Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ. Ο ΕΓΓΑΜΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.

Ο ΠΑΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ "ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ, ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΣΤΙΣ 4-8-2009.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΝ ΖΩΗ Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ "ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ


Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ.


ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.


1.
Ο παπουλης ειχε ενα προβλημα υγειας , μαλλον με το νεφρο του, και υπεφερε. Μια φορα του εμφανιστηκε ο αγιος Λουκας Κριμαιας και του λεει:
-Εσυ με τιμας συνεχεια, εχεις και την εικονα μου στο σαλονι σου. Ετσι κι εγω,  τωρα που εχεις προβλημα υγειας  ηρθα να σε βοηθησω !!!
Ετσι, και θεραπευε ασθενεις ο π. Ιωαννης, δεχοταν ομως  βοηθεια και θειες επισκεψεις κι ο ιδιος!

2.
καποια φορα ειχαν ξεκινησει  απο την Αλεξανδρουπολη 2 λεωφορεια να επισκεφτουν τον παππουλη στο χωριο του.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ,ΟΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ....ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ !!!

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ" ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ......."ΜΙΑ ΧΑΡΑ" !!!

ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΣΑΣ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.  

                                         ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ:

ΣΥΣΤΕΜΛΑΝ Α.Ε.
Έγκριση δαπάνης για εξόφληση τιμολογίου προμήθειας Τηλεσκοπίων,Κιαλιών και Φωτογραφικού Εξοπλισμού....76.037,02 !!!


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ  ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 4Χ4 !!!

SIENTACT Α.Ε
Έγκριση δαπάνης για την υλοποίηση του υποέργου 12 με τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4Χ4"..
 40.450,16 !!!

 ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΤΟ LINK ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ( 7 Σελίδες μέ πολλά χιλιάρικα)  ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ,ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ.  
http://et.diavgeia.gov.gr/f/fdl_kerkinis/spending


Η ΟΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ

ΟI ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΗΔΟΝΕΣ δεν διαφέρουν κα­θόλου από τις σκιές και από τα όνειρα. Πριν καλά καλά τις γευθεί ο αμαρτωλός, σβήνουν. Ενώ οι τιμωρίες που επισύρουν είναι χωρίς τέλος. Και το γλυκό που προσφέρουν στον άν­θρωπο είναι λίγο, ενώ το πικρό αιώνιο. Όποια σχέση υπάρχει ανάμεσα σ' ένα όνειρο μιας ημέρας και ολοκλήρου τού χρόνου της ζωής μας, τέτοια υπάρχει ανάμεσα στις εδώ απο­λαύσεις και στις μελλοντικές τιμωρίες. Και ποιος, αλήθεια, θα προτιμούσε να δει ένα ευχάριστο όνειρο και εξ αιτίας του να τιμωρείται σ' όλη του την ζωή;


Ας αποφύγουμε την πονηρία του διαβόλου (που μας ξεγελά με μικρά πράγματα και μας κάνει να χάνουμε τα μεγάλα). Ας αποφύγουμε να υποστούμε μαζί με αυτόν την καταδίκη. Για να μην πει και σ' εμάς ο Κριτής: Πορεύεσθε απ' εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον.
Αν έχεις φλόγα σαρκικής επιθυμίας, εννόησε την φλόγα εκείνη της κολάσεως, και θα σου σβήσει αμέσως και θα εξαφα­νισθεί εντελώς.
Αν θέλησεις να πεις κάτι άπρεπο, θυμήσου τον βρυγμό των οδόντων, και αυτό θα σου είναι χαλινός.
Αν θέλησεις να αρπάξεις κάτι, άκουσε τον δικαστή να λέει: Δέσατε τα χέρια του και τα πόδια του και ρίξτε τον στο σκότος το εξώτερο (Ματθ. κβ', 13). Και έτσι θα αποβάλεις αυτή την επιθυμία.
Αν είσαι σκληρός και άσπλαγχνος, θυμήσου εκείνες τις παρθένες, που έσβησαν οι λαμπάδες τους από έλλειψη ελαίου (το έλαιο συμβολίζει την ευσπλαχνία) και αποκλείσθηκαν από τον νυμφώνα. Και έτσι θα γίνης γρήγορα φιλάνθρωπος.
Αν επιθυμείς να μεθάς και να διασκεδάζεις, άκουσε τον πλούσιο να λέγη: Στείλε τον Λάζαρο, για να δροσίσει με την άκρη τού δακτύλου του την φλογισμένη γλώσσα μου (Λουκ. ιστ', 24) και να μη γίνεται δεκτό το αίτημα του. Και έτσι γρήγορα θα απομακρυνθείς από αυτό το πάθος.
Αν έτσι σκεπτώμαστε και απαντούμε στις πονηρές μας επιθυμίες, γρήγορα θα ξεφύγουμε από την κακία και θα κατορ­θώσουμε την αρετή. Θα σβήσουμε τον έρωτα για τα παρόντα και θα ανάψουμε τον έρωτα για τα μέλλοντα.
Ας μη δείχνουμε απιστία στο θέμα της κολάσεως, για να μη καταλήξουμε σ' αυτήν. Όποιος απιστεί, γίνεται πιο ράθυμος. Και όποιος γίνεται πιο ράθυμος, οπωσδήποτε θα κατα­λήξει σ' αυτήν.


