Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: "ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΑΟΥΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...ΑΣΛΙΜ ΤΑΣΛΑΜ"

« Θα κρεμάσουμε τους Αλαουίτες με τα έντερα των χριστιανών…». Αυτά τα συνθήματα του μίσους που φώναζαν οι τζιχαντιστές είναι εδεικτικά της μισαλλοδοξίας, του ντοπαρίσματος του φανατισμού αλλά και των προθέσεών τους. Αυτά και πολλά άλλα αποκαλύπτει η γαλλοσυριακής καταγωγής κ. Roueida Khoury πρόεδρος της Ένωσης « Chrétiens de Syrie pour la Paix » που την Πέμπτη στο Παρίσι παρουσίασε την συγκλονιστική προσωπική της μαρτυρία στα γεγονότα του συριακού πολέμου. Μίλησε στην εκκλησία Άγιος Φερδινάνδος των Ternes.
« Όλος ο συριακός λαός υποφέρει εδώ και 3 χρόνια….

Κατά το παρελθόν οι Σύριοι ζούσαν αρμονικά για πολύ καιρό….Οι Σύριοι είναι άτομα που έχουν συνείδηση, περήφανοι και καλλιεργημένοι και ό,τι συμβαίνει δεν προέρχεται από αυτούς. Σήμερα μαχητές 83 διαφορετικών εθνικοτήτων πολεμούν στη Συρία. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για παγκόσμιο πόλεμο.» Αντάρτες τζιχαντιστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους που τυγχάνουν της πολιτικής κάλυψης και όχι μόνο της Δύσης επιδίδονται σε: τρόμο, καταστροφή νοσοκομειακών μονάδων, ιστορικών μνημείων, αγίων τόπων…. « Σύριοι χριστιανοί αποκεφαλίστηκαν και σταυρώθηκαν από τους αντάρτες απλά και μόνο γιατί ήταν χριστιανοί. Το Χαλέπι μια μεγαλούπολη 5 εκατομυρίων εδώ και μήνες είναι χωρίς νερό αφού το κόβουν οι αντάρτες. Υπό την πίεση ανθρωπιστικών οργανώσεων το επαναφέρων με το σταγονόμετρο κι ύστερα το ξανακόβουν. Με μαζούτ προκάλεσαν έκρηξη και ανατίναξαν τα 2 από τα 4 δίκτυα διανομής με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν χιλιάδες άνθρωποι. Παρά την έντονη παρουσία ελεύθερων σκοπευτών και τον κίνδυνο που διατρέχουν για τη ζωή τους τεχνικοί και μηχανικοί επειχειρούν να επανορθώσουν τα δίκτυα και ειδικοί σε καθημερινοή βάση αναλύουν το νερό για να διασφαλίσουν ότι θα είναι πόσιμο για τον πληθυσμό και τα νοσοκομεία. Στην Δαμασκό την πρωτεύουσα καθημερινά εκρήγνυνται 60 με 80 βόμβες προερχόμενες από τους αντάρτες μέσα στις πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες πολίτες άνδρες γυναίκες και παιδιά. Στη Χομς μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες στον κόσμο έγινε παρανάλωμα πυρός από τους αντάρτες. Αντίθετα όταν η πόλη απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό μια λειτουργία έγινε στα ερείπια αυτού του ναού.
Στην Μααλούλα πόλη σύμβολο για τους χριστιανούς όπου ακούγονται ακόμη τα αραμαικά η γλώσσα του Χριστού, οι τζιχαντιστές και οι συνεργοί τους εισέβαλαν κραυγάζοντας “ήρθαμε για να απελευθερώσουμε την Maaloula από τους σταυροφόρους ”. Οι αντάρτες απαιτούσαν από από τους κατοίκους να προσηλυτιστούν στο ισλάμ με την ιαχή “Aslim taslam” δηλ. « γίνε μουσουλμάνος για να σώσεις τη ζωή σου. ”και για να αποδείξουν την αποφασιστικότητά τους αποκεφάλισαν πολλά άτομα μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα …Στις περιοχές που ελέγχουν απαγορεύουν στους χριστιανούς να ασκούν τη θρησκεία τους και τους εξαναγκάζουν να πληρώνουν κεφαλικό φόρο για να επιβιώσουν. 

« Ο ρόλος των δυτικών χωρών όφειλε να είναι αυτός του διαμεσολαβητή και όχι να παίρνουν το μέρος του ενός σε αυτήν την διαμάχη» καταγγέλει η Roueida Khoury.
« Οι δημοσιογράφοι μιλούν εν ονόματι του συριακού λαού χωρίς να ενημερώνονται άμεσα από αυτόν. » 

Ως παράδειγμα αναφέρει ότι αν και βρίσκεται τώρα στη Γαλλία ποτέ ο γαλλικός τύπος δεν απευθύνθηκε σε αυτήν ή στην ένωσή της για να διασταυρώσει τις θέσεις του.
« Κατά τις τελευταίες εκλογές η κινητοποίηση ήταν ιστορική κι αυτό εξέπληξε όλον τον κόσμο.Αλλά κανένα από τα δυτικά μέσα δεν πρόβαλε αυτήν την ξεκάθαρη θέση του συριακού λαού. »


Πορφύρης Δ Σταφυλά

πηγή dimpenews.wordpress.com
Back To Top