Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΖΗΤΩ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"..

Το νέο πληροφοριακό σύστημα στην εκπαίδευση, το "myschool" έρχεται να δημιουργήσει ένα καθεστώς φόβου και επιβολής σε όσους αναπνέουν την κιμωλία.
Το "myschool" όχι μόνο ζητάει την καταγραφή αναλυτικών στοιχείων των μαθητών (από ΑΜΚΑ έως και άλλα προσωπικά δεδομένα), τις απουσίες που κάνουν, τις άδειες των εκπαιδευτικών αλλά ζητάει και την καταγραφή για το ποιος εκπαιδευτικός κάνει απεργία και πότε.
Είναι αυστηρό σύστημα ελέγχου, αποσκοπεί στην αυτοσυμμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσω του φόβου και της υποταγής, μέσω αυτού εγκαταλείπεται η σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας. Συνδέεται άμεσα με διαδικασίες αξιολόγησης ακόμα και μέσω της επίδοσης των μαθητών, πειθάρχησης και ασφυκτικού ελέγχου που βασίζεται στον αυταρχισμό και στην επιβολή των κυβερνητικών επιδιώξεων για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.

Πηγή: axortagos.gr

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η NSA

Η Εθνική Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) συγκεντρώνει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια αρχεία την ημέρα σχετικά με τη τοποθεσία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, υποστηρίζει η Washington Post, επικαλούμενη έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν.
Τα αρχεία τοποθετούνται σε μια βάση δεδομένων όπου αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις «τουλάχιστον εκατοντάδων εκατομμυρίων συσκευών», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα και συνεντεύξεις στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών.
Αξιωματούχοι αναφέρουν στην εφημερίδα ότι τα προγράμματα που συλλέγουν και αναλύουν τα δεδομένα των τοποθεσιών είναι νόμιμα και αποσκοπούν αποκλειστικά στο να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με ξένους στόχους.
Το περιεχόμενο του άρθρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Πόσες αποκαλύψεις πρέπει ακόμα να γίνουν μέχρι να αναλάβει δράση το Κογκρέσο; Το άρθρο αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο Ζικ Τζόνσον, διευθυντής της αμερικανικής Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.

Πηγή: id-ont.gr

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ "ΠΟΝΤΙΚΟΣ" ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ..!!! (VIDEO)

H εταιρεία Somark ανέπτυξε πρόσφατα το βιοσυμβατό RFID μελάνι, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί για να "μαρκάρει" (κάνει τατουάζ) σε βοειδή και εργαστηριακά ποντίκια. H δερματοστιξία (τατουάζ) μπορεί νά γίνει μέσα σέ 5 -10 δευτερόλεπτα, χώρις νά χρειάζεται ξύρισμα καί μπορεί νά ανιχνευτεί σέ απόσταση 1,2 μέτρων (4 ποδιών). Όσο μεγαλύτερη είναι η δερματοστιξία (τατουάζ), τόσο μεγαλυτερο είναι καί τό ποσό πληροφοριών πού άποθηκεύεται.Η νέα δερματοστιξία του RFID μελανιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ένα πρότυπο του γραμμωτού κώδικα (barcode), που απαιτείται από άλλες συσκευές RFID, κατά συνέπεια το βιοσυμβατό σύστημα μελανιού RFID είναι μια βελτίωση για τα ποσοστά αναγνωσιμότητας.Το στρατιωτικό προσωπικό είναι ο επόμενος εμπορικός στόχος της Somark.Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην "ανίχνευση φίλων, πρόληψη πυρκαγιών και διάσωση της ζωής στρατιωτών", δήλωσε ο συνιδρυτής της Somark, Mark Pydynowski. 

Πηγή: xristianikanea

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύλληψη της Αγίας Άννης, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Κύριος μας, προετοιμάζοντας την επίγεια κατοικία Του, έστειλε άγγελο στο ταπεινό ζεύγος Ιωακείμ και Άννα για να προμηνύσει τη γέννηση της Αγίας Παρθένου. Η Παρθένος Μαρία γεννήθηκε με θαυματουργό τρόπο, σύμφωνα με τις χριστιανικές παραδόσεις.και με τον τρόπο αυτό ο Θεός χάρισε στον Ιωακείμ και στην Άννα την Υπεραγία Θεοτόκο, μέσω της οποίας έμελλε να αποκτήσει σάρκα ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.
Η Άννα ήταν στείρα και τόσο αυτή, όσο και ο σύζυγός της ήταν προχωρημένης ηλικίας. Για το λόγο αυτό ένιωθαν ντροπή και λύπη(όνειδος) και ποτέ δεν έπαψαν να προσεύχονται στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο με την υπόσχεση ότι, αν γίνει αυτό, το παιδί που θα γεννηθεί θα το προσφέρουν δώρο στο Θεό.
Ο Θεός άκουσε την προσευχή τους και έστειλε μήνυμα με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Η Άννα άκουσε τη φωνή ενός αγγέλου, που τη διαβεβαίωνε πως το αίτημά της ικανοποιήθηκε από το Θεό. Της έλεγε δηλαδή καθαρά ο άγγελος: η παράκλησή σου έφτασε στον Κύριο, γι'αυτό να μην είσαι σκυθρωπή μήτε να χύνεις δάκρυα. Θα γίνεις γόνιμη και καρπερή σαν την ελιά και θα βλαστήσεις ένα ωραίο κλαδί, την Παρθένο, κι αυτή θα ανθήσει ένα πανέμορφο άνθος, το σαρκωμένο Χριστό, που δωρίζει στον κόσμο το άπειρο του έλεος.
Την άλλη μέρα ο Ιωακείμ και η Άννα πρόσφεραν ευχαριστήρια δώρα στο Θεό. Έτσι με τους νόμους της φύσεως και με το μήνυμα και την υπόσχεση του Θεού αξιώθηκε η Άννα να συλλάβει και να γεννήσει ύστερα από εννέα μήνες τη Θεοτόκο Μαρία.

Απολυτίκιο.

Σήμερον της ατεκνίας δεσμά διαλύονται του Ιωακείμ γαρ και της Άννας, εισακούων Θεός, παρ' ελπίδα τεκείν αυτούς, σαφώς υπισχνείται Θεόπαιδα, εξ ης αυτός ετέχθη ο απερίγραπτος, βροτός γεγονώς, δι' Αγγέλου κελεύσας βοήσαι αυτή, χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου.


Πηγή: ορθόδοξος κόσμος
Back To Top