Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΛΙΚΟΥ ΨΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνίδια εισβολή πολικού ψύχους, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ακόμα και τους -30oC, αναμένεται να δεχτεί τις επόμενες ημέρες και γενικότερα μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η Ευρώπη.
Αυτό το ψύχος, θα συνδυαστεί στην Σκανδιναβία και την Ρωσία, με πολλές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, φτάνοντας, ίσως και ξεπερνώντας τους 20 πόντους χιονόστρωσης. Χιονοπτώσεις μπορεί να δεχτούν και χώρες της βορειοανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Λετονία, η Λευκορωσία, η Λιθουανία και η Εσθονία. 

Αυτή η αιφνίδια εισβολή πολικού ψύχους, θα φέρει πιθανότατα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σοβαρές αλλαγές στον καιρό των Βαλκανίων αλλά και της Ελλάδας, με πολύ κρύο και αρκετά χιόνια, κάτι που ως τώρα έλειψαν από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα χιόνια πέσουν και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας, σίγουρα όμως φαίνονται χειμερινές διαθέσεις του καιρού τις τελευταίες 10 ημέρες του Ιανουαρίου, τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για την χώρα μας.

Πηγή:
greek-weather.org
Back To Top