Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΖΑΜΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ...ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα κακοποίησης και λεηλασίας ελληνορθόδοξων ναών, οι περισσότεροι των οποίων έχουν και μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, γεγονός για το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Το τελευταίο κρούσμα είναι η εκκλησία του αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Αλάνειας, κοντά στην βυζαντινή πόλη της Αττάλειας, στην μεσογειακή ακτή της Τουρκίας. Η εκκλησία αυτή έχει κτιστεί τον δέκατο ένατο αιώνα και επί οθωμανικής περιόδου όταν ανθούσε στην περιοχή το ελληνορθόδοξο στοιχείο ήταν το θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Αυτές τις μέρες κάποιοι βέβηλοι, προφανώς φανατικοί μουσουλμάνοι, επέδρασαν στην εκκλησία και αφού έσπασαν την κεντρική πύλη μπήκαν μέσα στον ιερό ναό και προέβηκαν σε διάφορες βιαιοπραγίες. Μάλιστα για να τρομοκρατήσουν τους ελάχιστους ορθόδοξους

που συντηρούσαν την εκκλησία έγραψαν στο εξωτερικό τοιχίο την χαρακτηριστική επιγραφή : «CEHENNEMDE YANACAKASIN», δηλαδή,… «ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ».
Η εκκλησία αυτή τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να επαναλειτουργεί κάποιες Κυριακές από ένα μικρό ρωσόφωνο και αραβόφωνο ποίμνιο που βρίσκεται στη περιοχή της Αλάνειας και συντηρούσε την εκκλησία. Μόλις αντιλήφτηκαν την λεηλασία της ελληνορθόδοξης αυτής εκκλησίας, το «Ίδρυμα Συνεργασίας Ρωσόφωνων» της περιοχής της Αλάνειας, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την νέα αυτή βιαιοπραγία σε βάρος του χριστιανικού ναού και κάλεσε την τοπική αστυνομία και τις τοπικές δημοτικές αρχές να λάβουν κάποια μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι επιδρομές και η άσκηση τρομοκρατίας στο μικρό ορθόδοξο ποίμνιο της Αλάνειας. 

Παράλληλα το Ίδρυμα ζήτησε την άμεση προστασία των αστυνομικών αρχών καθώς έχουν διατυπωθεί απειλές για επιθέσεις στους λίγους ορθόδοξους της περιοχής, ενώ η ενέργεια αυτή έχει ανεβάσει την ένταση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την θρησκευτική ελευθερία των ολίγων ρωσόφωνων και αραβόφωνων ορθοδόξων της περιοχής που λειτουργούνται στον ελληνορθόδοξο ναό.
Σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν σε κάποιο τζαμί που λειτουργεί εδώ στην Ελλάδα, (και στην Αθήνα λειτουργούν πολλά άτυπα τζαμιά σε πολλές περιοχές τη πρωτεύουσας ), έμπαιναν μέσα κάποιοι αφού έσπαζαν την πόρτα και προέβαιναν σε λεηλασίες στον χώρο του τζαμιού. 

Αλλοίμονο μας! Τίποτα άλλο!

Πηγή
lithosfotos.gr
Back To Top