Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

ΦΡΙΚΗ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΣΦΑΞΑΝ 80 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

 
Φρίκη προκαλεί σε ολόκληρο τον κόσμο η είδηση ότι
αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους «σφαγίασαν» περίπου 80 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. "Αλλαξοπιστείτε ή πεθαίνετε". Αυτή ήταν η εντολή...Ο Γεζίντι βουλευτής Μαζάμα Χαλίλ είπε ότι επικοινώνησε με τους χωρικούς που είχαν επιζήσει από την επίθεση και αυτοί του μετέφεραν ότι η σφαγή διήρκησε περίπου μια ώρα. Ένας κάτοικος κοντινού χωριού, δήλωσε επίσης ότι ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που κατάγεται από την ίδια περιοχή του έδωσε λεπτομέρειες της αιματοχυσίας.
«Μου είπε ότι οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους πέρασαν πέντε ημέρες προσπαθώντας να πείσουν τους χωρικούς να ασπαστούν το Ισλάμ και ότι μια ακόμη προσπάθεια προσηλυτισμού έγινε και σήμερα » ανέφερε ο χωρικός. « Στη συνέχεια μου είπε ότι συγκέντρωσαν τους άντρες του χωριού και τους σκότωσαν. Οι γυναίκες και τα κορίτσια πιθανόν μεταφέρθηκαν στο Ταλ Αφάρ, όπου βρίσκονται οι ξένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».

Οι πληροφορίες που μετέφερε ο χωρικός δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 500 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι κατά τη διάρκεια επίθεσής τους στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε πριν απο λίγες ημέρες ο υπουργός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ιράκ μιλώντας στο Ρόιτερς. Ο Μοχάμεντ αλ Σία Σουντάνι είπε ότι οι σουνίτες μαχητές έχουν θάψει ακόμη και ζωντανούς μερικά από τα θύματά τους, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Περίπου 300 γυναίκες απήχθησαν ως σκλάβες, πρόσθεσε ο ίδιος.
 

Οι καθημερινές εικόνες από τις δολοφονίες και τις σφαγές στο Ιράκ έχουν προκαλέσει σοκ και φρίκη σε όλον τον κόσμο.
Την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τους ακραίους ισλαμιστές που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία και απείλησε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε οποιονδήποτε χρηματοδοτεί ή βοηθά τις τρομοκρατικές οργανώσεις.


Πηγή : ethnos.gr
Back To Top