Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Τη χαλάρωση της λιτότητας στις χώρες που εφαρμόζουν Μνημόνιο, όπως η Ελλάδα, «απαιτούν» οι συντάκτες της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά τα έργα και τις ημέρες της τρόικας σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο. 
Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας, στο προσχέδιο επισημαίνεται:

"ΚΑΜΠΑΝΑ" ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ GOOGLE

Πρόστιμο συνολικού ύψους 900.000 ευρώ επέβαλε στην Google η ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων για τρεις παραβιάσεις της νομοθεσίας της χώρας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καλώντας τον κολοσσό του Διαδικτύου να συμμορφωθεί με το νόμο άμεσα. Η νέα πολιτική προστασίας απορρήτου της Google, η οποία υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2012, δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τονίζει η Ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (AEPD). Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η Google δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες όσον αφορά το τι είδους δεδομένα αποθηκεύει και σε τι χρησιμεύουν.
Η Google διατηρεί, επίσης, προσωπικά δεδομένα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο και καθιστά δύσκολο για τους χρήστες να κάνουν ενημερώσεις και να διαγράψουν προσωπικές πληροφορίες, σύμφωνα και πάλι με την AEPD. Οι αρμόδιες αρχές και άλλων ευρωπαϊκών κρατών -μεταξύ των οποίων Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία- έχουν δηλώσει επίσης πως η Google πρέπει να παράσχει πρόσθετες εγγυήσεις ότι συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής που ισχύει στην εκάστοτε χώρα.Πηγή: in.gr

GOOGLE GLASS - ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

Η αμερικανική εταιρεία Google γνωστοποίησε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα προσθήκη στα «έξυπνα» γυαλιά της (Google Glass) που θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες κάνοντας... νόημα με τον οφθαλμό τους.

Όπως τόνισε η Google σε ανακοίνωσή της, η κίνηση είναι σαφώς πιο γρήγορη από το πάτημα του κουμπιού της ενσωματωμένης στα Google Glass φωτογραφικής μηχανής, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η προσθήκη θα υπάρχει στην έκδοση των Google Glass XE12. Επίσης, στην ίδια έκδοση θα υπάρχει και σχετική αναβάθμιση λογισμικού που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» βίντεο στο YouTube. Τα «έξυπνα» γυαλιά της Google αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα εντός του 2014.

Τι άλλο πια...(;)

Πηγή: madata.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ

Γεμάτα κάθε μέρα τα Νοσοκομεία, τα κρατικά και τα ιδιωτικά και οι κλινικές από αρρώστους. Πώς καταντά αλήθεια ό άνθρωπος με την αρρώστια του! Να μην μπορεί να

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ

Οι αρρώστιες βοηθούν τους ανθρώπους, να «εξιλεωθούν»
όταν δεν έχουν αρετές. Μεγάλο πράγμα η υγεία, αλλά και το καλό που προσφέρει η αρρώστια, η υγεία δεν μπορεί να το δώσει! Πνευματικό καλό! Είναι πολύ μεγάλη ευεργεσία, πολύ μεγάλη! Καθαρίζει τον άνθρωπο από την αμαρτία, και μερικές φορές του εξασφαλίζει και μισθό. Η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν το χρυσάφι και η αρρώστια είναι σαν τη φωτιά που την καθαρίζει. Βλέπεις, και ο Χριστός είπε στον Απόστολο Παύλο: «Η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται». Όσο περισσότερο ταλαιπωρηθεί με κάποια αρρώστια ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο εξαγνίζεται και αγιάζεται, αρκεί να κάνει υπομονή και να την δέχεται με χαρά.
Μερικές αρρώστιες θέλουν μόνο λίγη υπομονή, και τις επιτρέπει ο Θεός, για να πάρει ο άνθρωπος λίγο μισθό και να του αφαιρέσει ο Θεός μερικά κουσούρια. Γιατί η σωματική αρρώστια βοηθάει στην θεραπεία της πνευματικής αρρώστιας. Την εξουδετερώνει με την ταπείνωση που φέρνει. Ο Θεός όλα τα αξιοποιεί για το καλό! Ό,τι επιτρέπει είναι για το πνευματικό μας συμφέρον. Ξέρει τι χρειάζεται ο καθένας μας και μας δίνει κάποια αρρώστια, είτε για να ανταμειφθούμε, είτε για να εξοφλήσουμε αμαρτίες.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ "SANTA CLAUS"

