Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ε.Υ.Π. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ, ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ;


20000
Δυσφορία,ακόμα και σε Κυβερνητικά στελέχη, προκαλεί η πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες…
για την ύπαρξη εγγράφου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,με το οποίο γίνετε γνωστό, πως η Ε.Υ.Π., για λόγους ασφαλείας, διαφωνεί με την πραγματοποίηση δρομολογίων, της Τουρκικής αεροπορικής εταιρείας “Turkish Airlines”, από και προς το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων!

Τα στελέχη της Ε.Υ.Π. υπενθυμίζουν πως στόχος της υπηρεσίας είναι η αντιμετώπιση της κατασκοπευτικής, σε βάρος της χώρας, δραστηριότητας των ξένων οργάνων πληροφοριών και αναφέρουν πως υπάρχει κίνδυνος διαρροής μέρους των επιχειρησιακών σχεδίων με δρομολόγια και περιοχές περιπολίας των μαχητικών της Ελληνικής Αεροπορίας, που θα αναλάβουν πάνω από τον εναέριο χώρο σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία!
Κυβερνητικός παράγοντας, μιλώντας στο epirusgate, χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της Ε.Υ.Π, ενώ την δυσφορία του δεν έκρυψε και ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος ανέφερε πως οι πτήσεις της Τουρκικής εταιρείας προς το αεροδρόμιο της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας, ίσως να μην πραγματοποιηθούν, μιας και είναι αντίθετη κρατική υπηρεσία,η οποία μάλιστα έχει στείλει και σχετικό έγγραφο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας…


Πηγή: makeleio.gr
Back To Top