Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ασφυξία !! Το ένστικτο της επιβίωσης δρα αυτοματοποιημένα και ανεξέλεγκτα ! Το ίδιο και η Πατρίδα …ασφυκτιά μαζί με τον εξαθλιωμένο λαό της !! Η κοινωνία ως αλυσίδα και ως συνοχή αποκόπηκε βίαια ! Οι νόμοι άνομοι , ο θεμελιώδης νόμος το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έγινε παλιόχαρτο στα χέρια των δοτών ! Το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας αποτελεί άγνωστη λέξη στην σημερινή θεσμική ΕΛΛΆΔΑ! ..ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !! Θέλω την ζωή μου πίσω ..θέλω την χαμένη μου πατρίδα πίσω, θέλω την κλεμμένη αξιοπρέπεια μου πίσω !! Θέλω την οικογένειά μου να χαμογελάσει ξανά, θέλω το παιδί μου να συνεχίσει το μέλλον του εδώ ..στον τόπο που γεννήθηκε, …Δεν «ΠΑΕΙ» ΑΛΛΟ…. Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΣΠΙΤΙΟΥ» ΜΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ!! ΤΗΝ ΔΙΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΝΑΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

.Οι περισσότερες δυστυχώς αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο αποπροσανατολίζουν παρά διαφωτίζουν και ενημερώνουν για το μυστήριο του ευχελαίου.

Το Ιερό Ευχέλαιο είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο να πούμε ότι το Ευχέλαιο ΔΕΝ το κάνουμε:

Α) για να μας πάνε καλά τα πράγματα
Β) γιατί έχουμε αναποδιές
Γ) για το καλό
Δ) γιατί είναι ένας ακόμα λόγος να μαζευτούμε και να καλέσουμε κόσμο, να φάμε και να πιούμε (μετά την τέλεση του -αφού έτσι «βγάλαμε» την «υποχρέωση» και άρα είμαστε εντάξει)

Ε) για κοινωνικούς λόγους
Στ) γιατί έκανε και ο γείτονας
Ζ) γενικά γιατί έχουμε κάτι σημαντικό (εξετάσεις στο σχολείο, ταξίδι, αγώνα κλπ)
Η) για να κοινωνήσουμε χωρίς να εξομολογηθούμε, αφού ούτως ή άλλως συγχωρητική ευχή διαβάζει ο Ιερέας.

Πότε και γιατί το κάνουμε;

Το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου γίνεται κυρίως σε περιπτώσεις ασθενειών γιαυτό και Ο Ιερέας εύχεται: «Πάτερ Άγιε, ιατρέ των ψυχών καί των σωμάτων... ίασαι τον δούλον Σου... έκ της περιεχούσης αυτόν σωματικής καί ψυχικής ασθενείας…»

Η πρώτη μας κίνηση είναι να συζητήσουμε το πρόβλημα ή το ζήτημα που μας απασχολεί με τον Ιερέα ή ακόμα καλύτερα με τον πνευματικό μας. Μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να μας προτείνει τι είναι καλύτερο να γίνει αναφορικά με το πρόβλημα που θα του αναφέρουμε (αγιασμός, ευχή, λειτουργία, ευχέλαιο, εξομολόγηση κλπ).

Όπως όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας και μετά από εξέταση στον γιατρό αυτός μονό μας συστήνει την κατάλληλη θεραπεία και φάρμακο, έτσι ακριβώς και στην περίπτωση του Ευχελαίου. Μόνο ο Ιερέας μπορεί να μας πει.

Απαιτείται κάποια προετοιμασία;

Βεβαίως. Πρέπει να προηγηθεί εξομολόγηση και νηστεία. Πρέπει να καθαριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα πρωτύτερα και να προσκαλέσουμε τουλάχιστον 2 Ιερείς για την τέλεση του. (επτά Ιερείς τελούν κανονικά το μυστήριο του Ευχελαίου. Επτά είναι καί τα Αποστολικά καί Ευαγγελικά αναγνώσματα, επτά είναι καί οί ευχές -ό αριθμός επτά σημαίνει πληρότητα). Κατ’ οικονομία σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και από έναν Ιερέα μόνο.

Αυτοί που θα προσκαλεστούν να παραστούν (συγγενείς, φίλοι) στο Ιερό Ευχέλαιο πρέπει να έχουν επίγνωση του μυστηρίου, διάθεση να συμπροσευχηθούν και να παρακαλέσουν απλά και ταπεινά. Πρέπει δε να έχουμε υπόψη μας την ευαγγελική ρήση «Ούχ ως εγώ θέλω, άλλ' ως Σύ» καθώς και την Κυριακή προσευχή «γενηθήτω το θέλημα Σου…» και τέλος να ζητάμε πρωτίστως την ίαση της ψυχής και μετά του σώματος.