Ο Άγιος Βασίλειος ὁ Μέγας, γεννήθηκε γύρω στὸ 330 μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου. Από νεαρής ηλικίας σπούδασε στα σημαντικότερα επιστημονικά πνευματικά κέντρα της εποχής του. Καταρτήστηκε σε επιστήμες όπως φιλοσοφία, ρητορική, γραμματική, αστρονομία, ιατρική. Οι αρετὲς του τον ανεβίβασαν μέχρι τον αρχιερατικὸ θρόνο της επισκοπής της Καισαρείας. Πρωτοστάτησε στους αγώνες κατά του Αρειανισμού. Ίδρυσε την περίφημη «Βασιλειάδα», συγκρότημα ευαγών ιδρυμάτων, πτωχοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο, ξενοδοχείο, νοσοκομείο κ.α.. Ἡ φιλανθρωπικὴ του δράση ήταν ίσως πρωτοπόρος για την εποχή. Εκοιμήθη τὸ 357 μ.Χ. καὶ εθρηνήθη από χριστιανούς, εθνικοὺς καὶ ιουδαίους.
Πως να φανταστούμε αυτή την σεβάσμια, πνευματικὴ και ασκητική μορφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σαν ένα παχύσαρκο κατεργάρη; Σαν έναν γέρο Ούννο ενδεδυμένο στα χρώματα της CocaCola, ο οποίος σκαρφαλώνει σαν τον κλέφτη στους εξώστες μας πάνω σε κλίμακες από λαμπάκια; Ὁ Σάντα Κλάους είναι ένα στοιχείο της ευρωπαϊκής λαογραφίας. Συμβολίζει την επάρκεια των αγαθών, σύμβολο της δυτικής ευδαιμονίας, που μόνο σε άγιο ασκητή δὲν παραπέμπει. Μία ακαλαίσθητη σουρωμένη παχύδερμη μορφή της βαρβαρικής αφθονίας, έλλειψης μέτρου καὶ ἐγκράτειας.

Αυτοὶ που έχουν συμφέρον από την καθιέρωση τέτοιων συμβόλων προσβλέπουν σε δύο κυρίως πράγματα. Στο οικονομικό κέρδος και στην αποχριστιανοποίηση των εορτών μας. Λίγο-πολὺ γνωρίζουμε ποιοι εἶναι αυτοί και ποια είναι η θρησκεία τους.

Ο Σάντα Κλάους δὲν είναι Άγιος Βασίλης. Δεν έχει καμμία σχέση με την πίστη μας.


Πηγή: hellas-orthodoxy.gr

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΤΟ "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την ένταξή τους στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO διεκδικούν τα Αστερούσια Όρη!
Το μοναδικό τοπίο φυσικού Κάλλους εξαιτίας των μοναδικών γεωγραφικών, τοπιογραφικών, φυσικών του στοιχείων και χαρακτηριστικών, αλλά και του αρχαιολογικού, του ιστορικού, οικιστικού και πολιτισμικού του φορτίου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους της Κρήτης και της χώρας. Είναι μια από τις σπουδαιότερες κοιτίδες του χριστιανισμού και του μοναχισμού στην Κρήτη. Έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως το «Κρητικό Ιερόν Όρος» ή ως το « Άγιον Όρος της Κρήτης».
Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες και σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΤΕΕ ΤΑΚ θα ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος για την υποψηφιότητα των Αστερουσίων.

 Πηγή: cretalive.gr

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Μικρά παιδάκια, ηλικίας μόλις οκτώ ετών, στη «λίστα» τους - Ανήλικοι μαστιγώνονται και φυλακίζονται μαζί με τους ενηλίκους σε "απάνθρωπες" συνθήκες, καταγγέλλει η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε σήμερα μια

ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23:20 στη Λήμνο
Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 252 χιλιομέτρων ΒΑ της Αθήνας με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Λήμνου, ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  newsbomb.gr
Back To Top