Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ";


ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  και «ξερό ψωμί»;
Το ξερό ψωμί το τρώμε ήδη και το μαλακώνουμε με τα δάκρυα. Πρέπει να μάθουμε όμως τι είναι ¨Εθνική Ενότητα¨ σε όλες τις αποχρώσεις της;
Τι τους έπιασε ξαφνικά όλους και ασχολούνται με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας;


Τι έρχεται που δεν το ξέρουμε και είναι τόσο σημαντικό που θα δημιουργήσει ανατροπές και την ανάγκη να πάμε σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας;

Το σενάριο της ανεύρεσης 180 βουλευτών για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας πλέον ξέφτισε και κρέμονται τα κρόσσια του.
Είναι δυνατόν την στιγμή που ο κοσμάκης έχει φτάσει στο όριο της τελευταίας βαθειάς αναπνοής του κάποιοι να εισηγούνται σχήμα λόγου την επανάληψη ¨των ημερών της κυβέρνησης Παπαδήμου¨;
Σωθήκαμε με τον ¨μνημονιοτόκο¨ ΓΑΠ;
Σωθήκαμε με την κυβέρνηση Παπαδήμου;
Σωθήκαμε με τον¨ διαπραγματευτή¨ Σαμαρά;
Θα σωθούμε με τον ¨φέρελπι¨ Αλέξη;
Θα σωθούμε με τις ακροδεξιές –ναζιστικές αποχρώσεις του πολιτικού φάσματος;
¨ Μαύρ” είν” η νύκτα στα βουνά, στους βράχους πέφτει χιόνι.
Μες στ” άγρια, στα σκοτεινά,
στες τραχιές πέτρες, στα στενά,
ο κλέφτης ξεσπαθώνει.¨
Για αυτό κάποιοι εισηγούνται την ¨ σωτηρία¨ δια του ¨ ΣΤΡΙΒΕΙΝ άνευ εκλογών ή μετά εκλογών¨;
Και το φάρμακο λέγεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πολιτικούς ανακυκλώσιμους.
Και πότε δυσκολεύει η κατάσταση σε μια χώρα για να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
Μόνον όταν δεν μπορείς να έχεις κυβερνητική πλειοψηφία ή και στα παρακάτω ενδεχόμενα που μπορούν να προέλθουν εκτάκτως και ανά πάσα στιγμή μέσα στην ρευστότητα των ημερών μας ;
 

A. Σε περίπτωση τοπικής η παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης.
B. Σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης μετά από εμπλοκή της χώρας σε επιδεινούμενες συνοριακές διενέξεις.
Γ. Σε περίπτωση εκτεταμένων και μη ελεγχόμενων εσωτερικών συγκρούσεων.
Δ. Σε περίπτωση μεγάλων τρομοκρατικών ενεργειών με πολυάριθμα θύματα και άλλων έκτακτων ανθρωπογενών γεγονότων στην επικράτεια της χώρας.
Ε. Σε περίπτωση συνδυασμού των ανωτέρω.
 

Γνωρίσαμε εκ πείρας στα προηγούμενα χρόνια ότι η κινδυνολογία του σεναρίου της ακυβερνησίας εξυπηρετεί το ¨σύστημα των τοκογλύφων ¨ να διατηρήσει στις θέσεις κλειδιά τους ανθρώπους του για να διαιωνίσει την βάναυση καθημερινότητα του Έλληνα που στενάζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες της εξαθλίωσης .
Μήπως οι ¨ αξιαγάπητοι ¨ ξένοι τοκογλύφοι εν όψει των γεωπολιτικών συγκυριών στην γειτονιά μας ¨προετοιμάζουν¨ από το παρασκήνιο μία από τις παραπάνω περιπτώσεις για να αναγκασθούμε να πάμε σε κυβέρνηση Εθνικής ενότητας ¨κατά τα μέτρα τους¨ με η δίχως εκλογές;
Παλαιά δοκιμασμένη συνταγή για να κερδίσουν χρόνο παραμονής στην Ελλάδα αυτοί και τα έργα τους και να επιτείνουν τον επιθανάτιο ρόγχο της κοινωνίας .
Δύσκολα χρόνια μέχρι και οι τοκογλύφοι μετά το αλαλούμ των οικονομικών κυρώσεων εξ αιτίας της κρίσης της Ουκρανίας έχουν προβλήματα ¨επιβίωσης¨. Απίθανο αλλά εν όψει βαρύ χειμώνα αληθινό.
Αν δεν μπορέσουν να τελειώσουν την ¨ προσοδοφόρα δουλειά ¨οι τοκογλύφοι , μήπως έχουν πρόθυμους συνεργούς εξ ανατολών με το κατάλληλο γεωπολιτικό ¨ μπαξίσι¨;
¨Πληροφορίες από το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρουν ότι έγινε παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στην Σκύρο για άλλη μία φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, από φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού.
Το πλοίο παραβίασε τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα στην Σκύρο, αλλά το ΓΕΕΘΑ δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως τo Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, αεροσκάφος CN 235 (TCG) της τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει στις 10:22 στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν.Σάμου και Ν.Κω πραγματοποιώντας υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι στις 10:39 στα 500 πόδια.
Όλα μαζί έρχονται να προστεθούν και στο πρόσφατο γεγονός των 99 παραβιάσεων μέσα σε μια μόνο ημέρα που συνέβη προ ολίγων ημερών! Οι Τούρκοι έκαναν «σουρωτήρι» το Αιγαίο σημειώνοντας ρεκόρ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μέσα σε μία ημέρα.
Είναι άραγε οι Τούρκοι η ¨λύση ¨ των προβλημάτων των τοκογλύφων;
Φαίνεται ότι οι τελευταίοι δεν διάβασαν Καβάφη… για αυτό και μπορεί να αναρωτιόνται μετά την αναμενόμενη εκ των πραγμάτων κάθοδο των Ρώσων προς την Μέση Ανατολή και να απαγγέλουν.
¨ Γιατί ενύχτωσε κι οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους,
οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.¨
Είναι σίγουρο πλέον ότι την πραγματική Εθνική Ψυχική Ενότητα θα την αποκτήσουμε έστω και με ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ όταν αφήσουμε πίσω μας το λαμογιστάν και ξεφύγουμε από τους διεθνείς κύκλους της προδοσίας που περιέζωσαν τις ζωές μας.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Back To Top