Που είναι γραμμένο και ποιος μας λέει για το Ευχέλαιο;

Στην επιστολή του Ιακώβου. O Απόστολος Ιάκωβος, o Aδελφόθεος, στην επιστολή του λέει: «Εάν κάποιος είναι άρρωστος, να προσκαλέσει τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας να προσευχηθούν γι' αυτόν καί να τον αλείψουν με λάδι, επικαλούμενοι το όνομα του Κυρίου…» (Ίακ. ε', 13-15).
«Ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου·…»

Τελικά τι δείχνει και τι σημαίνει το Ιερό Ευχέλαιο;

Μα, την άπειρη αγάπη της Εκκλησίας μας προς τον ασθενούντα συνάνθρωπο μας. Την διάθεση, το ενδιαφέρον την ουσιαστική βοήθεια και την συμμετοχή στον ανθρώπινο πόνο. Συμπάσχει, συμπροσεύχεται, εύχεται, ελπίζει στην ίαση του ασθενούς με την παράκληση προς στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι το Ιερό Ευχέλαιο, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για προσευχή και άφεση των συγγνωστών αμαρτημάτων μας:

"Το ιερό Ευχέλαιο γίνεται και επί υγιαινόντων για τη συγχώρηση των αμαρτημάτων που από άγνοια ή λήθη ή όσα εξ ανεπαρκείας δεν διακρίνει ως αμαρτήματα ο διαπράττων και τα όσα εκ καταπτώσεως αδυνατεί να εξαγορεύσει. Επίσης τελείται και επί ψυχικών ασθενειών και ως φυγαδευτικό δαιμόνων".

(Δημητρίου Κόκκορη:Ορθοδοξία και Κακοδοξία τ. Β, σελ.336-337).

ΠΗΓΗ:  agioritikovima.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ...ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ...!!! ( VIDEO )


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ... ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ 70ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ...!!!

Αυτοκτόνησε με δάκρυα στα μάτια. Ενας άντρας ηλικίας πάνω απο 70 ετών αυτοκτόνησε το Σάββατο το απόγευμα πέφτοντας από το Καταρράκτη στην Έδεσσα...

Επισκέπτες του εστιατορίου και σερβιτόροι του καταστήματος των Καταρρακτών αντιλήφθηκαν τον ηλικιωμένο στο σημείο που πέφτει το νερό του ποταμού, και προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ενώ ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια μετά από 2-3 λεπτά έπεσε στον Καταρράκτη.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία και μετά απο δύο ώρες ανέσυραν το σώμα του ηλικιώμένου. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία με τους λόγους που οδήγησαν τον αντρα στην αυτοκτονία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.....

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ "ΕΜΕΙΣ" !!!

Συγκλονιστική επιστολή: "Δεν είμαστε η γενιά του facebook και του καφέ"

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 07:05


- Μαθητές 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας: Κάποιοι νόμισαν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο μέσα στο καλοκαίρι...ΛΑΘΟΣ!
- Αύριο Τρίτη βγαίνουν στους δρόμους καλοκαιριάτικα οι μαθητές
- Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή που έστειλαν στο Lamia
Report

Είμαστε μια ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ. Είμαστε αγανακτισμένοι, αποκαρδιωμένοι, στεναχωρημένοι για το μέλλον μας. Φτιάξαμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας εντελώς αυθόρμητα, βγαλμένη μέσα από την καρδιά μας.

Αισθανόμαστε πως έτσι νιώθουν όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Ξεκινάμε ένα διαρκή αγώνα και περιμένουμε συμπαράσταση και πραγματική βοήθεια από όλους.

Το κάλεσμα:

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Θεώρησαν πως  θα μας “πιάσουν στον ύπνο” και μας ανακοίνωσαν την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ μέσα στο καλοκαίρι.. ΛΑΘΟΣ!
Μας κλείνουν τα σχολεία. Επιδιώκουν μια νεολαία αμόρφωτη, μια νεολαία που για να λάβει κάποιες βασικές γνώσεις πρέπει ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ! Μας λένε να ονειρευόμαστε, αυτοί που μας καταστρέφουν τα όνειρα. Νομίζουν πως μπορούν να μας καθοδηγούν σαν πιόνια τους!
Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και  θα αγωνιστούμε!
Μας αφορά όλους! Δεν είμαστε απλά ένας αριθμός στις λίστες περικοπής της επόμενης δόσης! Είμαστε άνθρωποι! Νέοι με όνειρα και ιδανικά.. Με αυτά μεγαλώσαμε και για αυτά παλεύουμε. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να έχουμε ένα σκοτεινό, απαισιόδοξο μέλλον, γεμάτο κατάθλιψη!
Και αν κάποιους τους βολεύει  να μας χαρακτηρίζουν “γενιά του facebook και του καφέ”, αυτοί οι “κάποιοι” να θυμούνται ότι τον καφέ και το μέλλον μας, τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι!


Σας περιμένουμε  όλους στους αγώνες που θα δώσουμε!


ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ!!!

(φώτο αρχείου)

Back To Top