Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

Πατέρας ενός 6χρονου παιδιού εξαγριώθηκε με την απόφαση αυτή του σχολείου να απαγορεύσει στο παιδί να φοράει ένα χριστιανικό λουράκι που είναι διακοσμημένο με το ψάρι, ένα χριστιανικό σύμβολο.

Το λουράκι το εντόπισε ένας δάσκαλος στον αστράγαλο του παιδιού και είναι χαρακτηριστικό ότι το λουράκι καλυπτόταν από την κάλτσα του! Ο δάσκαλος διέταξε το παιδί να του παραδώσει το «ένοχο» λουράκι.
Ο 39χρονος κ. Thompson, απαιτεί

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ( στενό φίλο του Γέροντος Παϊσίου), ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΝΤΥΜΕΝΟ ΜΕ ΑΣΗΜΙ. 

 

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ-ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας το οποίο τελεί υπό κατάληψη, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ τα οποία συστεγάζονται.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τους δύο Διευθυντές για διακεκριμένες φθορές και μετά από εντολή του Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, σήμερα το πρωί, αστυνομική δύναμη, παρουσία των διευθυντών, έκοψαν την αλυσίδα με την οποία ήταν κλεισμένη η είσοδος του σχολείου και συνέλαβαν και τους 10 μαθητές που εντόπισαν μέσα σε αυτό.
Αυτη την ώρα οι μαθητές κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα αφεθούν ελεύθεροι, μετά και από την προφορική εντολή του Εισαγγελέα Θεσπρωτίας.
Πηγή: epirusgate

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

        ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ TAXIS

Τα εξωφρενικά και απαράδεκτα συνεχίζονται σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Τώρα και αφού τελικά επί της ουσίας δεν υπήρξε αλλαγή στο επίδομα θέρμανσης μαθαίνουμε ότι η εφαρμογή για τη σχετική αίτηση δεν είναι έτοιμη και έτσι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να κάνουν αιτήσεις.
Κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν πλάκα στο κόσμο. Αφού άφησαν μήνες ολόκληρους να περάσουν ανεκμετάλλευτοι και περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσουν τι θα γίνει τελικά με το επίδομα θέρμανσης… ξέχασαν να υπογράψουν την σχετική υπουργική απόφαση.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην είναι τίποτα έτοιμο στο taxis για τις σχετικές αιτήσεις. Η σχετική σελίδα στο taxis δεν έχει ανοίξει και σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ακόμη ημέρες.
Με λίγα λόγια αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει κανείς προκαταβολή του επιδόματος που είναι και η ουσιαστική διαφορά από πέρυσι. Για να εισπράξει δηλαδή κανείς έστω αυτά τα λίγα χρήματα της προκαταβολής θα πρέπει επί της ουσίας να περιμένει μέχρι τον Νοέμβριο!

ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΣ "ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Κανείς πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί. Όπως αποδεικνύεται, το πρόσωπο του κοινωνικού κράτους, παρά τις επανειλημμένες «πλαστικές επεμβάσεις» εξακολουθεί να φαίνεται «χλωμό» στον πολίτη, αδύναμο να του προσφέρει ασφάλεια.  Πολλοί μάλιστα, προεξοφλούν ότι θα είναι χειρότερη, αφού η απόκτηση σπιτιού, η δημιουργία «κομποδέματος» για μια δύσκολη ώρα και πολλά ακόμη αυτονόητα για τις παλαιότερες γενιές, αποτελούν για αυτούς «όνειρα θερινής νυκτός». Εκτός του 1/3 των απόλυτα φτωχών, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των σχετικά φτωχών, εξηγούν οι ειδικοί. Γιατί μπορεί ένα εισόδημα άνω των 470 ευρώ να απορρίπτει κάποιον από τη «λίστα φτωχών», δε του εξασφαλίζει όμως τα απαραίτητα για την κάλυψη των -βασικών- αναγκών. Η διεύρυνση της φτώχειας -σχετικής και απόλυτης- καταφέρει γερά χτυπήματα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Γίνεται λόγος από ειδικούς για  για «τέλος εποχής», δημιουργία «ιδιόμορφου τρίτου κόσμου» και «νέας τάξης νεόπτωχων».

Ομοφώνως υποστηρίζουν ότι αν η κατάσταση δεν αλλάξει, οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες και ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φτώχειας κινούνται στη λογική της «φιλανθρωπίας» και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν αποτελεσματική αντιμετώπιση. Επιδόματα εξευτελιστικά, που απλώς διαχειρίζονται την εξαθλίωση, χαρακτηρίστηκαν από κάποιους.
Τέλος, προτείνουν λύσεις που πρέπει να εφαρμοστούν προτού η κοινωνική ειρήνη αποτελέσει παρελθόν.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ   
          ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...

Τρεις από τους ισχυρότερους τραπεζίτες του κόσμου απευθύνουν σημαντικές προειδοποιήσεις για τις τρομερές συνέπειες που θα υπάρξουν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ρυθμίσουν το ζήτημα με το χρέος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της  Deutsche Bank, Anshu Jain, να υποστηρίζει ότι η χρεοκοπία θα ήταν «απόλυτα καταστροφική».

«Αυτή θα ήταν μια ταχύτατα μεταδιδόμενη νόσος», δήλωσε ο Anshu Jain.
"Δεν έχω να κάνω συστάσεις προς αυτό το κοινό... περί της τοποθέτησης ενός ενισχυμένου επιδέσμου σε μια ανοιχτή πληγή", όπως είπε ο ίδιος.
Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase και ο Baudouin Prot, πρόεδρος της BNP Paribas, δήλωσαν ότι μια χρεοκοπία θα έχει δραματικές συνέπειες για αξιόχρεο των ΗΠΑ και το δολάριο και πολύ πιθανό να βυθίσει εκ νέου την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Eκκληση από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας να υπάρξει συμφωνία
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Γιονγκ Κιμ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περνούν μια «πολύ επικίνδυνη» περίοδο. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προφανής έλλειψη ρευστότητας για την κάλυψη όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας από τις 17 Οκτωβρίου, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την κάλυψη του ανώτατου ορίου χρέους για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες θα πληγούν ιδιαιτέρως από τη διαφαινόμενη κρίση, σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Ουάσιγκτον. «Θα είναι ένα καταστροφικό γεγονός για τις αναπτυσσόμενες χώρες και θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ επιζήμιο για τις ανεπτυγμένες οικονομίες », δήλωσε ο Κιμ. Το αμερικανικό Κογκρέσο καλείται έως τις 17 Οκτωβρίου να συμφωνήσει στην αύξηση του ανώτατου ορίου για το αμερικανικό χρέος που είναι σήμερα 16.7 τρις δολ.

*Είναι τυχαίο πως η ημερομηνία λήψης της απόφασης είναι η 17η Οκτωβρίου, ημερομηνία δηλ. που έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα εξάλειψης της φτώχιας; 
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;*


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...


ANERGIAHPAΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΘΜΟΥΣ ΕΑΝ....

Εάν η Ουάσιγκτον δεν επιτύχει σύντομα μία συμφωνία για να μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τις δαπάνες της, η οικονομική κρίση θα αρχίσει πολύ αθόρυβα την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά θα
Back To Top