Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι βρέθηκαν και χθες στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα για να προσκυνήσουν τα Τίμια Δώρα των Μάγων που ήλθαν από τον Άθω.
Όπως περιγράφεται από την οργανωτική επιτροπή η ουρά φτάνει πέρα του ποταμού της Μόσχας, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής στην ουρά μπορεί να είναι έως και εννέα ώρες.
Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, σε 47 αυξήθηκε ο αριθμός των λεωφορείων για το υπόλοιπο των προσκυνητών. Κατα μήκος της ουράς βρίσκονται κινητά κυλικεία και τουαλέτες.
Συμμετέχουν οκτώ ιατρικές ομάδες, πέντε ομάδες των κοινωνικών περιπολιών της Μόσχας, ειδικοί συμβουλευτικών υπηρεσιών και άλλοι.
Υπό την άγρυπνη εποτεία 1.600 αστυνομικών φυλάσσονται τα Δώρα των Μάγων.
Στη Μόσχα τα δώρα θα είναι μέχρι τις 13 Ιανουαρίουκαι η πρόσβαση είναι μεταξύ 8.00-22.00. Στις 14 Ιανουαρίου τα Τίμια Δώρα θα μεταφερθούν στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα είναι διαθέσιμα για τους προσκυνητές στην Μονή Νοβοντέβιτσι μέχρι τις 17 Ιανουαρίου.
Στη συνέχεια, το ιερό προσκύνημα θα συνεχιστεί στη Βουλή του Ελέους στο Μινσκ (Γενάρης 18 - 24) και στο Κίεβο-Pechersk Λαύρας (Ιανουάριος 25 έως 30).

Πηγή
: greeknation.gr
Back To Top