 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

Η αγία Γραφή ονομάζει κόλαση την κατάσταση του πνευματικού θανάτου.  Με την ίδια σημασία χρησιμοποιεί και τον όρο «γέεννα». Μιλάει επίσης για «εξώτερον σκότος»,«κάμινον τού πυρός»,«πυρ αιώνιον», «λίμνη πυρός, «δεύτερο θάνατο». Αυτές oι εικόνες δεν είναι σύμβολα εκμηδένισης, αλλά βασανισμoύ. Οι άδικοι θα οδηγηθούν στο «δεύτερο θάνατο», πού είναι όλεθρος και μάλιστα όλεθρος «από προσώπου τού Κυρίου» και από τη δόξα τού Θεού. Η αιώvια κόλαση είναι πραγματικότητα, όπως και η αιώvια ζωή. Την επιλογή την κάνει ο ίδιος ο άνθρωπος σ' αυτή τη ζωή.  Αν αγαπήσει το Φως και τα έργα τού Φωτός, θα έχει αιώvια κοινωνία με το Φως τού κόσμου. Aν προτιμήσει τα έργα τού σκότους και αποστραφεί το Φως, μένει στο σκότος το εξώτερον και οδηγείται σε «όλεθρον αιώνιον από προσώπου τού Κυρίου». Ο Θεός σέβεται την επιλογή τού ανθρώπου. Όσοι προτιμήσουν το σκότος, δεν θα «αρπαγούν», θα στερηθούν δηλαδή της κοινωνίας τού Θεού. Στη ζωή τους αγάπησαν το σκότος και τα έργα τού σκότους και αυτή η επιλογή αποτελεί την καταδίκη τους. «Και αυτή είναι η κρίσις, ότι το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και oι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά τό φως, διότι ήσαν πονηρά τα έργα των».
Στην αγία Γραφή χρησιμοποιείται ο όρος Άδης, για να δηλώσει τον «χώρο» ύπαρξης των νεκρών, ανεξάρτητα από την αμοιβή ή την τιμωρία.
Ο όρος Άδης δεν σημαίνει οπωσδήποτε την κόλαση.
Οι κεκοιμημένοι πιστοί χαίρονται την κοινωνία τού Θεού, όμως βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής περιμένουν την ανάσταση τού σώματος σε κατάσταση αφθαρσίας και αθανασίας, για να είναι η χαρά τους ολοκληρωμένη, γιατί θα είναι και πάλι ενωμένοι με το σώμα τους, με το οποίο άσκησαν την αρετή. Η χαρά και η αγαλλίαση θα είναι αιώvια. 
Ο Χριστός έχει τα «κλειδιά» του Άδη και τού θανάτου, θα καταργήσει και τούς δύο, η ελπίδα μας είναι βεβαία.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

                                                                                            Το άγχος για τη ζωή
 
Μην ανησυχείτε!
Ο Θεός ενδιαφέρεται για τα λουλούδια και τα πουλιά. Εμείς, που "αξίζουμε πολύ περισσότερο" για το Θεό απ' αυτά, δε χρειάζεται να ανησυχούμε για το "τι θα φάμε" ή "τι θα πιούμε". Χωρίς αυτή τη πίεση για τις μελλοντικές μας ανάγκες, είμαστε ικανοί να προσφέρουμε δωρεάν στους άλλους.
Ο Ιησούς όμως δεν υπόσχεται μια εύκολη ζωή, γιατί και η δική Του ζωή είναι γεμάτη ένταση και αγωνία.ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ : "ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Εύγε στο μεγάλο συνθέτη! Αυτή είναι η  άλλη, η αληθινή Ελλάδα! Το αύριο, η ελπίδα μας!

