Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ;

Επικίνδυνες διαστάσεις για την Ορθόδοξη εκκλησία παίρνει η αντιπαλότητα του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πολλοί προβλέπουν σχήμα των δύο ορθόδοξων εκκλησιών γεγονός που θα βλάψει την Ορθοδοξία από άκρη ως άκρη σε περίοδο που η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει προβλήματα με τον εγκληματικό διωγμό των Χριστιανών.
Ηδη ο Πατριάρχης Αντιοχείας διορίζει τον πρώτο Επίσκοπο εν ονόματι Καϊς στην Ιορδανία με σκοπό να προχωρήσει και στους επόμενους. Ο στόχος του είναι να ενισχύσει το Αραβικό ποίμνιο, που είναι ήδη εξαγριωμένο με τους χειρισμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στις σχέσεις μεταξύ τους και τους διωγμούς που διαπράττει σε μοναχούς που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο για την ορθοδοξία.
Όμως το εκρηκτικό στοιχείο στις κινήσεις του Αντιοχείας είναι ότι στην προσπάθειά του αυτή είναι σε συνεννόηση με το παλάτι που ως τώρα στήριζε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά φαίνεται να τον εγκαταλείπει.
Αυτό το τόσο σημαντικό θέμα τείνει να προκαλέσει σεισμό στις εκκλησίες αν αυτό συμβεί. Στη δεδομένη μάλιστα στιγμή που στη Μέση Ανατολή οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που καραδοκούν τρίβουν τα χέρια τους.
Γεγονός πάντως είναι ότι ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της προσπάθειας αυτού του σχίσματος που αναμένεται να απασχολήσει και σε διεθνές επίπεδο.

images[5]

images[9] 


ΠΗΓΗ

Σχόλιο ΙΧΘΥΣ: Το μόνο που δεν χρειάζεται η ορθοδοξία είναι αυτό... απέναντι στους τζιχαντιστές θα αντιτάξουμε την ενότητα. Και αναρωτιόμαστε...μήπως οι ιεράρχες αυτοί είναι όργανα της νέας τάξης πραγμάτων;
Back To Top