Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


proti

Ένας χώρος που θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να γνωρίσει και να προμηθευτεί αγνά παραδοσιακά προϊόντα του Αγίου Όρους, δημιουργήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κατάστημα της Αγιορειτικής Παράδοσης (Αγίας Σοφίας 25) διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή εικόνων στη Βόρειο Ελλάδα.

Κεντρικές μορφές των καταστημάτων αποτελούν τα ακριβή αντίγραφα των θαυματουργών εικόνων των μορφών της Παναγίας που βρίσκονται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Οι μορφές της Παναγίας Παντάνασσας, της Παναγίας Παραμυθίας, της Παναγίας Βηματάρισσας, της Παναγίας Εσφαγμένης και της Παναγίας Ελαιοβρύτισσας αγαλλιάζουν και ηρεμούν τους επισκέπτες.

Η Αγιορείτικη Παράδοση διαθέτει φυτικά προϊόντα που παράγονται στο Άγιον όρος όπως,
μέλι ανθέων, ελαιόλαδο ψυχρής εκθλίψεως, μηλόξυδο, βότανα,.κεραλοιφές για δερματικά προβλήματα, ιαματικά έλαια, σαμπουάν βοτάνων και σαπούνι.

Το βατοπαιδινό θυμίαμα που διατίθεται σε πλήθος αρωμάτων, ευωδιάζει στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας παρασέρνοντας τους περαστικούς στα μονοπάτια της θείας λατρείας.

Στην Αγιορείτικη Παράδοση οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασί από τους αμπελώνες της Μονής Βατοπαιδίου, τα ‘Τρία Αδέλφια’ του Μονοξυλίτη, μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου, καθώς και τα φημισμένα γαλλικά κρασιά του Solan, μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Στον Πολυχώρο της Αγιορείτικης Παράδοσης οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν την αγιορείτικη κουζίνα σε ένα χώρο διαμορφωμένο όπως η Τράπεζα στην Αθωνική Πολιτεία.

Πρέπει όλοι να επισκεφθούν τον Πολυχώρο, όπου η Αγιορείτικη Παράδοση συναντά με ευλάβεια τους αγώνες και το μόχθο παραγωγής προϊόντων των μοναχών του Αγίου Όρους.


ag.paradosi-1
ag.paradosi-2
ag.paradosi-3
ag.paradosi-5
ag.paradosi-6
ag.paradosi-7
ag.paradosi-8
ag.paradosi-11
ag.paradosi-12
ag.paradosi-13
ag.paradosi-16
ag.paradosi-17
ag.paradosi-18
ag.paradosi-19
ag.paradosi-20
ag.paradosi-21
ag.paradosi-22
ag.paradosi-23
ag.paradosi-25
ag.paradosi-26
ag.paradosi-27
ag.paradosi-28
ag.paradosi-29
ag.paradosi-30
ag.paradosi-31 πηγή romfea.gr
Back To Top