Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΝΕΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΩΝ

Iσλαμιστές της Daash αποκεφάλισαν δυο Σύριους στην πόλη Αzaz βόρεια του Χαλεπίου και κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα που αποτελούν την πύλη μαζικής εισόδου των χιλιάδων ξένων μουτζαχεντίν. Την φωτογραφία δημοσιεύει site της συριακής διασποράς. Σε αντίστοιχο πλάνο τζιχαντιστής αυστραλιανός υπήκοος εμπαίζει το κoμμένο κεφάλι πρώην συντρόφου του που ανήκει στον FSA. 
Αυτές οι γκροτέσκο σκηνές αποτελούν την ζοφερή καθημερινότητα του Τζιχαντιστάν του νέου υβριδικού ψευδοκράτους που απλώνεται από
την Ράκκα και την Deir erZor της Συρίας ως τις παρυφές της Βαγδάτης. 
Ο κοινός παρανομαστής αυτών των περιοχών είναι τα πλούσια πετρελαιικά κοιτάσματα.
Η Figaro κάνει λόγο για πιθανή οριστική εξαφάνιση των χριστιανών του Ιράκ. Τα στοιχεία που παραθέτει είναι αμείλικτα: Μετά την αμερικανική επέμβαση του 2003 στο Ιράκ εξαφανίστηκε το 93% των χριστιανών της χώρας. Το 2003 οι χριστιανοί υπολογίζονταν σε 1,5 εκατομύριο. Σήμερα οι χριστιανοί του Ιράκ δεν υπερβαίνουν τους 150.000. Στην Μοσούλη πριν την προχθεσινή φυγή τους διέμεναν 3000 χριστιανοί έναντι των 35.000 το 2003 και σήμερα σχεδόν κανένας. Εκτιμάται ότι το εμπάργκο που επέβαλαν ΗΠΑ και Μ Βρετανία στο Ιράκ μεταξύ 1991 και 2003 ευθύνεται για το θάνατο 500.000 ανθρώπων. Ενώ από την αμερικανική επέμβαση του 2003 ως και τις εμφύλιες συγκρούσεις σκοτώθηκαν έως και 1,5 εκατομύριο άνθρωποι. Τα θύματα αριθμητικά ήταν σαφώς κατά πλειοψηφία μουσουλμάνοι όμως αναλογικά περισσότεροι ήταν χριστιανοί. 

Η αποσταθεροποίηση και η γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής ευνόησε την ριζοσπαστικοποίηση και τον φονταμεντλισμό των οποίων τους καρπούς δρέπουν τώρα σε κομμένα κεφάλια. 
Η μισαλλοδοξία και το σεχταριστικό μένος επικράτησαν και αναλαμβάνουν ρόλο ρυθμιστή στην ευρύτερη περιοχή. 
Παρ΄όλα αυτά ο Ομπάμα σύμφωνα με την Guardian ενώ απέκλεισε με δηλώσεις του το ενδεχόμενο χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο άλλων λύσεων που επεριέχουν το σενάριο αεροπορικών επιδρομών το οποίο προκρίνει τόσο στο Ιράκ όσο και στην Συρία με το πρόσχημα τι άλλο την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

πηγή freepen.gr
Back To Top