Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ YEZIDIS
Η ανησυχία μεγαλώνει για τις 300 γυναίκες που απήγαγαν οι τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους” από το όρος Sinjar στο Ιράκ.


O βιασμός αυτών των γυναικών υπαγορεύεται τόσο από τη θέση της γυναίκας στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ, όσο και από τα αντίποινα στους μη μουσουλμάνους-αποστάτες. Όμως στην περίπτωση των γυναικών που ανήκουν στη φυλή των Yezidis υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο: Στοχεύουν να τις βιάσουν ώστε να γεννηθούν παιδιά τα οποία θα αλλοιώσουν τα “δυτικά” φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης φυλής, δηλαδή τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια:
“Εάν δεν μπορέσουν να σκοτώσουν όλους τους Yezidis θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν τον φαινότυπό τους που στην ουσία είναι τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια τους”.
Η φυλετική αυτή μειονότητα των Yezidis , έχει διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της , εφόσον έως τώρα παντρεύονταν μόνο μεταξύ τους.Έτσι με το πέρασμα του χρόνου συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως είναι τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια δεν αλλοιώθηκαν.
Αναφερόμενος στην απαγωγή όλων αυτών των γυναικών ο Πρόεδρος του Κουρδικού Πολιτιστικού Κέντρου του Λονδίνου,ο Adnan Kochar δήλωσε στο MailOnline:
Οι ισλαμιστές του ISIS έχουν απαγάγει περίπου 300 γυναίκες από το όρος Sinjar και σκοπεύουν να τις παντρευτούν και να τις αφήσουν έγκυες. Αν δεν έχουν την δυνατότητα να σκοτώσουν όλους τους Yezidis τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να αλλοιώσουν την γενετική τους ταυτότητα για πάντα.


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Πηγή: dimpenews.com
Back To Top