Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ


Ο Κύριος να μας βοηθήσει να ακολουθούμε πάντα την οδό της δικαιοσύνης...
* ...Δεχόμαστε μόνο εκείνες τις διδασκαλίες που τρέφουν την φιλαυτία και τον εγωισμό μας και μας βοηθάνε να ακολουθούμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της αμαρτίας. Πολεμάμε κάθε τι που έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς μας, κάθε τι που ελέγχει την ματαιότητα του λανθασμένου δρόμου μας. Πολεμάμε την αλήθεια γιατί ακολουθούμε τις διδασκαλίες που μόνοι μας δημιουργήσαμε ή που τις έχουμε ακού­σει από τους άλλους. Αυτές που είναι σύμφωνες με την επιθυμία μας, να ζούμε καλά σ' αυτή την πρόσκαιρη ζωή.
 Ό,τι συμφωνεί με τους σκοπούς μας και το δρόμο που έχουμε διαλέξει το θεωρούμε αληθινό. Το δεχόμαστε ανεπιφύλακτα και το προβάλ­λουμε ως επιχείρημα για να υπερασπίσουμε τις δικές μας πεποιθήσεις και τις λανθασμένες διδα­σκαλίες που ακολουθούμε, Οι οποίες δεν συμφω­νούν μ' αυτά που δίδασκε ο Χριστός και για τις οποίες στο βάθος της καρδίας μας γνωρίζουμε πως δεν είναι σωστές... Ο Κύριος να μας βοηθήσει να ακολουθού
με πάντα την οδό της δι­καιοσύνης μέσα στο φως του Χριστού. Αμήν.

Αεροπλάνα σχημάτισαν έναν... άγγελο στον ουρανό

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο θαύμα ή σημάδι από τον Θεό.

Αυτό εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εναέριας επίδειξης στο Kubinka της Ρωσίας από μια ομάδα ακροβατικών αεροσκαφών που είναι γνωστή ως «Russian Knights», η οποία ζωγράφισε την φιγούρα ενός αγγέλου στον ουρανό.Εντυπωσιακό: Αεροπλάνα σχημάτισαν έναν... άγγελο στον ουρανό

ΠΗΓΗ:.newsbomb.

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΛΑ ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

ΓΙΑ ΣΕΝΑ , ΓΙΑ  ΕΜΕΝΑ , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΓΗ......

 

 


ΟΜΑΔΑ    Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.

ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

                                  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ.......
Κατα Ματθαιον

(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 10)

«Μη λοιπόν τους φοβηθείτε. γιατί τίποτα δεν υπάρχει καλυμμένο που δε θα αποκαλυφτεί και κρυφό που δε θα γνωριστεί.  27 Ό,τι σας λέω στο σκοτάδι πέστε το στο φως. και ό,τι ακούτε στο αυτί κηρύξτε το από τα δώματα επάνω.  28 Και μη φοβάστε από εκείνους που σκοτώνουν το σώμα, ενώ την ψυχή δε δύνανται να σκοτώσουν. Αλλά να φοβάστε μάλλον εκείνον που δύναται και ψυχή και σώμα να καταστρέψει μέσα στη γέεννα.».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

                                                                         
Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων θα θέλαμε να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις καλή επιτυχία, ώστε να επιτύχουν στο βέλτιστο βαθμό και με την μέγιστη πνευματική διάυγεια τον επιθυμητό στόχο τους. Είναι η πρώτη "μάχη" που καλούνται να δώσουν, μια πρόκληση που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες στη γνώση και θα τους προετοιμάσει για τις πολλές και πιο δύσκολες προκλήσεις που θ' ακολουθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους !
Αν και οι παρούσες συγκυρίες για την χώρα μας μέσα στις οποίες οι μαθητές καλούνται ν' αποφασίσουν για το μέλλον τους είναι αβέβαιες και ζοφερές δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι με "συμμάχους" τη γνώση, τη μόρφωση, τα όνειρα και τις ελπίδες, είναι στο χέρι τους να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, γιατί αυτοί είναι το μέλλον της χώρας μας ! 

Καλή επιτυχία στα παιδιά ΜΑΣ !!!!

ΟΜΑΔΑ  Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. !!!

