Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ


Στήν απλή καί σύντομη παραβολή του καλού Σαμαρείτη ἀποτυπώνεται μέ τρόπο επαγωγικό η άριστη νομοθεσία γιά τίς διαπροσωπικές σχέσεις. Η διήγηση της παραβολής ἀποβλέπει στο να δείξει ποιος είναι ὁ πλησίον, είναι το ευαγγέλιο της ευσπλαχνίας. Ο Κύριος μας προστάζει να δείχνουμε αγάπη σε κάθε άνθρωπο που πάσχει χωρίς να εξετάζουμε αν είναι δικός μας, ξένος ή εχθρός μας και χωρίς να υπολογίζουμε θυσίες, κόπους και δαπάνες. Μας ζητά να μάθουμε ν' αγαπάμε και να γινόμαστε καλοί σαμαρείτες στους γύρω μας. 

Δυστυχώς στην εποχή μας ενώ όλοι μιλάμε για αγάπη, πραγματική αγάπη δεν έχουμε. Κι αυτό φαίνεται στις σχέσεις μας με τα δικά μας πρόσωπα. Πως τους μιλάμε, πως τους φερόμαστε; Αν δυσκολευόμαστε ν' αγαπήσουμε τους δικούς μας, πόσο μάλλον τους ξένους; Γι αυτό υποφέρουμε. Διότι αγάπη σημαίνει θυσία, σημαίνει να δίνουμε κι όχι ν' απαιτούμε. Αγάπη σημαίνει να γίνει πλατιά η καρδιά μας για να χωράει όλους, ακόμη κι αυτούς που μας δυσκολεύουν. Να τους προσφέρουμε την αγάπη μας με απαλό τρόπο, χωρίς να έχουν την αίσθηση ότι καταβάλλουμε προσπάθεια για να τους αγαπήσουμε. Ν' ακούμε με πόνο τον πόνο τους, να τους ανακουφίζουμε στο πρόβλημά τους. Κατανοώντας τον χαρακτήρα τους, να διαισθανόμαστε την κούρασή τους, τις δυσκολίες τους, τις επιθυμίες τους. Να τους προσφέρουμε την αγάπη μας, άλλοτε μ' ένα στοργικό λόγο κι άλλοτε με τη σιωπή μας, άλλοτε με τη διακονία μας κι άλλοτε με θυσίες που κοστίζουν ίσως πολύ. Έτσι θα γίνουμε καλοί Σαμαρείτες. Έτσι θα δούμε πρόσωπο Θεού.                                                                                         Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ (VIDEO)

Εμείς καθόμαστε και γκρινιάζουμε για τα πάντα...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΠΑΨΑΝ;;;

Την τελευταία δεκαετία (σύμφωνα με μελέτες επιστημονικών [μη θρησκευτικών] κέντρων παρακολουθήσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Φρανκφούρτη και στη Μασσαχουσέτη) 100.000 -εκατό χιλιάδες- κατά μέσο όρο, χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι 11 χριστιανοί σκοτώνονται σε κάποιο μέρος του κόσμου κάθε ώρα, κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο. (Στοιχεία από τον "Spectator" τεύχος 5.10.13).
Όλοι γνωρίζουμε τους διωγμούς των χριστιανών μαρτύρων τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού. Σχεδόν κάθε ημέρα του ημερολογίου είναι αφιερωμένη σε μάρτυρες και αγίους. Όπως είναι φυσικό οι περιγραφές των μαρτυρίων είναι εντυπωσιακές στον "Συναξαριστή". Ό,τι και να έγραψαν όμως, όσο υπερβολικό και να φαίνεται, ωχριά μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε μια κλίμακα πρωτοφανή στην ιστορία.
Στο Ιράκ το 1991 (προ του πολέμου) υπήρχαν 1,5 εκατομμύρια χριστιανοί. Σήμερα είναι αμφίβολο αν υπάρχουν 500.000. Από τις 65 εκκλησίες οι 40 έχουν υποστεί βομβαρδισμό ή κατακρεούργηση ιερέων και πιστών κατά την ώρα της λειτουργίας.
Στη Βόρεια Κορέα πάνω από 100.000 χριστιανοί ζουν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ενώ 300.000 χριστιανοί έχουν εξαφανισθεί. Στο Ινδικό κράτος Ορίσσα στις διώξεις εξαγριωμένου όχλου Ινδουιστών το 2008, πάνω από 5.000 σπίτια χριστιανών και 350 εκκλησίες κατεστράφησαν, ενώ χιλιάδες χριστιανοί κατέφυγαν σε καταυλισμούς στην εξορία. Στην Βιρμανία οι περιοχές που κατοικούν χριστιανοί έχουν κηρυχθεί "μαύρες ζώνες" όπου τα στρατιωτικά ελικόπτερα πολυβολούν κατά βούληση.

ΤΟ MATRIX ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ (VIDEO)

Ανοίξτε τα μάτια σας, αναλογιστείτε , σκεφτείτε, τι κάνω εδώ πέρα, ποιος είμαι, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στη γη; Ξυπνείστε και βρείτε την αλήθεια.

ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (VIDEO-PART 1)

Μπορεί ο "τέλειος" άνθρωπος να γίνει ένας αποβλακωμένος, πειθαρχημένος κάτοικος ενός κυβερνό-καθαρτηρίου δημιουργημένου από αόρατους ελίτ; Μπορεί τα παιδιά του αύριο να χαμογελούν καταθλιπτικά σε μια τεχνοκρατική δυστοπία;

Back To Top