Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ!!!

Η ψυχή που συγκινείται από τις ομορφιές του υλικού κόσμου φανερώνει ότι ζει μέσα της ο μάταιος κόσμος γι' αυτό έλκεται από την πλάση κι όχι από τον Πλάστη, από τoν πηλό κι όχι από τον Θεό. Δεν έχει σημασία αν ο πηλός αυτός είναι
καθαρός και δεν έχη λάσπη αμαρτίας. Η καρδιά, όταν έλκεται από... κοσμικές ομορφιές, οι οποίες δεν είναι αμαρτωλές, αλλά δεν παύουν να είναι μάταιες, νιώθει κοσμική χαρά της ώρας, η οποία δεν έχει θεϊκή παρηγοριά, φτερούγισμα εσωτερικό με αγαλλίαση πνευματική. Όταν όμως ο άνθρωπος αγαπά την πνευματική ωραιότητα, τότε γεμίζει και ομορφαίνει η ψυχή του.
Αν γνώριζε ο άνθρωπος, την εσωτερική ασχήμια του, δεν θα επιδίωκε εξωτερικές ομορφιές. Μέσα η ψυχή του έχει τόσους λεκέδες, τόσες μουντζούρες, και θα κοιτάξουμε λ.χ. τα ρούχα μας;

Πλένουμε τα ρούχα μας, τα σιδερώνουμε κιόλας και είμαστε καθαροί, και μέσα είμαστε... μην τα ρωτάς! Γι’ αυτό, αν λάβει υπ’ όψιν του κανείς τι πνευματική ακαθαρσία έχει μέσα του, δεν θα καθίσει τόσο σχολαστικά να βγάλη και τον παραμικρό λεκέ από τα ρούχα του, γιατί αυτά είναι χίλιες φορές καθαρώτερα από την ψυχή του. Αλλά αν δεν έχει υπ’ όψιν του ο άνθρωπος την πνευματική σαβούρα που έχει μέσα του, ε, τότε κοιτάζει να βγάλει σχολαστικά και τον παραμικρό λεκέ! Αυτό που χρειάζεται, είναι να στρέψει όλη την φροντίδα του στην πνευματική καθαρότητα, στην εσωτερική ομορφιά κι όχι στην εξωτερική. Τα πρωτεία να δοθούν στην ομορφιά της ψυχής, στην πνευματική ομορφιά και όχι στις μάταιες ομορφιές, όσο αξίζει μια ψυχή, δεν αξίζει ο κόσμος όλος!!!


Πηγή: trelogiannis.gr

ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΕ ΤΑ....ΚΕΡΑΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME!!!

Σύμπτωση; Μάλλον όχι, αφού έχει ξαναγίνει πρωτοσέλιδο στο συγκεκριμένο έντυπο ο Αιρεσιάρχης της Ρώμης, λίγους μήνες πριν!


Φαίνεται πως τους...άρεσαν τόσο πολύ τα κέρατα στο κεφάλι του, που τον ανέδειξαν «πρόσωπο της χρονιάς»!
 
Πηγή: hellas-orthodoxy.gr

ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άνδρες ιερείς ποζάρουν στο «Ρωμαϊκό Ημερολόγιο 2014». Είναι καθολικοί ιερείς που φωτογράφισε στους δρόμους της Ρώμης ο αντισυμβατικός φωτογράφος, Πιέρο Πάτσι. «Τους συναντώ στους δρόμους της Ρώμης και τους ζητώ να φωτογραφηθούν. Οι περισσότεροι δέχονται με ευχαρίστηση, όταν τους λέω ότι πρόκειται για ημερολόγιο», αναφέρει ο Πάτσι, που υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο του ημερολογίου είναι θρησκευτικό και ότι τους επιλέγει νέους για να τονίσει τη «ζωντάνια της αποστολής» τους. 
Το σχόλιο μας: Τα συγκεκριμένα πρόσωπα βέβαια πιο πολύ για μοντέλα κάνουν παρά για ιερείς.