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

                                                Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
Η δύναμη της προσευχής βρίσκεται όχι στον εξωτερικό τύπο της, αλλά στο περιεχόμενο, στο πνεύμα της.
Προσπαθείτε να βιώσετε την προσευχή. Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται. Κάποιος από τους πατέρες λέει, πως, όταν προσευχόμαστε, πρέπει να αισθανόμαστε όπως οι υπόδικοι μπροστά στο δικαστή.
Ρώτησε κάποιος έναν ασκητή: «Πώς να στέκομαι στην προσευχή;» Κι εκείνος αποκρίθηκε: «Να στέκεσαι σαν σε κριτήριο, με το βλέμμα σου προσηλωμένο στα χείλη του Κυρίου, που την επόμενη κιόλας στιγμή -έτσι να πιστεύεις- θα προφέρουν την τελευταία απόφαση για σένα: «Έλα κοντά μου!’ ή ‘Φύγε μακριά μου’. Και να κραυγάζεις: ‘Κύριε, ελέησον!».
Νομίζω, ακόμα, πως η ευχή του Ιησού είναι η καλύτερη και δυνατότερη προσευχή για κάθε περίσταση, μόνο που πρέπει να τη λέμε όχι μηχανικά, δίχως συναίσθηση, αλλά με συμμετοχή του νου και της καρδιάς.


ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΟΨΟΝΤΑΙ


Η ΚΑΘΑΡΣΗ
Η πραγματική ζωή του ανθρώπου αρχίζει από την κάθαρση. Είναι το πρώτο στάδιο και αποτελεί την αφετηρία της πνευματικής ζωής του πιστού. Η «έλλαμψη» είναι, σύμφωνα με τους αγίους Πατέρες, το δεύτερο στάδιο και η «θέωση» το τρίτο στάδιο.
Τι σημαίνει κάθαρση και πως την πετυχαίνει κανείς; Σημαίνει καθάρισμα. Αυτή η κάθαρση πετυχαίνεται με το μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως και μετανοίας. Ο άνθρωπος λερώνεται και έχει ανάγκη καθαρισμού. Λερώνεται το σώμα του, λερώνεται και η ψυχή του. Και για τη σωματική κάθαρση όλοι οι άνθρωποι φροντίζουν. Ποτέ δεν αφήνουν το σώμα τους λερωμένο. Ντρέπονται τους ανθρώπους. Εξάλλου ο καθαρισμός του σώματος έχει σχέση και με την υγεία του ανθρώπου, γι’ αυτό ποτέ δεν παραλείπουν την κάθαρση τους. Εκεί όμως που δυσκολεύεται ο άνθρωπος είναι η κάθαρση της ψυχής. Και η λεκιασμένη από τη βρωμερή αμαρτία ψυχή μένει ακάθαρτη και σαπίζει. Για το Θεό η αμαρτία είναι βδέλυγμα «Bδέλυγμα Kυρίω οδοί ασεβούς» (Παροιμ. 15, 9). Ο δρόμος δηλαδή των ασεβών είναι σιχαμερός στο Θεό.
Γεννιέται όμως το ερώτημα: Ποιος καθαρίζει; Ποιος συγχωρεί; Ο πνευματικός; Όχι βέβαια. Συγχωρεί ο Θεός δια του πνευματικού. « Tις δύναται αφιέναι αμαρτίες ει μη εις, ο Θεός;». Ο Θεός συγχωρεί. Αλλά ποτέ δε θέλησαν να δεχθούν τον Κύριο μας ως Θεό. Ο Κύριος, λοιπόν, ο Θεάνθρωπος λυτρωτής, έδωσε αυτή την εξουσία στον πνευματικό με μία προϋπόθεση, τη μετάνοια, την εξαγόρευση των αμαρτιών συνοδευόμενη από συντριβή και ταπείνωση. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών. Καί χωρίς την κάθαρση της ψυχής μας ούτε τη βασιλεία του Θεού θα κατακτήσουμε ούτε το Θεό θα ιδούμε. «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται» (Ματθ. 5, 8). Καί αυτές οι γραμμές που διαβάζεις αυτό το στόχο έχουν. Να πάρεις την απόφαση και να οδηγηθείς στο φιλάνθρωπο μυστήριο, που θα σε οδηγήσει στη σωτηρία.

Back To Top