Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Η ΤΕΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ....ΕΥΡΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΤΕΙ...

Ισλανδία

Ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης της Ισλανδίας, Ibrahim Sverrir Agnarsson, ανακοίνωσε ότι ήδη γίνονται οι τελικές προετοιμασίες για το σχεδιασμό ενός τζαμιού, που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε οικόπεδο στο Sogamýri του Ρέυκιαβικ.

Βόρεια Ιρλανδία

Ο Martin McGuinness, Αναπληρωτής Υπουργός, είπε στα μέλη της νομοθετικής συνέλευσης ότι θα δοθούν δημόσια κονδύλια για να δοθεί ένα τζαμί στους μουσουλμάνους της Βόρειας Ιρλανδίας ως απάντηση σε μια δήλωση σχετικά με το κήρυγμα κατά του Ισλάμ από τον πάστορα James McConnell.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Mairtin O’ Muilleoir έδειξε την αλληλεγγύη του στους τοπικούς μουσουλμάνους ξεκινώντας την τελευταία συνάντηση Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέλφαστ με μια ισλαμική προσευχή αντί για την παραδοσιακή ανάγνωση από την Αγία Γραφή.

Νορβηγία

Το τζαμί Tauheed εγκαινιάστηκε σε ένα από τα εξωτερικά προάστια του Όσλο. Αν και είναι το πρώτο τζαμί του Όσλο που χτίστηκε από Σιίτες μουσουλμάνους, η διαχείριση του τζαμιού δεν περιορίζεται στους σιίτες μουσουλμάνους, αλλά θα αποτελεί οίκο για όλους τους μουσουλμάνους.

Σκωτία

Στο Κεντρικό Τζαμί στη Γλασκόβη δόθηκε η άδεια να γίνονται δύο λεπτών κλήσεις για προσευχή κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Κοινοπολιτείας από 10 Ιούλιος έως 4 Αύγουστος κάθε βράδυ περίπου στις 10μμ.

Ισπανία

Ο Εμίρης του Κατάρ φέρεται να συμφώνησε να χρηματοδοτήσει με 2.200.000.000 € την μετατροπή της αρένας ταυρομαχίας La Monumental της Βαρκελώνης σε τζαμί χωρητικότητας σαράντα χιλιάδων, που θα ολοκληρωθεί το 2020 και που θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εάν το δημοτικό συμβούλιο εγκρίνει το σχέδιο. Το κτίριο θα διαθέτει τριακοσίων μέτρων μιναρέ που θα τον κάνει τον τρίτο πιο μεγάλο στον κόσμο μετά από εκείνους στη Μέκκα και την Μεδίνα.


πηγή aoratopedio.gr
Back To Top