Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ (VIDEO)

Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά με γοργούς ρυθμούς και πολλές τεχνολογίες που σήμερα θεωρούμε επιστημονική φαντασία τα αμέσως επόμενα χρόνια θα προλάβουμε να τα δούμε. Σήμερα οι επιστήμονες μπορούν να αναλύουν τα δεδομένα και να εκτιμούν πόσο μπροστά μπορούν να προχωρήσουν σήμερα, καθώς κακά τα ψέματα υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι επιστήμονες μπορούν, αλλά οι χρήστες δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ακολουθήσουν... 

Πηγή: newsbomb.gr

ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την ανευθυνότητα "επωνύμων" υποτίθεται επιχειρήσεων τροφίμων οι οποίες ταίζουν τον ελληνικό λαό με κρέας των άτυχων αλόγων ή ακόμη και πουλαριών. Αυτά τα προιόντα μπαίνουν στο σπίτι της ελληνικής οικογένειας καθώς μερικά είναι από τα πλέον διαφημισμένα. Όχι δεν χρειάζεται να μας ραντίσουν με χημικές ουρές για να βρισκόμαστε σε "καταστολή". Ας είναι καλά οι εταιρείες τροφίμων της παρακάτω λίστας στα προιόντα των οποίων ανιχνεύθηκε DNA αλόγου ή μουλαριού!
 

SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Α.Β.Ε.Ε. στις Αχαρνές.
ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε. στο Αιγάλεω.
ΝΕΤΙΜ Α.ΜΕΧΜΕΤ στο δήμο Μαρωνειας – Σαπων.
Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε. – NOSTIMA στην Αλεξανδρούπολη.
Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Ορεστιάδα.
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T& T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα.
Α.ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. 
Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. – ΑΛΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ στην Κομοτηνή.
ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ Α.Β.Ε.Ε. στο Κορωπί.
ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στο δήμο Παύλου Μελά.
Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – 
XOYTOS CATERING A.E. στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.
ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Κηφισιά.
RIVEK A.E. στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο.

Πηγή:
kourdistoportocali.com

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΣ

Ὁ χρόνος γέννησης καὶ ἡ ἐθνικότητα τοῦ Ἅγιου Ἰγνατίου εἶναι ἀσαφή. Στὸ θρόνο τῆς Ἀντιόχειας ὁ Ἰγνάτιος ἀνέβηκε μεταξὺ 68 – 70 μ.Χ. Ποίμανε σὰν ἀποστολικὸς διδάσκαλος καὶ στάθηκε φρουρὸς τῶν ψυχῶν τοῦ ποιμνίου του. 

Ὅταν ὁ Τραϊανὸς διέταξε διωγμὸ κατὰ τῶν Χριστιανῶν, θαρραλέα ὁ Ἰγνάτιος, ἐνῶ ὁ βασιλιὰς περνοῦσε ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια, παρουσιάστηκε μπροστά του καὶ ὑπεράσπισε τὰ δίκαια τῆς Ἐκκλησίας καὶ τὴν ἀλήθεια τῆς χριστιανικῆς πίστης. Τότε ὁ Τραϊανός, διέταξε τὴν σύλληψη τοῦ Ἰγνατίου καὶ τὴν μεταφορά του στὴν Ρώμη. Οἱ χριστιανοὶ τῆς Ρώμης σκόπευαν νὰ τὸν ἀπαλλάξουν ἀπὸ τὸ μαρτύριο, ἀλλὰ ὁ Ἰγνάτιος, μὲ φλογερὴ δίψα πρὸς τὸ μαρτύριο, ἔγραψε σ’ αὐτοὺς νὰ ἀφήσουν νὰ γίνει τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ.

Ἔτσι, τὴν 20η Δεκεμβρίου τοῦ ἔτους 107 μ.Χ., τὸν ἔριξαν στὸ ἀμφιθέατρο, ὅπου πεινασμένα θηρία τὸν κατασπάραξαν. Διασώθηκαν μόνο τὰ μεγαλύτερα ἀπὸ τὰ ὀστά του, ποὺ μεταφέρθηκαν καὶ τάφηκαν μὲ τιμὲς στὴν Ἀντιόχεια.

Ἀργότερα μετεκομίσθησαν στὴν Ρώμη (β’ ἀνακομιδὴ τὸ 540 μ.Χ. καὶ ἐναποτέθησαν στὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Κλήμεντος).
Ἔτσι, ὁ Ἰγνάτιος ἔμεινε μέχρι τέλους πιστὸς στὴ διδαχὴ τοῦ Χριστοῦ, καὶ «ὁ μένων ἐν τῇ διδαχῇ τοῦ Χριστοῦ, οὗτος καὶ τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱὸν ἔχει». Ἐκεῖνος δηλαδή, ποὺ μένει στὴ διδαχὴ τοῦ Χριστοῦ, αὐτὸς καὶ τὸν Πατέρα καὶ τὸν Υἱὸ ἔχει, διότι αὐτὸς ἔγινε ναὸς τοῦ Θεοῦ καὶ ἑπομένως φέρει μέσα του τὸν Θεό. Γι’ αὐτὸ καὶ ὁ Ἰγνάτιος ἐπονομάσθηκε Θεοφόρος.
 
