Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ..

Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι’ αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν’το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις “συγνώμη”, “συγχώρεσέ με”, “σε παρακαλώ”, “ευχαριστώ” κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ !!!

Ο Χριστός, είναι πάντα δίπλα μας, κοντά μας, όσο και αν νομίζουμε ότι παλεύουμε μόνοι μας.
Για να Τον νιώσουμε όμως, θα πρέπει να Του ανοίξουμε την καρδιά μας, απομακρύνοντας με τον δικό μας αγώνα, όλα τα πάθη και τον υλισμό που μας διακατέχει...Σ'ευχαριστώ Χριστέ μου για όλα..σ'αγαπώ !!!

                                                                                                

                                                                             
                                                                                                                        
     
        

ΙΘ΄ Παύλεια: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

ΙΘ΄ Παύλεια: 

Η πανήγυρις του αποστόλου Παύλου στη Βέροια με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτκεφάλων Εκκλησιών.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου το πρωί στο μητροπολιτικό ιερό ναό των αγίων πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προς τιμήν του ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου των εθνών Παύλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

 Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος.
Στον όρθρο χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Υερσέης (ΗΠΑ) κ. Ευάγγελος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε της πολυαρχιεαρτικής θείας Λειτουργίας.
Έλαβαν ακόμη μέρος οι Θεοφ. Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος – Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, θεοφ. Επίσκοπος Μπανιάς κ. Δημήτριος – Πατριαρχείο Αντιοχείας, σεβ. Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος – Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, θεοφ. Επίσκοπος Πετεργκόφ κ. Αμβρόσιος - Πατριαρχείο Μόσχας, θεοφ. Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ – Πατριαρχείο Σερβίας, Θεοφιλ. Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός - Πατριαρχείο Ρουμανίας θεοφ. Επίσκοπος Στοβίου κ. Ναούμ – Πατριαρχείο Βουλγαρίας, σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος - Εκκλησία της Κύπρου, πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γαβριήλ – Εκκλησία της Πολωνίας.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τρισάγιο υπερ αναπαύσεως του προκατόχου του Μητροπολίτου Βεροίας κυρού Παύλου, προσεφώνησε τους ξένους αρχιερείς και τίμησε με το χρυσό σταυρό του αποστόλου Παύλου όσους έρχονται γιά πρώτη φορά ως εκπρόσωποι Εκκλησιών στις εορταστικές εκδηλώσεις των Παυλείων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των βασιλικών ταφών στη Βεργίνα.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί λιτανευτική πομπή προς στο «Βήμα» του αποστόλου Παύλου όπου θα τελεστεί ο καθιερωμένος υπαίθριος διορθόδοξος εσπερινός, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος θα εκφωνήσει εόρτιο λόγο.
Με τον εσπερινό αυτό θα ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις των ΙΘ΄ Παυλείων.
Back To Top