Πηγή: nooz.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗN "EMETIKH" TEXNH

Αυτός ο...."κύριος" που βλέπετε (αριστερά της φωτό) είναι ο δημιουργός του εμετού. Πρόκειται για τον Εβραϊκής καταγωγής (σιγά που δεν θα ήταν) αμερικανό Τerrence ΜcΝally!!
Όλοι αυτοί οι...."κύριοι", προσπαθούν να τους κάνουν όλους σαν τα μούτρα τους, ακόμα και τα ιερά πρόσωπα θρησκειών... και εδώ στο Ελλάντα, τολμάνε να μιλάνε όλα τα θολοπροοδευτικά σούργελα για επιστροφή στο μεσαίωνα και για χούντα που απαγορεύει την ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης, επειδή δεν ανεχόμαστε να προσβάλλουν τα ιερά μας πιστεύω....

Καταλάβατε τώρα με τι έχουμε να κάνουμε;

Η πολλή ελευθερία που επικρατεί στη σημερινή κοινωνία, και κυρίως στην ελληνική πραγματικότητα, έχει φέρει την ασυδοσία και την έλλειψη σεβασμού για το οτιδήποτε.
Όσον αφορά τη θεατρική παράσταση, είναι απαράδεκτο και ανώριμο να προσβάλλεις τα Θεία με οποιονδήποτε τρόπο, από το να υβρίζεις τον Κύριο μέχρι και να τον εξευτελίζεις στα πλαίσια της τέχνης. Πώς είναι δυνατόν να κάνεις πλάκα με τον Κύριο, να τον αντιμετωπίζεις ως έναν απλό άνθρωπο, να τον παρουσιάζεις ως ομοφυλόφιλο; Ήμαρτον! Ελευθερία του λόγου σημαίνει και σεβασμός, όχι απλά στις απόψεις του άλλου, αλλά και στα πιστεύω του. Με την παράσταση αυτή, θίχτηκε αδιαμφισβήτητα η Ορθόδοξη Πίστη χιλιάδων Ελλήνων. Για άλλη μια φορά η Ορθοδοξία δέχεται ύπουλο πλήγμα, σκοτεινό, έτσι που η δίκαιη αντίδραση σε αυτό να θεωρείται υπερβολική. Γι'αυτό, συνέλληνες, αφυπνιστείτε! Αυτό που φοβάται περισσότερο η νέα τάξη πραγμάτων είναι η Πίστη στον Ιησού Χριστό. Μόνο εμείς κρατάμε ακόμη την Αλήθεια, γι'αυτό και χτυπούν με πολλούς τρόπους την Ορθοδοξία. Να μη φύγει ποτέ από την καρδιά μας η αγάπη για την πατρίδα και η πίστη στο Χριστό. Να μη χάσουμε την ιστορική μας μνήμη και τη γλώσσα μας.

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ!!!

Πηγή: logia-tou-aera.gr

ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ: "ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;;;"

Αυτός ο τόπος, ο ελληνικός, γέννησε και θα γεννήση και πάλι ήρωες και αγίους, γιατί τούτη η γη είναι σπαρμένη με τον σπότο της λεβεντιάς και της θυσίας.
Οι δυσκολίες υπήρχαν πάντα. Όπως πάντα υπήρχε και η διάθεσή μας να δίνουμε το «παρών» όποτε μας καλούσε η πατρίδα.
Ναι, η κρίση μας αφορά όλους. Κι ενώ όλοι από κάπου κάτι περιμένουμε, ας αναρωτηθή ο καθένας : εγώ τι κάνω για να βγει η χώρα μου από την κρίση;
Αγαπάμε την Ελλάδα και την στηρίζουμε.
Βιώνουμε, αναλύουμε, «δίνουμε λύσεις», μα προοπτική σωτηρίας δεν βλέπουμε.
Με το να κυνηγάμε το κακό, δεν λύνεται το πρόβλημα! Ένας είναι ο τρόπος, να στραφούμε στο καλό, στο δημιουργικό, στην ελπίδα.
Ο καθένας μας δεν είναι παρά μια κορυφή ενός δέντρου που έχει τις ρίζες του βαθιά καρφωμένες μέσα στον χρόνο.
Ο ελληνικός λαός παραμένει ικανός όχι μόνο να επιβιώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά μπόρεσε να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση λόγω της αντίστασής του.
Ας αρχίσουμε να μιλάμε όλοι σαν μια φωνή, εσύ, εγώ, ο διπλανός, για τα προτερήματά μας, τις αξίες και τα ιδανικά μας, τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, τους Αγίους μας, την πλούσια γλώσσα, ακόμη και για την επερχόμενη ανάκαμψη, για τα καλά της κρίσης!Πηγή: logia-tou-aera,gr

