Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΖΟΥΡΑΦΑ, ΤΗΝ "ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν στην βραχονησίδα στη Ζουράφα ή αλλιώς “λαδοξέρα” που βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης.
Στην περιοχή ψάρευαν και ελληνικά αλιευτικά σκάφη που αναγκάστηκαν να ρίξουν αλλού τα δίχτυα τους καθώς τα τουρκικά πλοιάρια κινούνταν επικίνδυνα στην θαλάσσια περιοχή. 

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη περιοχή διατηρεί σκάφος σε περιπολία.

Πηγή:
newsbomb.gr

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ..!!! (VIDEO)

Ακόμη μία εντυπωσιακή ιδέα μας έρχεται από το MIT, καθώς μια ομάδα φοιτητών δημιούργησε το πρωτότυπο βραχιόλι Wristify που έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη θερμοκρασία του σώματος, με τη φιλοδοξία να αντικαταστήσουν τα κλιματιστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή, το Wristify είναι ένα θερμοηλεκτρικό βραχιόλι από κράμα χαλκού που ελέγχει διαρκώς τη θερμοκρασία του σώματος και του περιβάλλοντος, και θερμαίνει ή ψυχραίνει το σημείο επαφής με το δέρμα ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει προεπιλέξει ο χρήστης. 

Πηγή: seleo.gr

ΝΤΡΟΠΗ: ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη, στη λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου απέναντι από το Μακεδονία Palace και δημοσιεύτηκε σε σελίδα στο Facebook,
προκαλώντας την οργή εκατοντάδων χρηστών του γνωστοί ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που ζητούν  να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ασυνείδητος οδηγός.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ένα νέο παιδί σε αναπηρικό καροτσάκι, παγιδευμένο στη μέση του δρόμου. Ο νεαρός δεν μπορούσε να συνεχίσει την πορεία του στο απέναντι πεζοδρόμιο λόγω της κατάληψης της μπάρας από σταθμευμένο ΙΧ. 


Πηγή: seleo.gr

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ: ΠΩΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΕ 17 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ (VIDEO)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι δυνατόν να εξαπλώνεται τόσο γρήγορα μία επιδημία; Σίγουρα η τεχνολογία που καθιστά πλέον πολύ εύκολες και γρήγορες τις μετακινήσεις συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην εξάπλωση μίας επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. O θεωρητικός φυσικός Ντιρκ Μπρόκμαν και η ομάδα του δημιούργησαν ένα μοντέλο προσομοίωσης, που παρουσιάζει σε 17 δευτερόλεπτα, πόσο γρήγορα θα μπορούσε να εξαπλωθεί μια υποθετική επιδημία από άνθρωπο σε άνθρωπο και από πόλη σε πόλη μέχρι να εξελιχθεί σε πανδημία. Σύμφωνα με τον Μπρόκμαν, επιδημία θα εξαπλωνόταν κυρίως μέσω του αεροπορικού δικτύου, ανάμεσα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. 
Δείτε την προσομοίωση εξάπλωσης μίας υποθετικής πανδημίας σε video: 

Πηγή: onmed.gr

ΓΥΑΛΙΑ - ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!! (VIDEO)

Φακοί επαφής και γυαλιά οράσεως προβάλλουν ψηφιακά δεδομένα απευθείας στο μάτι, προσφέροντας στους χρήστες εικόνες , όπως τις βλέπουν σε μία τηλεόραση 240 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων. Η αμερικάνικη εταιρεία innovega δημιούργησε το σύστημα iOptik νέας γενιάς και οι φακοί λειτουργούν από μόνοι τους ή σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά. Προς το παρόν μπορούν να συνδυαστούν με «έξυπνα» γυαλιά και smartphones, ενώ στο μέλλον θα ενσωματωθούν μικροσυστήματα ήχου και κάμερα. «Ο φακός έχει ειδικά φίλτρα διαχείρισης του εισερχόμενου φωτός για να καλύπτει τις ανάγκες όρασης και για να διακρίνει εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε τόσο μικρή απόσταση από το μάτι», αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας innovega Στίβεν Γουίλι. Οι φακοί επαφής - τηλεόραση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με έξυπνα τηλέφωνα και φορητές κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δίνοντας μία άλλη αίσθηση πραγματικότητας». 

Πηγή: onmed.gr

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ: ΖΗΤΟΥΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη του ο Στάθης Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από σφαίρα τον Νοέμβριο του 2007 σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης και μαζί με αυτόν και οι γονείς του, που βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια το παιδί τους να είναι καθηλωμένο, νοσηλευόμενο στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι τραγικοί γονείς έλαβαν πρόσφατα ένα χαρτί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, με το οποίο ο ΟΠΑΔ τους ζητά

Back To Top