Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

   

Για πολλούς από αυτούς η ζωή τους άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι μόνοι, ανήμποροι και το χειρότερο... είναι πλέον χιλιάδες και είναι Χριστούγεννα...
Περνάμε δίπλα τους και τους προσπερνάμε. Οι άστεγοι όμως, είναι πάνω απ' όλα συνάνθρωποί μας και είναι Χριστούγεννα...
Αν μπορείς, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Είναι Χριστούγεννα...


Πηγή: akous.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ..!!!

  Τα Χριστούγεννα ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ!!

Τα Χριστουγεννα ανηκουν σε ΟΛΟΥΣ!! Δειτε πως στολισε το πεζοδρομιο του αστεγος των Αθηνων!!
Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί η εικόνα, άστεγου, που ανάμεσα στα χαρτόκουτα και τα στρωσίδια του στο πεζοδρόμιο που ζει, φρόντισε να κρεμάσει μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα και λίγες χρωματιστές μπάλες.
Γιατί δικαίωμα στα Χριστούγεννα έχουν όλοι.


Ένας άστεγος που αντιστέκεται στην εξαθλίωση με αυτό τον τρόπο....
Πηγή: alexiptoto.com

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εγκατεστημένη εξαρχής σε χωρική συνάφεια με το κελλί του, η προσωπική βιβλιοθήκη του αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη αποτέλεσε τον πυρήνα της πλουσιότατης βιβλιοθήκης της Μεγίστης Λαύρας. Ακολουθώντας το παράδειγμά του και οι υπόλοιπες Μονές δημιούργησαν σημαντικές βιβλιοθήκες, που

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Την Κυριακή πριν από τη Γέννηση του Κυρίου μας, ο ευαγγελιστής Ματθαίος μας παρουσιάζει όλη την πορεία των κατά σάρκα προπατόρων του Κυρίου μας, οι οποίοι έζησαν και πέθαναν με την προσμονή του Μεσσία. Σύμφωνα με τον γενεαλογικό αυτό κατάλογο οι προπάτορες χωρίζονται σε τρεις περιόδους, που η καθεμιά περιέχει δεκατέσσερις γενιές. Η πρώτη από τον Αβραάμ μέχρι τον Δαβίδ, η δεύτερη από τον Δαβίδ μέχρι την εποχή που οι Ιουδαίοι μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα, και η Τρίτη από την αιχμαλωσία αυτή μέχρι την Γέννηση του Χριστού. Στη συνέχεια ο ιερός Ευαγγελιστής μας παρουσιάζει το μέγα μυστήριο της Γεννήσεως του Κυρίου μας. Ο Ευαγγελιστής στη συνέχεια τονίζει ότι με την υπερφυσική σύλληψη της Παρθένου επαληθεύτηκε πλήρως αυτό που είπε ο Θεός με το στόμα του προφήτη Ησαΐα πολλούς αιώνες πριν: Ιδού, η παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει υιό, και θα Τον ονομάσουν Εμμανουήλ, όνομα που σημαίνει: «Ο Θεός είναι μαζί μας». 

Καθώς λοιπόν πλησιάζουν Χριστούγεννα, ας προσπαθήσουμε με τη χάρη του Θεού να αισθανθούμε το μέγα αυτό μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως. Ας το ζήσουμε φέτος βαθύτερα, πνευματικότερα, αγιότερα. Με τη συναίσθηση ότι ο Εμμανουήλ, ο Θεάνθρωπος Κύριος, είναι μαζί μας, θέλει να είναι μαζί μας, για να μας λυτρώσει, να μας μεταμορφώσει, να μας αγιάσει, να μας κάνει θεούς κατά χάριν.

Πηγή:  xfd.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ;

Μπορεί να μοιάζει με εντερικό σύστημα, αλλά είναι μονάχα ο εγκέφαλός σας...
Το πιο πολύπλοκο και μη αποκρυπτογραφήσιμο όργανο που έχει εμφανιστεί πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, οι νευροφυσιολογικές πτυχές του οποίου θα χρειαστούν πολύ πολύ καιρό ακόμη για να διαλευκανθούν και εξηγηθούν, αν ποτέ επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Κάπου εκεί, βαθιά μέσα στα δίκτυα και τις δομές αυτής της γκρίζας μάζας κρύβονται

ΟΡΓΗ ΣΤΟ TWITTER ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Ένα διευθυντικό στέλεχος προκάλεσε οργή στο twitter εξαιτίας ρατσιστικού της σχολίου που αφορούσε το AIDS και την Αφρική
 Η πασίγνωστη μάνατζερ αμερικανικής εταιρείας Justine Sacco, έγραψε σήμερα το πρωί στο twitter λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο: « Πηγαίνω στην Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Αστειεύομαι. Αφού είμαι λευκή».
Μετά από 1.500 re-tweets και 600 αγαπημένα ο λογαριασμός της στο twitter διαγράφηκε. 
Η  Sacco είναι διευθύντρια  επικοινωνιών στην εταιρεία IAC, η οποία είναι μητρική εταιρεία των
μέσων ενημέρωσης, όπως Vimeo,η Dictionary.com και η CollegeHumor.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε είπε ο IAC International Business Times: «Αυτό είναι ένα εξωφρενικό, προσβλητικό σχόλιο που δεν αντανακλά στις απόψεις και τις αξίες της IAC.»

Πηγή: newsbomb.gr
Back To Top