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ

Αξιόπιστες πηγές από το Άγιον Όρος μας μετέφεραν τις ακόλουθες πληροφορίες, που δημοσιεύουμε προς ενημέρωση:

Μετά τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο, η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παισΐου θα γίνει πολύ σύντομα...είναι θέμα ολίγων μηνών!
 
Θα ακολουθήσει ο Γέρων Αμφιλόχιος Μακρής και αργότερα οι Γέροντες Σωφρόνιος Σαχάρωφ (του Έσσεξ) και Εφραίμ Κατουνακιώτης.
 
Παρότι έχει πάει λίγο πίσω η αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστού, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ίσως δεν αργήσει πάρα πολύ.

Πηγή: hellas-ortodoxy.gr

ΑΓΙΟΙ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΜΑΡΔΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗΣ

Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης μαρτύρησαν κατά το σκληρό διωγμό των χριστιανών επί Διοκλητιανού.

Ο Ευστράτιος, που ήταν ανώτερος αξιωματικός, συνελήφθη από το Δούκα Λυσία. Αυτός, αφού τον βασάνισε με τον πιο φρικτό τρόπο, έπειτα τον έστειλε στον έπαρχο Αγρικόλα. Φημισμένος αυτός για την ωμότητα του απέναντι στους χριστιανούς, έβαλε τον Ευστράτιο να βαδίσει με σιδερένια παπούτσια, που είχαν μέσα μυτερά καρφιά. Κατόπιν τον αποτελείωσε, αφού τον έριξε μέσα στη φωτιά.

Τον Αυξέντιο, που ήταν Ιερέας και συμπολίτης του Ευστρατίου, ο ηγεμόνας τον πίεσε να αλλαξοπιστήσει με πολλές δελεαστικές υποσχέσεις. Αλλά ο άξιος λειτουργός του Χριστού απάντησε: «Δεν είναι ανάγκη να λέω πολλά λόγια Λυσία. Στη ζωή αυτή είμαι του Χριστού και θα είμαι δικός Του μέχρι θανάτου. Και αν αναρίθμητους δαρμούς και πληγές μου δώσεις, και αν με φωτιά και σίδερο με λιώσεις, ο Χριστός μου είναι παντοδύναμος και ο Σταυρός Του ακαταμάχητος. Αυτός καθ' εαυτόν ο Αυξέντιος είναι αδύνατος. Αλλά του χριστιανού Αυξεντίου το φρόνημα δε θα κάμψεις ποτέ». Εξαγριωμένος ο ηγεμόνας από την απάντηση, αμέσως τον αποκεφάλισε.

Το Μαρδάριο, αφού τρύπησαν τους αστραγάλους του τον κρέμασαν με το κεφάλι προς τα κάτω και τον έκαψαν.

Ο αξιωματικός Ευγένιος, αφού του έκοψαν τη γλώσσα και τα χέρια και του έσπασαν τα πόδια, εξέπνευσε.

Τον δε στρατιώτη Ορέστη τον θανάτωσαν, αφού τον ξάπλωσαν σε πυρακτωμένο κρεβάτι.


Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη τους στις 13 Δεκεμβρίου.


Απολυτίκιον

Ἡ πενταυγὴς τῶν ἀθλοφόρων χορεία, τῇ τῶν ἀγώνων νοητῇ δαδουχίᾳ, τὴν οἰκουμένην ἅπασαν αὐγάζει νοητῶς· ὁ σοφὸς Εὐστράτιος, σὺν Αὐξεντίῳ τῷ θείῳ, Ὀρέστης καὶ Μαρδάριος καὶ Εὐγένιος ἅμα, οὗς εὐφημοῦντες εἴπωμεν πιστοί· χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.

Πηγή: saint.gr
Back To Top