Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Η κίνησή του να «ανεβάσει» τη φωτογραφία του γιου του στο Facebook είχε ως αποτέλεσμα η μητέρα του παιδιού να μηνύσει τον πατέρα του!

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι οι Κρητικοί γονείς ενός μικρού παιδιού, τις φωτογραφίες του οποίου όπως φαίνεται θέλησε να «ποστάρει» ο πατέρας του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο που υπολόγισε χωρίς την αντίδραση της μητέρας του ανήλικου, η οποία αφενός ήθελε να προστατεύσει το παιδί της, αφετέρου θέλησε με αυτό τον τρόπο να περάσει και το μήνυμά της προς τον βιολογικό πατέρα του αγοριού...

Το περιστατικό έγινε σε χωριό του νησιού πριν από λίγα 24ωρα και αμέσως η μητέρα του μικρού υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάντως ο μηνυόμενος δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
 

Η νεαρή μητέρα δεν έκανε μήνυση μονο επειδή δεν ρωτήθηκε που ο γιος της «φιγουράρει» στο διαδίκτυο, αλλά και γιατί το άτομο σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε η έγκληση δεν έχει αναγνωρίσει το παιδί αυτό, το παιδί δηλαδή που αυθαίρετα -σύμφωνα με πολλούς- «εξέθεσε» στον κυβερνοχώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση αφορά σε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του ανήλικου αγοριού.

Για άλλη μια φορά τέθηκε στο τραπέζι το ερώτημα στο κατά πόσο οι γονείς πρέπει να ποστάρουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο facebook. To πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει από πολλούς γονείς το προσωπικό φωτογραφικό άλμπουμ των παιδιών τους -πλην όμως είναι σε κοινή θέα και προσβάσιμο σε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

πηγή
cretalive.gr
Back To Top