Ἀπολυτίκιον. Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
 
Θείῳ ἔρωτι ἐπτερωμένος, τοῦ σὲ ψαύσαντος, χερσὶν ἀχράντοις, θεοφόρος ἀνεδείχθης Ἰγνάτιε· καὶ ἐν τῇ Δύσει τελέσας τὸν δρόμον σου, πρὸς τὴν ἀνέσπερον λῆξιν ἐσκήνωσας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Πηγή:
synaxarion.gr

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις πρόσφατες αναφορές ορισμένων Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την πρόθεση να μετατρέψουν την Αγία Σοφία, (τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ορθόδοξο Χριστιανικό Καθεδρικό Ναό του 6ου αιώνος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ) από μουσείο σε εν ενεργεία μουσουλμανικό τέμενος. Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να εκληφθεί ως έκφραση μιας εντονοποιημένης κρατικής τακτικής εξισλαμισμού που προκαλεί την εξάλειψη της δισχιλιετούς παρουσίας του Χριστιανισμού από τα εδάφη της προελεύσεως του.

Την σημασία της Αγίας Σοφίας, ως θρησκευτικού χώρου και ως παγκοσμίως αναγνωρισμένου συμβόλου διαπολιτισμικού σεβασμού και ιερού κάλλους αντανακλά ο χαρακτηρισμός της Αγίας Σοφίας από την UNESCO το 1985 ως χώρου και μνημείου παγκοσμίου κληρονομιάς. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε: «Αν οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί που να μεταβάλλει την παρούσα χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείου, τότε η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να επιτρέψει να λειτουργήσει η Αγία Σοφία όπως αρχικά προορίζονταν και όπως λειτούργησε για σχεδόν χίλια χρόνια, ως χριστιανικός ναός και όχι ως τέμενος».

Την ίδια ώρα οι μεγαλύτερες οργανώσεις της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει δραστικές προσπάθειες για την αποτροπή του συγκεκριμένου σχεδίου.

Πηγή:
newsbomb.gr

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC ΓΙΑ ΤΟ 2013

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30/11 και συμμετείχαν τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες φωτογράφοι από 150 χώρες.
Υποβλήθηκαν πάνω από 7.000 φωτογραφίες στις κατηγορίες: Ανθρωποι, τοποθεσίες και φύση.
Το πρώτο βραβείο πήρε ο Paul Souders, ο οποίος κατάφερε να απαθανατίσει μια πολική αρκούδα στην Μανιτόμπα του Καναδά. Το βραβείο είναι 10.000 δολάρια και επίσκεψη στα γραφεία του National Geographic στην Ουάσινγκτον οπου θα παρακολουθήσει σεμινάριο φωτογραφίας. Η φωτογραφία θα δημοσιευθεί και στο περιοδικό.
Δείτε μερικές από αυτές που ξεχώρισαν:Πηγή: newsbomb.gr

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια πρωτοποριακή βιοκλιματική αρχιτεκτονική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο Συκεών της Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται την Δευτέρα ενώ αργότερα αναμένεται να εφαρμοστεί και σε άλλα τρία σχολεία.
Η κατασκευή του, του επιτρέπει να αξιοποιεί καλύτερα την ενέργεια του ήλιου ώστε να έχει τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων.
Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί δομικές παρεμβάσεις για τη θέρμανση των χώρων του, ισχυρή μόνωση, λιγότερα βόρεια ανοίγματα για την προστασία από το κρύο και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τον καλύτερο αερισμό του.
Παράλληλα, το σχολείο καλύπτει όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητισμού κλπ.

Πηγή:  mothersblog.gr

20ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ VIDEO

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ένας 20χρονος με σύνδρομο Down, ο οποίος δέχτηκε επιστολή όπου του έλεγαν ότι έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο. Ο Rion Holcombe, είχε υποβάλλει αίτηση, ώστε να φοιτήσει στο Clemson University, το οποίο τελικά τον έκανε δεκτό! Όπως θα δείτε και στο video το οποίο τράβηξε πολύ συγκινημένη η μητέρα του, ο Rion με το που διαβάζει τα ευχάριστα νέα… λάμπει από χαρά. Φωτίζεται το πρόσωπο του, με το χαμόγελο να φτάνει μέχρι τ΄αυτιά του! Ο 20χρονος με το σύνδρομο Down, έγινε δεκτός στο πρόγραμμα LIFE του Πανεπιστημίου, το οποίο είναι σχεδιασμένο για φοιτητές με διανοητική αναπηρία, προκειμένου να τους δώσει την ευκαιρία να σπουδάσουν. 

Πηγή: madata.gr

Back To Top