(Δημοσιογράφος:) –Είστε αγανακτισμένος; Διότι βλέπω ότι πλήττεται ο πολιτισμός, άρα και ο δικός σας ο κλάδος, ο δικός σας ο τομέας…
(Σ. Σπανουδάκης:) –Ούτε με ενδιαφέρει ο κλάδος μου και ο τομέας μου. Με ενδιαφέρει ότι πλήττεται η ψυχή της Ελλάδας. Κι αν κάτι έχω να πω, είναι να μη φοβόμαστε. Γιατί και η Ελλάδα θα αντέξει και εμείς προσωπικά θα αντέξουμε ο καθένας μας… και το βασικότερο απ’ όλα, όχι σχήμα λόγου, ζει Θεός· κι ο Θεός, ο Οποίος είναι από πάνω μας, την Ορθοδοξία δεν την αφήνει, διότι είναι ορθή δόξα…
Οι τρόποι αντιδράσεως δεν είναι πολλοί. Δύο είναι: Ή γονατίζεις και προσεύχεσαι ή παίρνεις τα όπλα και αρχίζεις και πυροβολάς. Διαλέγετε και παίρνετε…
–Εσείς τι επιλέγετε από τα δύο αυτά;
–Την προσευχή!
…Έχουν προσπαθήσει πάρα πολλά χρόνια να μου απαγορεύσουν να μιλάω για τη Σμύρνη, για τον Αλέξανδρο, για το Μαρμαρωμένο Βασιλιά… Δηλαδή ενώ κάποιος θα πίστευε ότι οι εχθροί της Ελλάδος βρίσκονται στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα οι εχθροί της Ελλάδος είναι Έλληνες. Έλληνες καταστρέφουν την Ελλάδα μας, όχι ξένοι…
–Τελευταία σας δουλειά… «Θέλω να ‘μαι πάντα μαζί σου»;
       –«Θέλω να ‘μαι πάντα μαζί σου»… Βεβαίως εγώ…
        και όσοι με γνωρίζουν και ξέρουν τι     εννοώ με τους στίχους μου…
       Αυτός με τον οποίο θέλω να ‘μαι πάντα μαζί, είναι ο Χριστός.
–«Υπάρχει κρίση ψυχών», επισημάνατε πρόσφατα. Πως θεραπεύεται η κρίση των ψυχών κατά τη γνώμη σας, ώστε να αντιστραφεί το κακό κλίμα;
–Ένας είναι ο τρόπος, όπως μια είναι η νύχτα, μια η ημέρα, μία η γέννηση και ένας ο θάνατος. Ο Χριστός. Όχι ως φιλοσοφία ή θρησκεία, αλλά ως απόλυτη, διαρκής και σταθερή παρουσία δίπλα ή μέσα μας, τότε, τώρα και για πάντα. Η αγκαλιά, που όλα τα συγχωρεί και πάντα περιμένει, δεν κλείνει ποτέ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Αυτό είναι κυρίως προσευχή, όταν ανεβαίνουν οι κραυγές προς το Θεό από το εσωτερικό της ψυχής. Και αυτό είναι γνώρισμα της βασανισμένης ψυχής, το να εκδηλώνει την προσευχή της με την προθυμία του νου και όχι με τον τόνο της φωνής. Οι άνθρωποι ακούν μόνο τη φωνή αυτή που βγαίνει από το στόμα, ο Θεός όμως πριν απ’ αυτήν ακούει τους ανθρώπους που κράζουν εσωτερικά. Συνεπώς είναι δυνατόν και χωρίς να φωνάζουμε, να εισακουόμαστε από το Θεό, και είναι επίσης δυνατό να προσευχόμαστε κατά νου με πολλή προσοχή ακόμη και όταν βαδίζουμε στην αγορά. Αλλά και όταν βρισκόμαστε μαζί με τους φίλους μας και ό,τι κι αν κάνουμε, μπορούμε με πολύ δυνατή φωνή να καλούμε το Θεό, με την εσωτερική φωνή εννοώ, και να μη τη φανερώνουμε σε κανένα από τους παρόντες.
Back To Top