Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Παρά την έντονη φημολογία για τη δολοφονία τους τα οστά των επισκόπων δεν βρέθηκαν επισημαίνει η huffingtonpost στο άρθρο της αφιέρωμα στην απαγωγή.
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απαγωγή των δύο επισκόπων Χαλεπίου που πραγματοποιήθηκε καθ΄οδόν προς Χαλέπι κοντά στα συριοτουρκικά σύνορα.

Η huffingtonpost συμπεραίνει ότι ως και σήμερα δεν υπάρχουν
απτές αποδείξεις ότι οι επίσκοποι βρίσκονται εν ζωή ή ότι θανατώθηκαν.
Αναφέρει ότι πολλά μέσα φέρουν την Abu al Banat μια οργάνωση Τσετσένων τζιχαντιστών ως υπεύθυνη για την απαγωγή.Ενώ ως κίνητρο της απαγωγής πιθανολογεί τόσο τη ληστεία αφού οι επίσκοποι επιχειρούσαν ανθρωπιστική αποστολή απελευθέρωσης ομήρων και προφανώς μετέφεραν λύτρα στο σημείο παράδοσης ή και τα αντίποινα κατά στόχων ρωσικών συμφερόντων αφού η Ρωσία υποστηρίζει την κυβέρνηση Άσσαντ και οι ορθόδοξοι τάσσονται υπέρ αυτών.
To Eυρωπαικό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα απόφαση (2014/2695(RSP)) καταδικάζει τις βιαιοπραγίες κατά μειονοτικών κοινοτήτων στη Συρία.

Το al monitor καταλήγει ότι δύο είναι τα σενάρια που δικαιολογούν την σιωπή και την έλλειψη ίχνων ζωής των επισκόπων: “είτε η υπόθεση πήρε τραγική τροπή και είναι νεκροί είτε οι απαγωγείς τους έχουν διαφορετική επιχειρησιακή και ιδεολογική ταυτότητα, άλλη εθνικότητα και άλλους σκοπούς από αυτούς εκείνων που απήγαγαν και απελευθέρωσαν ομήρους σε παρεμφερείς υποθέσεις.
Το σενάριο της δολοφονίας έχει ακουστεί πολύ και υποστηρίζεται από 3 επιχειρήματα : οι επίσκοποι δολοφονήθηκαν όχι πολύ αργότερα από την απαγωγή τους.

Ο ένας απ΄ αυτούς έπασχε ούτως ή αλλως από σοβαρή ασθένεια.
Οι απαγωγείς τους είναι σκληροί εξτρεμιστές που δεν δέχονται την ύπαρξη άλλων θρησκευτικών ομάδων και δεν διστάζουν να σκοτώσουν μέλη της.”
Tέλος ο Πατριάρχης Αντιοχείας σε δελτίο τύπου κατηγόρησε την διεθνή κοινότητα για την ένοχη σιωπή της σχετικά με την τύχη των επισκόπων.(elnashra) 

Το βίντεο αποκεφαλισμού επισκόπου,η είδηση που αναδημοσίευσαν γερμανικά και τουρκικά φύλλα ότι οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Τσετσένο δολοφόνο του βίντεο,η παραδοχή ομολογία τσεσενικού φιλοτρομοκρατικού site ότι οι επίσκοποι δολοφονήθηκαν και σωρεία άλλων στοιχείων και μαρτυριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν την δημόσια εκτέλεση ενός τουλάχιστον επισκόπου.
Ωστόσο η εξαφάνιση των πτωμάτων για την μη ταυτοποίηση των δραστών αλλά και του θύματος είναι μια διαδεδομένη πρακτική.

πηγή exapsalmos.gr
Back To Top