναι επιτέλους;
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του κουρδικού Πρακτορείου Firat News, o Στρατός Λαϊκής Άμυνας του Δυτικού Κουρδιστάν (YPG), εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η οργάνωση που απήγαγε τους δυο μητροπολίτες στη Συρία, είναι η ισλαμιστική Feteh El-Hesun, η οποία ανήκει στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Οργάνωση που όπως υποστηρίζουν οι Κούρδοι  στηρίζεται ανοικτά από την Τουρκία. Κι έτσι φτάνουμε και στο τρίτο ερώτημα...

3)Ποιός ο ρόλος της Τουρκίας;
Το “Αγιορείτικο βήμα” είχε θέσει τον προβληματισμό ευθύς εξ'  αρχής αλλά μέχρι τώρα η Τουρκία τηρεί μια περίεργη έως...ύποπτη στάση. Στα σύνορα της έγινε το περιστατικο κι όμως δε φαίνεται διατεθιμένη να εμπλακεί. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ  η Τουρκία υποτίθεται πως επιδιώκει να παίξει στρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχη, αποτελώντας τη γέφυρα μεταξύ του μουσουλμανικού στοιχείου και της Δύσης,  δεν έχει αναλάβει μέχρι ώρας οποιαδήποτε πρωτοβουλία

4)Ποιοι και γιατί διαρρέουν ψευδείς πληροφορίες;
Από την πρώτη στιγμή όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταν για του απαχθέντες Μητροπολίτες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους απαγωγείς, αλλά και την συστηματική παραπληροφόρηση! Την πρώτη μέρα κι όλας διαδόθηκε πως ελευθερώθηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσαι η είδηση διαψεύστηκε. Παίζεται λοιπόν μαζί με τα υπόλοιπα κι ένα επικοινωναικό παιχνίδι στην πλάτη των απαχθέντων Μητροπολιτών; Γιατί όμως; Για να δικαιολογήσει η διεθνής κοινότητα την αδυναμία της να αντιδράσει;  Μήπως για να πέσουν οι τόνοι;

5)Ποια τα αποτελέσματα των επαφών Τσιάρα στη Βηρυτό;
Υποτίθεται πως η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα. Συσκέψεις επί συσκέψεων στο ΥΠΕΞ και τελικά μηδέν εις το....πηλίκιον (που έλεγε κι ένας πρώην πρωθυπουργός)....Πέρα από το χιούμορ όμως ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι τι αποτέλεσμα είχαν οι επαφές του υφυπουργού Κ. Τσιάρα στη Βηρυτό. Εστάλη το περασμένο Σάββατο για συγκεκριμένο σκοπό. Τι κατάφερε; Τι έμαθε; Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση; Προς τι τέτοια σιωπή; Τι πρέπει να υποθέσει κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής των γεγονότων;


6)Για πόσο θα παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια;
Την πλέον αλγεινή εντύπωση δημιούργησε εντός των ελληνικών τειχών η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς σκοποίυς το θέμα της απαγωγής. Τώρα ...συγκινήθηκαν στην Κουμουνδούρου για την τύχη των δύο Ιεραρχών; Και με αφορμή αυτό βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην κυβέρνηση. Είναι σαφές πως στο Υπ. Εξωτερικών δεν διαχειρίζονται ορθώς την κατάσταση και το σχολιάσαμε και στο παραπάνω ερώτημα, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον τιμητή υπάρχει διαφορά.
Μιας και μιλάμε για Αριστερά πάντως, εντύπωση προκαλεί η παντελής απάθεια της ΔΗΜ.ΑΡ. αναφορικά με την τυχη των Μητροπολιτών....


7)Ποσο επηρεάζει την ασφάλειά των Μητροπολιτών το σφυροκόπημα των θέσεων των απαγωγέων τους από Κουρδους αντάρτες;
Αυτή την είδηση μετέδωσαν χθες  διεθνη΄πρακτορεία  και προκάλεσαν μεγαλύτερη αγωνία μήπως απειληθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο η ζωή και η ασφάλεια των δύο Επισκόπων. Και μετά βγουν οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι και κατηγορούν ο ένας τον άλλον για το ποιας πλευράς τα πυρά έφεραν το-προς Θεού- απευκτέο αποτέλεσμα....

ΠΗΓΗ: agioritikovima

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ (VIDEO)

          ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ (VIDEO)

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ


1Γεμάτοι αγωνία για την κατάσταση των δύο Μητροπολιτών που έχουν απαχθεί, γιόρτασαν την Ανάσταση του Θεανθρώπου οι Χριστιανοί στη Συρία. Χωρίς κανένα νέο από πλευράς των απαγωγέων το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι τους ήταν να προσευχηθούν για την ασφαλή επιστροφή τους.

Αύριο Τρίτη οι δύο Μητροπόλεις στο Χαλέππι, η Ελληνορθόδοξη και η Συρο-Ιακωβίτικη, οργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Συρο-Ιακωβιτών για την απελευθέρωση των Μητροπολιτών Παύλου και Ιωάννη-Αβραάμ.

Κατα τη διαμαρτυρία οι πιστοί θα κρατούν αναμμένα κεριά θέλοντας έτσι να τονίσουν πως η φλόγα της ελπίδας δεν έχει σβήσει.

Συρία: “Είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ”

Συρία: “Είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ”

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.
Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ!

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ!

1Εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, φωτιά στη μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι αιτίες.

Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε αμέσως...
ΠΗΓΗ: Agioritikovima

Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

                  ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ.

                             ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Back To Top