Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

ΧΑΡΤΗΣ "ΣΟΚ"!!! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ

Σοκ προκαλεί ο χάρτης των τουρκικών ερευνών που δημοσιοποίησε στις 16 Μαΐου 2014, η τουρκική Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (ΔΝΔ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για το έτος 2014, στον οποίο αποκαλύπτεται ότι η Αγκυρα σχεδιάζει να προχωρήσει σε έρευνα όχι απλώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όχι απλώς δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, αλλά φτάνει σχεδόν στα
χερσαία εδάφη καθώς το σημείο "4" των ερευνών βρίσκεται λίγα μίλια νοτιότερα από τις ακτές του Αγίου Ορους!
Η ελληνική κυριαρχία "απωθείται" δυτικά, πλέον, του 25ου Μεσημβρινού! Δείτε σε ποιες περιοχές προγραμματίζουν έρευνες δυτικά του 25ου Μεσημβρινού: Βόρεια της Λήμνου, νοτιοανατολικά της χερσονήσου του Αθω, δυτικά και νοτιοανατολικά της Σκιάθου. Επίσης δυτικά της Χίου σε δύο περιοχές, μεταξύ Ικαρίας και Τήνου, νότια της Αστυπάλαιας, συνολικά σε έξι περιοχές στα Δωδεκάνησα και 2ο σε ολόκληρο το Αιγαίο όλες επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!
Και τα "ευχάριστα" δεν σταματούν εδώ: Στις 15 Ιουνίου 2014 και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 20/17-05-2014 τουρκική ανακοίνωση, το τουρκικό πλοίο επιστημονικών ερευνών Barbaros Hayreddin Paşa θα διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων στη ελληνική και κυπριακή Α.Ο.Ζ.! 

Δεν αντιδράσαμε στις παραβιάσεις του ΕΕΧ, δεν αντιδράσαμε στις παραβιάσεις των ΕΧΥ, δεν αντιδράσαμε στις δεσμεύσεις περιοχών για τις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στην μέση του Αιγαίου, δεν αντιδράσαμε στις αποστολές έρευνας και διάσωσης είτε δυτικά είτε ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. 
Τεράστια η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά εν πάση περιπτώσει γνωρίζουμε την ποιότητα και την "αγάπη προς την πατρίδα" των πολιτικών μας και σε τελική ανάλυση είμαστε υπεύθυνοι ως πολίτες για την ανάδειξή τους σε κυβερνητικές θέσεις.
Το θέμα είναι όμως πλεόν τόσο μεγάλο και κρίσιμο ιστορικά και γεωστρατηγικά που δεν αφορά μόνο την πολιτική ηγεσία.
Η στρατιωτική ηγεσία έχει ευθύνες.
Δεν μπορούν να ταπεινώνουν την χώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να μετατρέπουν τις Κυκλάδες σε "τουρκική λίμνη" και να εκδίδονται ανακοινώσεις του τύπου "Αναχαιτίστηκαν βάσει των διεθνών πρακτικών" ή "Τους παρακολουθούμε με πλοία μας" (ενώ βρίσκονται μέσα στο "σπίτι" μας!).
Φυσικά και οι αξιωματικοί εκτελούν εντολές.
Στις δημοκρατίες οι εκλεγμένοι πολιτικοί διατάσσουν και οι στρατιωτικοί εκτελούν.
Αλλά αν διαφωνούν μπορεί και να παραιτηθούν λέει η κοινή λογική. Ή όχι;
Αρα οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελίων συμφωνούν με αυτή την κατάντια της υποτιθέμενης "στρατηγικής αποτροπής";

πηγή lithosfotos.gr
Back To Top