Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΕΜΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την ώρα που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία γιορτάζουν την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η «συνήθης ύποπτη» κ. Μαρία Ρεπούση επιμένει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και να προκαλεί το κοινό αίσθημα.
 

Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή της στο Twitter, όπου έγραψε: «Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις. Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους», η κυρία Ρεπούση μίλησε στο Βήμα FM και εξέφρασε την αντίθεσή της στο υψηλό κόστος των παρελάσεων.
«Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι, σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις», είπε η κ. Ρεπούση.
«Ένας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει, έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ' αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός» υπογράμμισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Αντίθετη εμφανίστηκε και ως προς τις μαθητικές παρελάσεις, υποστηρίζοντας: «Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες -τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ- και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας».
 

Αλήθεια, την κ. Ρεπούση την πήρε ο πόνος για το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο από πίσω; Αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα οικονομικά της χώρας γιατί δεν ξεκαθαρίζει την υπόθεση με την «ύποπτη» ΜΚΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκεται;

Πηγή
newsbomb
Back To Top