Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΗ...Η "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ" ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Η «ισλαμοφοβία» αποτελεί πλέον «έγκλημα» στην «κοσμική» Γαλλία.
Η Christine Tasin έκανε τις παρατηρήσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε στην πόλη Belfort στις 15 Οκτωβρίου του 2013, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας. Περιέγραψε το Ισλάμ ως «saloperie» [κάτι σαν βρωμιά, βόρβορος], μπροστά από ένα κινητό σφαγείο για την τελετουργική θυσία (χαλάλ) της μουσουλμανικής γιορτής Aïdel-Kébir.

«Ναι, είμαι μια ισλαμοφοβική και λοιπόν; Μίσος για το Ισλάμ; Ναι φυσικά, μίσος για το Ισλάμ και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Το Ισλάμ είναι μια saloperie [βρωμιά] (...), είναι ένας κίνδυνος για τη Γαλλία», δήλωσε η Christine Tasin στα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας και της «Συνεργασίας κατά του Ρατσισμού και της Ισλαμοφοβίας» (CRI), η οποία απάντησε ότι η ομιλία της ήταν εμπνευσμένη από το "μίσος για την θρησκεία".
Τα μέλη της CRI κατέθεσαν καταγγελία.
Κατά τη συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου η κατηγορούμενη εμφανίστηκε φορώντας μπλε, λευκό και κόκκινο και παραδέχτηκε τις παρατηρήσεις της. Η εισαγγελία του Belfort, κρίνοντας ότι οι παρατηρήσεις της «αποτελούσαν μια απόρριψη των μουσουλμάνων που τους περιέγραφε ως ένα κίνδυνο για τη Γαλλία» ζήτησε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και πρόστιμο 3000 ευρώ.


Πηγή: lithosfotos.gr
Back To Top