Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΦΡΟΝΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥ

Τους είπε ο Κύριος αυτή την παραβολή. Ενός ανθρώπου πλούσιου που του επέφεραν τα χωράφια του μεγάλη σοδειά· και σκεπτόταν μέσα του λέγοντας· Τι πρέπει να κάνω, γιατί δεν έχω που να μαζέψω τους καρπούς μου; Και είπε· αυτό θα κάνω, θα γκρεμίσω τις αποθήκες μου και στη θέση τους θα χτίσω μεγαλύτερες και εκεί θα μαζέψω όλα τα γεννήματα μου και τα αγαθά μου και θα πω στην ψυχή μου·
Ψυχή, έχεις μαζέψει πολλά αγαθά, πού σου φτάνουν για πολλά χρόνια. Αναπαύσου, λοιπόν, τρώγε, πίνε, καλοπέρνα.
Ο θεός όμως του είπε: «Ανόητε, αυτή τη νύχτα σου ζητούν ξαφνικά την ψυχή σου. Όλα όσα ετοίμασες, σε ποιόν θα ανήκουν τώρα; Αυτά παθαίνει εκείνος πού θησαυρίζει μόνο για τον εαυτό του και δεν φροντίζει να πλουτίζει όπως ο Θεός θέλει. Και λέγοντας αυτά τόνιζε: όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει.» 

Το ευαγγέλιο προβάλλει το αρνητικό κακέκτυπο: τον άφρονα πλούσιο, τον άνθρωπο που η μόνη έγνοια του ήταν πώς να έχει και να κατέχει τα υλικά του αγαθά.
Στην παραβολή βλέπουμε  την κρίση του ίδιου του Θεού.
Τι άραγε επιθυμούμε να ακούσουμε στο τέλος της ζωής μας ως κριτική γι’ αυτήν από τον Θεό; «Άφρων» ή «σώφρων;» Το ερώτημα μεταφράζεται: θησαυρίζουμε για τον εαυτό μας ή πλουτίζουμε κατά Θεόν; Κι είναι τούτο η καθημερινή και αδιάκοπη πρόκληση επιλογής μας σε κάθε κίνηση της ύπαρξής μας. Στη μία περίπτωση, το κέντρο βάρους είναι ο κόσμος με τη φθαρτότητά του και τη διαρκή ταραχή του, υπό την κυριαρχία του διαβόλου, του άρχοντος του κόσμου τούτου. Στην άλλη, το κέντρο βάρους είναι ο Θεός και το άγιο θέλημά Του, με όλες τις χαρές και τη δόξα που συνοδεύουν την παρουσία Του.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΟΚ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΟΥ (VIDEO)

Συνεχίζεται ο σκανδαλισμός του λαού, πιστών και απίστων με τον "μοναχό" Ποιμένα να εμφανίζεται καθημερινά στον ALPHA, έχοντας γίνει...τηλεστάρ!!! Την είδηση δεν έχουμε σκοπό να την αναπαράγουμε προς διαφήμιση. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι ως ορθόδοξοι χριστιανοί να τοποθετηθούμε και να ελέγξουμε το κανάλι και τον δήθεν μοναχό που χρησιμοποίησαν για τα αντίχριστα σχέδια τους. Πρόκειται για τον «Ηγούμενο» της παλαιοημερολογίτικης «Μονής Παναγίας Μυρελαίου». Οι αντίχριστοι των ΜΜΕ παρουσιάζουν τον μοναχισμό όπως θέλουν. Πρόκειται για ένα ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ των εχθρών του Χριστού που αφενός γελοιοποιεί και αφετέρου εκκοσμικεύει την Ορθοδοξία. Ο εν λόγω "μοναχός" ξεφτιλίζει την αγιοσύνη και την θρησκεία τραγουδώντας "..αν είναι να κολαστώ..", κάνοντας "εμφανίσεις με διαφορετικό πολύχρωμο ράσο κάθε φορά,τραγουδώντας αγκαλιά με την Θώδη "...δεν σου κάνω τον άγιο..", ρίχνει κατάρες του τύπου "...να σου σταθεί στο λαιμό", δίνει άφεση αμαρτιών στους συμπαίκτες του και με κορυφαία ακρότητα την δημιουργία εικόνας που απεικονίζει τον εαυτό του και την τοποθέτησή της πάνω από την εικόνα της Παναγίας. Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος γίνεται αντιληπτή και από τον πιο αφελή. Το αντίχριστο κανάλι μπροστά στην απόκτηση του χρήματος ισοπεδώνει τα πάντα, χρησιμοποιώντας τσαρλατάνους που είναι πρόθυμοι να χλευάσουν την ορθοδοξία και τον θεσμό του ιερομοναχισμού. Εν κατακλείδι το θέμα είναι σοβαρότατο, δεν μπορεί ένας τυχάρπαστος "ιερωμένος" να διαπομπεύει κατ' αυτόν τον τρόπο ολόκληρη την ορθοδοξία. Είναι ανάγκη να πάρει θέση για το θέμα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμμία σχέση με τον εν λόγω "ιερωμένο", γιατί ο κόσμος τον βλέπει και νομίζει πως είναι ένας κοινός μοναχός και ότι οι μοναχοί γυρίζουν τηλεοπτικά σόου στα μοναστήρια τους.

