Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ "ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"..!!!

«Λευκή εβδομάδα» ή αλλιώς «σχολική ανάπαυλα», τιτλοφορείται ο νέος τουριστικός θεσμός στη χώρα μας, που θα εφαρμοστεί από φέτος και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία θα κλείσουν τα σχολεία, για διακοπές. Πρόκειται για μια

FACEBOOK Η TWITTER; ΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;

Πρόσφατη έρευνα από το Manchester Business School για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των χρηστών του Facebook και του Τwitter, αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα με βάση την επιλογή του κοινωνικού δικτύου.
Το Manchester Business School ζήτησε από 300 χρήστες να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσαν τα κοινωνικά δίκτυα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι που δείχνουν την προτίμησή τους στο Facebook είναι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ενώ καταφεύγουν στο facebook προκειμένου να αποφύγουν άλλες πιο απαιτητικές πηγές ενημέρωσης, όπως είναι τα άρθρα στα περιοδικά και τις εφημερίδες.
Aντίθετα,εκείνοι που επιλέγουν το Τwitter ενδιαφέρονται περισσότερο για την ενημέρωση, είναι πιο ευσυνείδητοι και ευαισθητοποιημένοι, και δηλώνουν πως προτιμούν να αντλούν πληροφορίες μέσω του συγκεκριμένου μέσου χωρίς να χρειάζεται να κοινωνικοποιηθούν.

Πηγή:
onmed.gr

ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι οι στρατιώτες θα μπορούσαν να διωχθούν για την προώθηση της πίστης τους: «Ο θρησκευτικός προσηλυτισμός δεν επιτρέπεται εντός του Υπουργείου Άμυνας ... Στρατοδικεία και δικαστικές ποινές θα αποφασίζονται για κάθε περίπτωση χωριστά ...».
Η δήλωση, που κυκλοφόρησε από

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ Η ΑΓΚΥΡΑ

Kινήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλο το μήκος των μικρασιατικών ακτών, αμέσως μετά το επεισόδιο στην βραχονησίδα Λαδοξέρα/Ζουράφα. Τουρκικά πλοία κατευθύνονται με χαμηλή ταχύτητα από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ προς την έξοδο των Δαρδανελίων, ενώ και στους ναυστάθμους Σμύρνης και Αλικαρνασσού καταγράφεται υψηλή κινητικότητα. 
Έχουν καταμετρηθεί περί τις επτά κύριες μονάδες, φρεγάτες, κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ και O.H.Perry να αποπλέουν, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε υποβρύχια τα οποία ήδη έχουν αποπλεύσει από τις βάσεις τους. 
Ταυτοχρόνως άρχισαν πτήσεις τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235. 
Σε όλους τους τούρκικους ναυστάθμους επικρατεί οργασμός και πυρομαχικά φορτώνονται στα πλοία. Ελπίζεται ότι η όλη κινητοποίηση έχει να κάνει με τις μεγάλες ασκήσεις που ξεκινά το τουρκικό Ναυτικό σε 24 ώρες τόσο στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο, όσο και μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης.
Πάντως η όλη κίνηση παρακολουθείτε στενά από το ΠΝ και τα ναυτικά παρατηρητήρια, ενώ επικρατεί γενικά κατάσταση αυξημένης επιφυλακής (και στην ΠΑ, αλλά και σε μονάδες του Στρατού, ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων. 

Σύμφωνα με τρεις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Άγκυρα από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»). 
Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδόσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.

Πηγή
skeftomasteellhnika.gr

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αυτό το διάγραμμα δείχνει την λεξικογραφική απόσταση – δηλαδή , ο βαθμός συνολικής απόκλισης στο λεξιλόγιο – μεταξύ των μεγάλων γλωσσών της Ευρώπης.

Το μέγεθος του κάθε κύκλου αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ομιλητών για τη κάθε γλώσσα. Κύκλοι του ίδιου χρώματος ανήκουν στην ίδια ομάδα γλωσσών. Όλες οι ομάδες, εκτός από τα φιννοουγγρικά ( κίτρινο) είναι μέλη με τη σειρά τους της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.

Όπως βλέπετε από το διάγραμμα, στο κέντρο όλων των γλωσσών βρίσκονται τα Ελληνικά. Όλες οι γλώσσες της Ευρώπης έχουν άμεση σχέση με τα Ελληνικά. Τα Γερμανικά, τα Λατινικά και οι γλώσσες τις Βαλτικής συνδέονται σε ποσοστό πάνω από 71% με τα Ελληνικά και τα Αλβανικά συνδέονται σε ποσοστό πάνω από 50%. Χωρίς αμφιβολία τα Ελληνικά είναι η πιο σημαντική γλώσσα στην Ευρώπη αν όχι σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Η Ελληνική, μια από τις πέντε χιλιάδες περίπου γλώσσες που μιλιούνται σήμερα στον κόσμο, κατέχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Είναι η μόνη ζωντανή γλώσσα της οποίας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εξέλιξη επί τριανταεπτά αιώνες. Από την άποψη αυτή, η Ελληνική νικά την Αιγυπτιακή (η οποία γραπτώς μαρτυρείται για περισσότερο χρονικό διάστημα αλλά είναι γλωσσικά νεκρή) και την Κινεζική, που είναι και αυτή ζωντανή αλλά τα αρχαιότερά της κείμενα είναι κατά τι νεότερα από τον 16ο π.Χ. αιώνα.

Πηγή
apocalypsejohn.com
Back To Top