Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΖΟΥΝ...ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥΣ!!!


Λόγω ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να δώσουν τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς. H κοροϊδία με τις αποζημιώσεις λόγω του ρωσικού εμπάργκο συνεχίζεται.
Μετά τις αποκαλύψεις περί του παγώματος των επιστροφών φόρου λόγω του φόρου στα ακίνητα και της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση ανάλογο πρόβλημα δημιουργείται και για τις αποζημιώσεις που χθες "έταξε" η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη στους χιλιάδες θιγόμενους από το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα παραγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΛ 1022/24-1-2012 ρητά αναφέρει πως για να υπάρξει οποιουδήποτε τέτοιου είδους ρύθμιση θα πρέπει να μην υπάρχουν επιβεβαιωμένα χρέη, άρα λόγω της αργοπορίας στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα βρεθούν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο δίχως να μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα.

Ήδη το θέμα είναι γνωστό στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και φαίνεται πως αυτή η συνθήκη πάει να τινάξει στον αέρα την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει πως βρίσκεται στο πλευρό των πληττόμενων παραγωγών κυρίαρχα της Μακεδονίας που μετρούν μεγάλες ζημιές από το εμπάργκο της Ρωσίας και τις επιστροφές δεκάδων κοντέινερς από τη Μόσχα.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εφοριακών, θα πρέπει να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση εντός του καλοκαιριού για να πληρωθούν οι όποιες αποζημιώσεις αλλιώς θα πρέπει και οι παραγωγοί να υποστούν την ταλαιπωρία που χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις υφίστανται λόγω του ΕΝΦΙΑ.


πηγή epanastasilae.gr
Back To Top