ΣΟΚ:ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ

Σε κατάσταση πλήρους απόγνωσης βρίσκονται οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν σφοδρότερα από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες: Οκτώ άνθρωποι έφτασαν σε σημείο να ποδοπατηθούν μέχρι θάνατου κατά τη λεηλασία αποθήκης για να βρουν τρόφιμα, ενώ κάτοικοι έχουν αρχίσει να ξεθάβουν σωλήνες για να βρουν πόσιμο νερό. Στο Αλανγαλάνγκ, περιοχή στο νησί Λέιτε κοντά στην πόλη Τακλομπάν, πλήθος κόσμου έκανε έφοδο σε κυβερνητική αποθήκη για να πάρει ρύζι. Οκτώ άτομα ποδοπατήθηκαν, ενώ τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι σκηνές πλιάτσικου συνεχίζονται και στο Τακλομπάν, όπου έχει αναπτυχθεί δύναμη του στρατού με αποκλειστική αρμοδιότητα την τήρηση της τάξης. Σε πλάνα που καταγράφηκαν, στρατιωτές εμφανίζονται να πυροβολούν στον αέρα για να διαδήλωσουν κόσμο που προσπαθεί να κλέψει τρόφιμα. Οι λεηλασίες δεν έχουν σχέση με εγκληματικότητα, είναι επιβίωση. Αφού αδειάζουν οι αποθήκες, οι λεηλασίες ξεκινούν να στοχεύουν σπίτια. Αποθήκες μίας εταιρείας τροφίμων και μία φαρμακαποθήκη στην πόλη Πάλο στο νησί Λέιτε λεηλατήθηκαν από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιβίωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσταση φαίνεται ότι φτάνει στα όρια: Το τηλεοπτικό AΝC ανέφερε ότι στο χωριό Αμπουκάι οι δυνάμεις ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με ενόπλους εν μέσω εκτεταμμένων λεηλασιών μαγαζιών και αποθηκών για τρόφιμα, νερό και προμήθειες.

ΔΙΚΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

 Περνούμε πλέον με υπερταχύτητα, στην εποχή της περιβόητης "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης". Δηλ., στη Νέα Εποχή, την οποία ο ΓΑΠ, είχε αποκαλέσει "ηλεκτρονική δημοκρατία". Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν λίγες μέρες ο "πρωθυπουργός" της Ελλάδας, υποσχέθηκε στους Έλληνες ότι....το 2014 θα τους περάσει στην "ηλεκτρονική εποχή", εξασφαλίζοντας σε όλους δωρεάν ασύρματη σύνδεση (wi-fi), στο διαδύκτιο.
Όλα λοιπόν συντείνουν στην εφαρμογή του προγράμματος περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, με την μετατροπή του ανθρώπου σε άψυχο στοιχείο-ψηφίο και την υπαγωγή του σε μια τεχνολογική δικτατορία, χωρίς προσωπική ζωή για κανέναν. Μία εφιαλτική πραγματικότητα...
Τα σημάδια είναι γύρω μας έντονα και οδηγούν στο θλιβερό συμπέρασμα ότι όλα αυτά αποτελούν πρόθεση των οργάνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που θέλουν να επιβάλλουν στον ελληνισμό μια νεοεποχιτική  χούντα και να ελέγχουν κάθε κίνηση, ακόμα και κάθε.....σκέψη (!) των Ελλήνων!!!...

"ΔΩΡΑΚΙ" 2,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΞ

Την ώρα που οι εθνικές σκηνές στην Ελλάδα δεν έχουν να πληρώσουν φως, νερό, τηλέφωνο, ο ΥΠΕΞ  δεσμεύθηκε... ότι θα δώσει 2,5 εκατ. ευρώ για το Εθνικό θέατρο της Αλβανίας!!! Στη χώρα που ζητάει κομμάτι της Ελλάδας και μιλάει για Τσαμουριά, και ταυτόχρονα ξυλοκοπεί τους Έλληνες Ορθοδόξους στην Πρεμετή. Λεφτά υπάρχουν για τζαμιά και για το Εθνικό θέατρο της Αλβανίας, όχι όμως για τους ορθόδοξους Έλληνες,,,Στην Έλλάδα που βασανίζεται από πείνα, που ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξανεται δραματικά λόγω της κρίσης, ο ευτραφής ΥΠΕΞ χαρίζει εκατομμύρια στην γείτονα χώρα...
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

Ο ΠΙΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο πίνακάς με τον τίτλο «The Prophet» ( «Ο Προφήτης») απεικονίζει τον διάσημο «κακό» Ντάρθ Βέιντερ να κουβαλάει στα χέρια του τον Ιησού Χριστό, ενώ στο βάθος φαίνονται υπολείμματα από τους δίδυμους Πύργους.
Χαρακτηρίζεται τέχνη αυτό το τερατούργημα; 
Χλευάζεται ασύστολα ο Χριστός...πολεμάνε την ορθοδοξία με καθε τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο...οι βλάσφημοι ασχολούνται, χωρίς ίχνος ντροπής, με τα ιερά πρόσωπα!!!

ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΤΕΧΝΗ....

Η βλάσφημη εικόνα, που για τους πουλημένους δικαστές θεωρήθηκε σουρεαλισμός .... Ολα μπροστά στα μάτια μας και ο λαός κοιμάται...
Έλληνες ξυπνήστε και ευαγγελιστείτε ορθόδοξα και ελληνικά.
Back To Top