Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΑΝ ΞΕΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΕΙ.

Η Marlise Munoz βρίσκεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου στο Βόρειο Texas, έγκυος, δίχως να έχει την παραμικρή ελπίδα να δει το παιδί της να γεννιέται.
Ο σύζυγός της, Erick Munoz, λέει πως οι γιατροί του δήλωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρή, αλλά δεν
αποσυνδέουν την μηχανική υποστήριξη επειδή ανακάλυψαν πως είναι έγκυος. Η διεύθυνση του νοσοκομείου John Peter Smith προσκολλημένη σε μία παράγραφο του Τεξανού νόμου που λέει πως δεν μπορείς να αποσυνδέσεις ασθενή που είναι έγκυος, κρατά τη νεκρή γυναίκα ζωντανή έως ότου γεννηθεί το παιδί της.
Τόσο ο σύζυγος Erick Munoz, που τη βρήκε νεκρή όσο και η οικογένειά της, δεν επιθυμούν να μεγαλώσει αυτό το παιδί. Φυσικά όσο η γυναίκα ζούσε ήθελαν ένα ακόμη παιδί μιας και ήδη το ζευγάρι είχε ένα αγοράκι 14 μηνών. Η γυναίκα πέθανε από θρόμβο στο αίμα που πήγε στον πνεύμονα, χωρίς να γνωρίζει κανείς οτι είναι έγκυος. Ο εγκέφαλός της έμεινε πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο και δείχνει μηδενική δραστηριότητα παρότι η καρδιά της χτυπά.
Ο φόβος της οικογένειας εστιάζει στο εξής: Αν η μητέρα έμεινε τόσες ώρες χωρίς οξυγόνο μέχρι να τη βρουν, το έμβρυο σε τι κατάσταση είναι. Μέσα σε ένα νεκρό σώμα πόσες πιθανότητες έχει το παιδί να γεννηθεί υγιές. Αφού το νοσοκομείο επιθυμεί να κρατήσει τη γυναίκα στη ζωή, που το ίδιο λέει πως είναι νεκρή, γιατί να πρέπει μια φτωχή οικογένεια να καταρεύσει προκειμένου να έρθει στον κόσμο ένα παιδί (αν έρθει) που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι υγιές;
Δεν είναι λίγες οι πολιτείες της Αμερικής που αντιμετωπίζουν νομικά θέματα με την έκτρωση και το θάνατο.
Η J.R. Labbe που εκπροσωπεί το νοσοκομείο επιμένει ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό για την πράξη τους καθώς πάνε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Από την άλλοι 3 κορυφαίοι Αμερικανοί νομικοί επιμένουν πως η πολιτεία του Τέξας έχει παρερμηνεύσει το ίδιο της το νομικό πλαίσιο, κάνοντας αρχικά ένα τεράστιο συντακτικό λάθος και κατόπιν ένα έγκλημα.

Πηγή: queen.gr
Back To Top