Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Η εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων. Πρόκειται για την σύναξη, τη συνάθροιση δλδ. των πιστών, που εύλογα θέσπισε η Ορθόδοξη εκκλησία μας, για να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες και φύλακες, σε μια κοινή γι αυτούς γιορτή. Επειδή το έργο των Αρχαγγέλων είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους, να πολεμούν και να μάχονται τους κακούς δαίμονες κατακτώντας έτσι τους ουρανούς, η Πολεμική μας Αεροπορία τους έχει ανακυρήξει προστάτες της και τους γιορτάζει την ίδια μέρα που τους γιορτάζει και η Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
Των ουρανίων στρατηγών αρχιστράτηγοι, δυσωπούμεςν υμάς ημείς οι ανάξιοι, ίνα ταίς υμών δεήσεσι, τειχίσητε ημάς, σκέπη των πτερύγων, της αύλου υμών δόξης, φρουρούντες ημάς προσπίπτοντας, εκτενώς και βοώντας. Εκ των κινδύνων λυτρώσασθε ημάς, ως Ταξιάρχαι των άνω δυνάμεων.

ΕΧΕΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ; ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Έρχεται νέα φοροεπιδρομή, με στόχο αυτή τη φορά την τσέπη όσων οδηγούν ποδήλατο...
Η καταβολή τελών κυκλοφορίας οχημάτων θα επεκταθεί, από φέτος κιόλας, και στους κατόχους ποδηλάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τρόικας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από 1 εκατ. ποδήλατα, για τα οποία οι κάτοχοί τους δεν πληρώνουν κανέναν απολύτως φόρο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών κάνουν λόγο στην επιστολή τους για «πρωτοφανή φορολογική αδικία και ανισότητα εις βάρος όσων διαθέτουν άλλου είδους μεταφορικά μέσα» και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει τέλη κυκλοφορίας και στους ποδηλάτες και μάλιστα άμεσα. Μάλιστα από την υποχρέωση καταβολής του δεν θα εξαιρεθεί κανείς. Ούτε οι άνεργοι αλλά ούτε καν οι ανήλικοι ακόμη κι αν χρησιμοποιούν ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες ή τρίκυκλα παιδικά ποδήλατα (σ.σ. στην περίπτωση αυτή το τέλος θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς τους). Η είδηση έσκασε ως ρόδα στην κοινότητα των ποδηλατών, ενώ αναμένεται να προκαλέσει κύμα αλυσιδωτών αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ....ΤΖΑΚΙΩΝ;;;

Αυτό το πράγμα που ξαφνικά μας προέκυψε, σχετικά με τις οδηγίες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αιθαλομίχλη, είναι τόσο κωμικό που

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (VIDEO)

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ...

ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ:ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ

Η κρατική αδιαφορία, η γραφειοκρατία και η οικονομικη δυσπραγία του δήμου συνέβαλαν, ώστε το σπίτι του νεότερου εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, να μην περάσει στα χέρια του κράτους. Οι προσπάθειες για να γίνει το σπίτι μουσείο, έτσι ώστε ν' αναδειχθεί η σύγχρονη πολιτισμική μας κληρονομιά, δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι το σπίτι βγαίνει...στο σφυρί. Ανετέθη λοιπόν η πώλησή του σε μεσιτικό γραφείο προς ανεύρεση αγοραστών.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
Η κρατική αδιαφορία, η γραφειοκρατία και η οικονομική δυσπραγία του δήμου συνέβαλλαν, ώστε οι το σπίτι-μουσείο να μην περάσει στα χέρια του κράτους. Αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να το πουλά σήμερα προς 1.500.000 ευρώ. Ο δήμος αδυνατεί - λόγω κρίσης - να προχωρήσει στην αγορά του και έτσι ένα μεσιτικό γραφείο έχει αναλάβει να βρει νέους αγοραστές. - See more at: http://exedra.gr/ellada-m/item/21610-poleitai-to-spiti-tou-kosti-palama-gia-1-5-ekat-evro#sthash.NHsr1SLU.dpuf
Back To Top