Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ


Μετά από απανωτούς βιασμούς χριστιανών γυναικών στο Ιράκ, 600 Χριστιανοί στο Ιράκ έχουν τώρα πάρει τα όπλα για να κάνουν μια τελευταία αντίσταση εναντίον των μουσουλμάνων τζιχαντιστών, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, στα σύνορα του χριστιανικού οικισμού στις παρυφές της Bartella της Μοσούλης.
Αυτοί οι 600 χριστιανοί, έχουν διοικητή τον λοχαγό Firaz Jacob, χριστιανό πολεμιστή που δηλώνει με ζήλο:

«Στέκομαι εδώ περιμένοντας το πεπρωμένο μου ... Θα μείνουμε εδώ ό,τι και να γίνει ... Παρ’ όλες αυτές τις ένοπλες ομάδων που έχουμε δει, εμείς θα παραμείνουμε. Αγαπάμε τον χριστιανικό τρόπο ζωής μας, αγαπάμε τις εκκλησίες μας και την κοινότητά μας».
Η Bartella υποτίθεται ότι έπρεπε να προστατεύεται από την ιρακινή κυβέρνηση, αλλά οι κυβερνητικοί στρατιώτες έφυγαν μπροστά στην ISIS, αφήνοντας τους Χριστιανούς να σηκώσουν το σταυρό και να ξεκινήσουν μια σταυροφορία για να κρατήσουν τους τζιχαντιστές μακριά από τα εδάφη τους.
 
Σύμφωνα με μια έκθεση: 

Οι στρατιώτες της ιρακινής κυβέρνησης που επρόκειτο να προστατεύσουν αυτή την περιοχή το έβαλαν στα πόδια μπροστά στους ισλαμιστές εξτρεμιστές. Τώρα, 600 ελαφρά οπλισμένοι χριστιανοί πολιτοφύλακες προστατεύουν την περιοχή.

πηγή lithosfotos.gr
Back To Top