Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Θα έλεγε κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιό της είχε πιο επείγοντα καθήκοντα να εκτελεί από το να υπακούει στις επιθυμίες ενός λόμπι. Αλλά η ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ) και η Διεθνής Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων έχουν καταφέρει να εμφυτεύσουν σταθερά την επιρροή τους.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των ευρωπαίων βουλευτών είναι μέλη της ΛΟΑΤ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ομοφυλοφιλικών λόμπι στην Ευρώπη.
Ο στόχος του : να επηρεάζουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου και «να παρακολουθούν τις προτάσεις, τις απόψεις και τις δραστηριότητες της Επιτροπής», έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη του τις απαιτήσεις της. Ο ακτιβισμός αυτός είναι τρομακτικά αποτελεσματικός : σε πέντε χρόνια, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από διακόσιες πενήντα ψηφοφορίες σχετικά με τον «σεξουαλικό προσανατολισμό» και την «ταυτότητα φύλου», υιοθετώντας «πάνω από εκατό εκθέσεις που περιέχουν θετική γλώσσα για τα ζητήματα αυτά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε εύκολα τον «οδικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην ομοφοβία».
Σύμφωνα με τον εν λόγω οδικό χάρτη, οι ευρωπαίοι βουλευτές θα πουν στην Επιτροπή να δρομολογήσει μια παγκόσμια στρατηγική για την προστασία των «θεμελιωδών δικαιωμάτων των LGBTIατόμων.
[Επίσης «ζητούν από τα κράτη μέλη να αναγνωρίζουν, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, όλες τις μορφές γάμου, συμφώνων συμβίωσης και γονικής ιδιότητας που έχουν συναφθεί αλλού και αφορούν ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται εντός των συνόρων τους και καλεί την Επιτροπή να λάβει μέτρα κατά των κρατών μελών που δεν συμμορφώνονται»]. «Τα μέλη της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα φύλου ελπίζουν ακόμη ότι «οι επιλογές όσον αφορά την τεκνοποίηση θα είναι προσβάσιμες σε LGBT άτομα χωρίς διακρίσεις». Εν ολίγοις, τα ζευγάρια λεσβιών θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικά υποβοηθούμενη τεκνοποίηση.

Από τούς 22 Έλληνες ευρωβουλευτές ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα δεν έχει υποχρεωτική ισχύ για τα κράτη μέλη, όμως δείχνει την ηθική στάση που υπάρχει στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της παρακμής της Ευρώπης.


πηγή aoratopedio.gr
Back To Top