Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

DRONES ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η χρήση μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων (drones) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, σε μια πληθώρα ρόλων. Ωστόσο, μία εταιρεία από τη Νότια Αφρική κατασκευάζει drones που προορίζονται για έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ρόλο.

Πρόκειται για την εταιρεία Desert Wolf η οποία δημιούργησε το Skunk Riot Control Copter, ένα drone που προορίζεται για χρήση ελέγχου διαδηλώσεων και ταραχών. Για την επίτευξη της αποστολής του το εν λόγω drone θα εξοπλίζεται με μία κάμερα παρακολούθησης και τέσσερα όπλα paintball.

Η κάμερα θα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του πλήθους ενώ τα όπλα paintball θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία σειρά από «πυρομαχικά»: σφαίρες μπογιάς, πλαστικές σφαίρες ή μικρές κάψουλες με σπρέι πιπεριού. Παράλληλα στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται ηχεία και ειδικές λάμπες δημιουργίας έντονων λάμψεων αποπροσανατολισμού.

Ένα πλήρες σύστημα θα κοστίζει περί τις 46.000 δολάρια και θα αποτελείται από ένα drone οκτώ στροφείων, κάμερες υψηλής ανάλυσης και θερμικής όρασης και έναν σταθμό ελέγχου στο έδαφος. Στον σταθμό ελέγχου θα βρίσκονται δύο άτομα, ένα για το χειρισμό του drone και ένα αρμόδιο για τη διαχείριση του «φορτίου» του.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία οι δύο χειριστές θα είναι υπό εποπτεία, μέσω κάμερας και μικροφώνων, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιούν το drone με τρόπο ιδιαίτερα επιθετικό που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς ή θανάτους.

Η πρώτη παρτίδα με συστήματα Skunk Riot Control Copter θα αναπτυχθεί σε περιοχές όπου βρίσκονται ορυχεία, στη Νότια Αφρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής πραγματοποιούνται συχνά απεργίες και επεισόδια με την αστυνομία, που πολλές φορές έχουν τραγική κατάληξη με νεκρούς και τραυματίες.


πηγή ypogeia-drasi.gr
Back To Top