Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Ή Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ;

Έντονες διαμαρτυρίες από πιστούς, που πήραν την πρωτοβουλία και έψαλλαν χωρίς μουσική τον Εθνικό Ύμνο!
Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Αθήνας δεν ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος μετά το τέλος της

Λιτανείας της Αγίας Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου που έγινε στην Αθήνα, παρουσία πλήθους πιστών και του Υπουργού Αργύρη Ντινόπουλου, της αντιπεραφερειάρχη Αττικής, αλλά με την απουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Μετά το τέλος της Λιτανείας ακούστηκε από το πλήθος των πιστών «Τον Εθνικό Ύμνο…», οι ιερείς και με επικεφαλής τους ιεράρχες και τους πολιτικούς άρχισαν να αποχωρούν προς το εσωτερικό του Ναού του Αγίου Διονυσίου.

Οι δεκάδες πολίτες που ακολούθησαν την πομπή άρχισαν μόνοι τους να απαγγέλουν τον Εθνικό Ύμνο. Η εκδήλωση της Λιτανείας συνδιοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο της Αθήνας.

Υπάρχουν κύκλοι που δρουν και μέσα στην Αρχιεπισκοπή που καταργούν άρον άρον ο,τιδήποτε εθνικό απέμεινε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις; Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ενώ ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής είπε στον τελετάρχη του δήμου να πούνε τον Εθνικό Ύμνο εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι της Εκκλησίας και ότι δεν προβλέπεται σύμφωνα με το Πρωτόκολο να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος. Και τα περασμένα χρόνια τότε πως απαγγέλθηκε;


Πηγή:karfotiko.gr
Back To Top