Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC αποκάλυψε πως χρηματοδότες της τελετής του Βατικανού για την αγιοποίηση των Παπών Ιωάννου ΚΓ΄ και Ιωάννου Παύλου Β΄ ήσαν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες! Μεταξύ αυτών και το ανταγωνιστικό του NBC πολυεθνικό δίκτυο CBS, το οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος παλαιότερα είχε επικρίνει για την εκ μέρους του προώθηση «της τυραννίας του παγκόσμιου καπιταλισμού και της ειδωλολατρείας του χρήματος». Μεταξύ των άλλων χορηγών της εκδήλωσης είναι η πολυεθνική εταιρεία Νεστλέ, που δέχεται σκληρή κριτική για επιχειρηματικές δραστηριότητές της, ο ιταλικός πετρελαϊκός όμιλος ΕΝΙ, η Τράπεζα Σαν Πάολο και άλλες.
Η όλη εκδήλωση του Βατικανού πολύ περισσότερο έμοιαζε με αυτοκρατορικό θρίαμβο και με κοσμική ρωμαϊκή φιέστα, παρά για εκκλησιαστική εκδήλωση. Και φυσικά ήταν η πλήρης διάψευση των όσων προωθεί η προπαγάνδα του Βατικανού και των επικοινωνιολόγων του Πάπα, περί «ταπεινοφροσύνης» του, λιτότητας στον βίο του και απλότητας. Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που πλήττει ιδιαίτερα την Ιταλία, όπου εκατομμύρια είναι οι άνεργοι και όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, το ύψος της δαπάνης της φιέστας ξεπέρασε τα εφτά εκατομμύρια Ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες του ταξιδίου στη Ρώμη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Χρησιμοποιήθηκαν 18 γιγαντοοθόνες για να παρακολουθούν τα πλήθη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους την « Παπική Λειτουργία»... Στην τελετή συμμετέσχον 24 αρχηγοί κρατών, δέκα πρωθυπουργοί και σαράντα υπουργοί εκπρόσωποι κυβερνήσεων.
Η συγκεκριμένη τελετή έδειξε για μιαν ακόμη φορά το τι σημαίνει εκκοσμίκευση της Εκκλησίας και το ότι τα πρόσωπα των Παπών αλλάσσουν, αλλά το κοσμικό πνεύμα είναι ριζωμένο στην παποσύνη. Το κράτος του Βατικανού και ο ηγεμόνας του δίνουν έμφαση στη μεγαλοπρέπεια και παραγνωρίζουν την πνευματικότητα, τη βίωση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, τη μέσω της Θείας Λειτουργίας «ζωή συν τω Χριστώ εν τω Θεώ», όπως έγραψε ο Άγιος Ιουστίνος, ο Πόποβιτς. Οι τελετές αγιοκατάταξης στο Βατικανό μπορεί να εντυπωσιάζουν, αλλά δεν εμπνέουν, δεν οικοδομούν. Και βεβαίως ο παπικός «αστυνομικός» τρόπος της έρευνας για την αγιότητα και η εκ των άνω επιβολή της δεν ταιριάζουν στην Ορθόδοξη Παράδοση. Κοσμικός είναι και ο τρόπος που αναγνωρίζονται οι Άγιοι στην Παποσύνη. Αυτή ξεκινάει τη διαδικασία, αυτή ορίζει την επιτροπή εξέτασης της αγιότητος, αυτή ελέγχει τα στοιχεία, αυτή αναγνωρίζει. Ο λαός έρχεται στο τέλος να αναγνωρίσει σε μια τελετή και να χειροκροτησει όσα αποφάσισε ο Πάπας και η Κουρία...Στην Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας η Σύνοδος αποφασίζει, αφού γίνει αποδέκτης του φρονήματος που έχει ήδη δημιουργηθεί στους πιστούς.
Η Σύνοδος οφείλει να αποδέχεται το υγιές φρόνημα των πιστών για την αγιότητα ενός ανθρώπου και να προστατεύει την Εκκλησία από τους επιτήδειους Ταρτούφους και από τους απατεώνες αντίχριστους αγιεμπόρους.


πηγή lithosfotos.gr
Back To Top